نگاهی به پدیده قاچاق انسان

آنجا که انسانیت می میرد

جبهه جهانی مستضعفین , 15 اسفند 1391 ساعت 14:19

اوشیدا:بر اساس آمارها تقریبا تمامی کشورهای دنیا چه به عنوان مبدا قاچاق، مسیر قاچاق، یا مقصد، درگیر این صنعت هستند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:قاچاق انسان به عنوان پدیده‌ای با قدمت بسیار طولانی، همواره در جوامع مختلف برای مردم و دولت‌ها دردسرساز بوده است و افراد، گروه‌ها و دولتمردان بسیاری سعی در از بین بردن این معضل داشته‌اند. تاکنون قوانین ملی و بین‌المللی زیادی برای مقابله با قاچاق انسان وضع شده است.

قاچاق انسان به اشکال مختلف و در مقیاسی وسیع صورت می‌گیرد. جرائمی چون، قاچاق کودکان، برده‌داری مدرن، قاچاق زنان و استفاده به عنوان برده‌های جنسی، کار اجباری، قاچاق اعضای بدن و ... از مصادیق قاچاق انسان هستند.

در تعریف سازمان ملل قاچاق انسان دارای سه عنصر است؛ عمل، ابزاری که با آن مرتکب جرم می‌شوند و هدف. این پدیده شامل بکارگیری افراد، حمل و نقل، جابه جایی یا تحویل گرفتن اشخاص به منظور ترساندن یا سوء استفاده از آن‌ها است.

در سال ۲۰۰۰، پروتکل منع، توقف و مجازات قاچاق انسان توسط سازمان ملل تصویب شد. در قاچاق انسان، گاهی افراد از محل سکونت خود ربوده شده و با اهداف مختلف به مقاصد مورد نظر برده می‌شوند. در برخی موارد نیز با ارائه پیشنهاد کار جعلی، قول ازدواج، تحصیلات، مسکن و در کل داشتن زندگی بهتر، آن‌ها را به سمت هدف کشانده و سپس سوءاستفاده‌ها را آغاز می‌کنند.

گاهی زنان قربانی صنعت آلوده قاچاق انسان می‌شوند و به امید رسیدن به زندگی خوبی که در کشور خود ندارند، به همراه قاچاقچیان سفر می‌کنند، اما پس از مدتی ماهیت اصلی کاری که از آن‌ها انتظار می‌رود را درک کرده و زندگی خود را برباد رفته می‌بینند. گاهی کودکان گرفتار چنگال پلید قاچاقچیان شده و پس از ربوده شدن به کار اجباری تن می‌دهند. مردان نیز از این پدیده شوم در امان نیستند و هر ساله تعداد زیادی مرد پیر و جوان به عنوان برده‌های مدرن به مکان‌های کار اجباری برده می‌شوند تا باقیمانده عمر خود را در شرایطی سخت و پرفشار سپری کنند.


برخی از این افراد بر خلاف خواسته خود در خانه‌ها، کارخانه‌ها، معادن و مزارع نگهداری می‌شوند و تحت سخت‌ترین شرایط، بدون دریافت مبلغی کار می‌کنند. آن‌ها با اجبار، تهدید و ارعاب در همان مکان مانده و به کارهای طاقت‌فرسا می‌پردازند. در صورت فرار یا تلاش برای فرار، سخت‌ترین تنبیه‌ها در انتظار آن‌ها خواهد بود.

از آنجا که قاچاق انسان در تمام کشورها و تمامی قوانین جرمی سنگین به حساب می‌آید، دولت ها همواره در تلاشند با وضع قوانین جدید، قرار دادن مجازات‌های سنگین، بستن قراردادهای دو جانبه و چندجانبه با سایر کشورها، کنترل شدیدتر مرزها و ... از این پدیده جلوگیری کنند؛ با این حال قاچاق انسان همچنان در سراسر دنیا در حال انجام است. بر اساس آمارها تقریبا تمامی کشورهای دنیا چه به عنوان مبدا قاچاق، مسیر قاچاق، یا مقصد، درگیر این صنعت هستند. 

سالانه هزاران نفر در سراسر دنیا قربانی این نوع قاچاق می شوند و اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها دیگر هرگز باز نمی‌گردند. برخی از نجات یافتگان نیز که موفق به فرار شده و به خانه‌های خود برمی‌گردند قادر به ادامه زندگی معمول خود نیستند. 

در سال ۲۰۱۰، کمپینی به نام "کمپین آبی" در آمریکا به راه افتاد. این گروه با هدف مبارزه با قاچاق انسان، به آموزش‌های اجتماعی، آگاه‌سازی، کمک به قربانیان و نجات یافتگان، تحقیقات قانونی و ... روی آورد.

گفته می‌شود قاچاق انسان سریع‌ترین رشد را در میان انواع صنایع جنایی دیگر در دنیا دارد. آمارها نشان می‌دهند در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون مرد، زن و کودک قربانی صنعت قاچاق انسان هستند.

در مطالب بعدی به تبیین و تشریح هر یک از مصادیق قاچاق انسان خواهیم پرداخت.


کد مطلب: 3531

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcd.s0s2yt0kfa26y.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir