اوشیدا گزارش می دهد؛

بورک؛ خوراکی از جنس سلامتی/ سوزی محصولی که طبیعت به ارمغان آورده است

24 فروردين 1396 ساعت 7:48

همزمان با آغاز فصل بهار، بانوان سیستانی به ویژه شهرستان زابل با حضور در مزارع و زمین های کشاورزی اقدام به چیدن محصولی به نام سوزی می کنند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ بانوان سیستانی در گروه های چند نفری در کنار تفریح بر سر مزارع اقدام به چیدن سبزی خودرویی به نان سوزی می کنند و از این طریق خوراکی خوشمزه از جنس سلامت تولید می کنند.

سوزی محصولی خودرو که در مزارع و کشتزارهای گندم به عمل می آید و دارای طعمی مشابه اسفناج است و خواصی مشابه آن دارد.

خوردن سوزی برای زنان باردار و کودکان بسیار توصیه شده چرا که می تواند به تامین آهن بدن کمک کند.

این روزها که هوا رو به گرمی می گذارد می توان زنان سیستانی زیادی را در حالی که در حال جمع کردن این محصول که طبیعت به صورت رایگان در اختیار آنان قرار داده، بود.


جمع آوری سوزی یک تفریح گروهی است

یکی از بانوان سیستانی به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: هر ساله به همراه فرزندانم و زنان همسایه با هم کشتزارهای اطراف شهرستان زابل می رویم و با یکدیگر اقدام به چیدن سوزی می کنیم.

وی با بیان اینکه جمع اوری سوزی به عنوان یک تفریح گروهی برای بانوان به شمار می رود افزود: هر بار که این کار را انجام می دهم حداقل ۲۰ کیلو سوزی را جمع آوری می کنیم و به خانه می آوریم و سپس به کمک هم شروع به تمیز کردن این محصول دوست داشتنی و خوشمزه می کنیم.

این بانوی سیستانی ادامه داد: پس از تمیز کردن سوزی ها آن ها را می شوییم و در دیگ می جوشانیم تا خوب پخته شود، پس از اینکه خوب پخته شد اقدام به مشتک کردن( فشار دادن با دست به منظور له کردن) آن می کنیم و پس از اینکه خوب مشتک شد آن را به شیوه های مختلف طبخ می کنیم.

وی تصریح کرد: بسیاری از بانوان سوزی طبخ شده را با خمیر به شکل بورک در آورده و در تنور اقدام به پخت آن می کنند که طعمی بسیار دلنشین دارد.

بانوی سیستانی ابراز داشت: برخی نیز به سوزی سیر داغ نیز اضافه می کنند و در ماهیتابه آن را سرخ کرده و به عنوان ناهار، شام و یا یک میان وعده در می آورند.

وی در پایان گفت: سرزمین سیستان مملو از نعمات الهی است و با تلاش و کوشش می توان آن ها را به دست آورد و شادی را به خانه آورد.

با فروش سوزی کسب درآمد می کنم

بانوی دیگری که نیز مشغول جمع آوری سوزی بود به خبرنگار اوشیدا گفت: با جمع آوری سوزی و فروش آن در بازار برای خانواده ام کسب درآمد می کنم و از این طریق روزی حلال برای خانواده ام ایجاد می کنم.

وی تصریح کرد: افراد زیادی سوزی خریداری شده را به شهرستان ها به عنوان سوغاتی با خود می برند چرا که این محصول طرفداران خاص خود را دارد.

این بانوی سیستانی خاطرنشان کرد: افراد زیادی را می شناسم که در بیشتر مواقع غذای اصلی آنان همین سوزی است به طوری که یک روز که به خانه یکی از دوستان رفتم با کمال تعجب دیدم تمام قفسه های فریزر خانواده به سوزی اختصاص یافته بود.

وی در این راستا افزود: این خانواده در بیشتر مواقع به دلیل فقر از سوزی به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند.

انتهای پیام//


کد مطلب: 58668

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcc4eqp.2bq4e8laa2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir