بازگشت روزهای سیاه سیستان با سهل انگار افراد؛

آتش بی توجهی به جان تالاب هامون/وقتی افراد خاص نمی خواهند ریزگردها مهار شود

5 آبان 1399 ساعت 11:06

آتش زدن مراتع تالاب هامون به یکی از عواملی تبدیل شده است که در ماه یک یا چند بار رخ می دهد، کارشناسان دلیل این کار را بیشتر عمدی می دانند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از مهمترین عواملی که باعث تثبیت ریزگردها در شمال سیستان و بلوچستان می شود رشد پوشش گیاهی در بستر تالاب هامون است.

این پوشش گیاهی باعث شده است در سال جاری آلودگی هوا در زابل نسبت به سال های قبل کمتر شود و در هنگام طوفان ها هوای نسبتاً معتدل و خنکی در دل تابستان پدیدار شود.

با این حال بسیاری از افراد در منطقه سیستان عمدی یا غیر عمد در حال نابودی این پوشش گیاهی هستند تا روزهای تیره و تار سیستان بار دیگر به این منطقه بازگردد.

آتش زدن مراتع تالاب هامون به یکی از عواملی تبدیل شده است که در ماه یک یا چند بار رخ می دهد، کارشناسان دلیل این کار را بیشتر عمدی می دانند.

در حالی که این روزها سرما شمال سیستان و بلوچستان را فرا گرفته است، نمی تواند گرما دلیل آتش گرفتن مراتع تالاب هامون باشد، لذا آتش گرفتن این پوشش گیاهی عمدتاً عمدی و از سوی افراد خاصی رخ می دهد.


آتش بی توجهی به جان تالاب هامون

علیرضا آبتین یکی از شهروندان شهرستان نیمروز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: برخی از افراد روزهای تعطیل به مراتع تالاب هامون می آیند و با روشن کردن آتش چندین هکتار از مراتع این تالاب را به آتش می کشند.

وی افزود: عمده این افراد جوانانی هستند که برای تفریح به این منطقه می آیند و بعد از گشت و گذار خود آتش را خاموش نمی کنند تا نتایج آن سال ها بعد در سیستان فاجعه بار شود.
این شهروند سیستانی بیان کرد: با توجه به اینکه پوشش گیاهی تالاب هامون خشک است تا رسیدن نیروهای آتش نشانی و محیط زیست چندین هکتار از آنها در آتش می سوزد.

پوشش گیاهی تالاب هامون مهمترین عامل تثبیت ریزگرد ها

حسن مرادقلی فرمانده یگان حیات وحش هامون در گفت و گو با خبرنگار ما نیز گفت: پوشش گیاهی تالاب هامون یکی از عواملی است که در هنگام طوفان های سیستان باعث می شود تا گرد و غبار کمتری به هوا بلند شود.

وی افزود: افرادی که به مراتع تالاب هامون مراجعه می کنند باید از خاموش کردن آتش اطمینان کنند و بعد محل را ترک کنند، حتی روشن ماندن مقدار کمی از آتش هم سبب می شود تا آتش گسترش یابد.

مرادقلی بیان کرد: بسیاری از آتش سوزی ها در تالاب هامون نیز عمدتا عمدی و توسط افراد بومی منطقه انجام می گیرد.

وی ادامه داد: این افراد در این فکر هستند که با نابود کردن پوشش گیاهی در سال بعد گیاه جدیدتری رشد می کنند و تغذیه ای برای دام های سبک می شود.

مرادقلی تصریح کرد: اگر پوشش گیاهی تالاب هامون حفظ شود، تا سال ها گرد و غبار های شدید را در سیستان می توانیم مهار کنیم.



انتهای پیام/


کد مطلب: 71997

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdccmoqm.2bqso8laa2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir