تحقق سیاست‌های‌جمعیتی؛ با حمایت از تولید تجهیزات ناباروری/ وزارت بهداشت از مخترعان جوان حمایت کند

3 آذر 1399 ساعت 21:57

یک مخترع تجهیزات پزشکی حوزه باروری گفت: هزینه بالای درمان ناباروری در کشور از گرانی محصولات و تجهیزات خارجی ناشی می شود که تولید تجهیزات و محصولات مشابه داخلی هم هزینه‌های درمان ناباروری زوجین را کاهش می‌دهد و هم باروری زوجین و سیاست های جمعیتی را محقق خواهد کرد.


به گزارش اوشیدا؛ میثم هرائینی، مخترع و کارآفرین، در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛گفت: بنده از زمان دانشجویی علاقه‌مند به اختراع و اکتشاف و کارهای جدید، ابداعی و تجاری بودم که ماحصل این علاقه با عث شده که تا کنون 4 اختراع را به صورت شخصی ثبت کنم.

وی افزود: در زمان دانشجویی مقاله ای با این عنوان که دانشگاه ها باید منشا اثرگذاری در بخش تولید باشند را به رشته تحریر در آوردم، آن زمان مراکزی به شکل امروزی و با پشرفت کنونی نبودند. ما هم چنین مراکزی را نمی‌شناختیم. اما از همان ابتدای دوره دانشجویی افکار بزرگی را در سر داشتم و می‌خواستم رشته‌ای بخوانم که برای جامعه اثرگذار و مفید باشد.

این مخترع جوان ادامه داد: با همین دغذغه پایان نامه دانشگاه را با موضوع «مواد تغییر فاز دهنده» انتخاب کردم. تا آن زمان در کشور حدود دو پایان نامه در این موضوع نوشته شده بود . پس از اطمینان از موضوع انتخابی ام با یکی از اساتید روی این پروژه کار کردم، قبل از آن هم روی این موضوع  دو سال کار کرده بودم و در حین کار با یکی از دوستان به نام بهروز محمدی در دانشکده شهید بهشتی آشنا شدم. او کارشناسی ارشد رشته شیمی داشت که با همکاری او توانستیم یک محصول جدید تولید کنیم و چند ثبت اختراع داشته باشیم که در نهایت با ثبت یک شرکت وارد مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی شدیم.

این کارآفرین تجهیزات پزشکی بیان کرد: در آن زمان به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده بودیم و اطلاع چندانی از فروش محصولات نداشتیم و حتی امکانات امروزی نیز وجود نداشت ،تبلیغات کالا بسیار سخت بود و مشتری‌های ما شرکتهای پتروشیمی بزرگ بودند که با این اوصاف ما فروش محدودی داشتیم. اما نیروهای مسلح ما را یاری کردند و برخی کالاها را از ما خریداری کردند.

تولید بیشتر تجهیزات پزشکی ناباروری در کشور

وی اضافه کرد: ما در آن زمان سعی کردیم وارد موضوع تجهیزات پزشکی ناباروی شویم. چون شخصا علاقه بسیاری به کار در حوئزه پزشکی داشتم. با یکی از دوستان روی موضوع تجهیزات پزشکی ناباروی کار کردیم. در این باره شرکتی هم ثبت کردیم، اما پس از مدتی از آن شرکت خارج شدم. بعد با یک شرکت جدید با گستردگی بسیار بالا وارد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شدیم. در پارک علم و فناوری برای تمامی محصولات پروانه ساخت از وزارت بهداشت اخذ کردیم و حتی توانستیم در مسیر صادرات نیز حرکت کنیم. گرچه میزان صادرات ما بسیار کم بود.

هرائینی در ادامه افزود : امیدواریم تا سال آینده در حوزه تجهیزات ناباوری تمامی محصولات را تولید کنیم. گرچه تا امروز تنها 2 محصول پرمصرف این حوزه را تولید نکردایم.

قیمت محصولات پزشکی ناباروی،کمتر از محصولات مشابه خارجی

وی با بیان نقش برخی ازشرکت های دانش بنیان در حوزه تولید تجهیزات پزشکی، اظهار داشت: ما در این حوزه توانسته ایم خدمت کوچکی به کشور ارائه دهیم، تحریم‌ها و افزایش قیمت‌ها موجب شده تا با ساخت چنین محصولاتی، آنها را با قیمت کمتری نسبت به محصولات مشابه خارجی به دست مردم برسانیم؛ این اقدام موجب می شود تا ارز از کشور خارج نشود و حتی توانسته‌ایم از صادردات محصولات‌مان نیز ارزآوری برای کشور داشته باشیم.

هرائینی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در حوزه تجهیزات درمان ناباوری، محصولات مهم را تولید کرده ایم، در این باره دو نامه به وزارت بهداشت نوشتیم و در خواست کردیم که ارز 4200 تومانی را به واردات محصولاتی اختصاص ندهند که در داخل تولید می شوند. اما متاسفانه هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.

این مخترع تجهیزات پزشکی، ادامه داد: حتی اگر ارز 4200 تومانی را به تجهیزات پزشکی خارجی برای واردات اختصاص بدهند، نمی‌تواند از نظر هزینه‌های با ما رقابت کنند، اما می ببنیم این محصولات مشابه ساخت داخل با یک برگه تأییدیه نامعلوم  وارد کشور می‌شوند و به فروش می رسند.

بروکراسی های اداری وزارت بهداشت، پژوهشگران را آزار می‌دهد

این پژوهشگر جوان عنوان کرد: با شرایط کنونی کشور چرا مقابل واردات تجهیزات پزشکی گرفته نمی‌شود، در زمینه مجوزها و ممانعت‌های وارداتی، بروکراسی های اداری در وزارت بهداشت بسیار آزار دهنده است، بسیاری از شرکتها نمی‌دانند نامه هایشان چه شده است؟

وی تاکید کرد: ما شرکتهای بزرگی با ظرفیتهای بالا داریم که انصافا نگاه اعتقادی دارند و می توانستند به خارج از کشور مهاجرت کنند اما ماندند و سختی ها را به جان خریده اند تا کشور پیشرفت کند.

هرائینی عنوان کرد:ما هیچ گاه به دنبال کمک های نقدی مسئولان نبوده ایم و تنها حمایت آنان را می خواهیم، باید تسهیل در تولید صورت گیرد، این خواسته ما و تولیدکنندگان این عرصه است.

تولید تجهیزات پزشکی در کشور؛ کمکی بزرگ به زوجین نابارور

وی در بخش دیگری از این گفت وگو بیان کرد: امروز ما سه میلیون زوج ناباور در کشور داریم که بسیاری از آنها به دلیل هزینه های بالای باروری به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند و بیمه ها نیز برنامه ای برای تحت پوشش قرار دادن آنها ندارند، یکی از همین گرانی ها استفاده از محصولات خارجی است، این تغییر درتولید محصولات پزشکی ناباوری می تواند هزینه های درمانی را برای بیماران کاهش دهد.ضمن آنکه ساست های جمعیتی را محقق خواهد کرد.

این مخترع در پایان این گفت وگو اظهار داشت: فضای کار و تولید در کشور وجود دارد. دانش آن موجود است. اما باید رویه کار و فعالیت دانش پژوهان به راحتی صورت بگیرد و موانع از بین برود. باید فضای کار برای دانشجویان و پژوهشگران فراهم شود تا بدون هیچ دغذعه ای مشغول به فعالیت و پژوهش شوند.

انتهای پیام/ا


کد مطلب: 72282

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcauun0.49nua15kk4.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir