تازیانه کم آبی بر پیکر روستاهای جنوب شرق کشور؛

فریاد العطش مردم روستای "میل نادر" به صدا در آمد‌/ یک مسئول: طرح‌ خط انتقال آب راهکار پایان دادن به تنش آبی در شمال سیستان و بلوچستان

6 ارديبهشت 1401 ساعت 13:49

فریاد العطش در برخی روستاهای سیستان وبلوچستان صدای مردم را درآورده است.


به گزارش اوشیدا،به نقل از عصر هامون، در حالی آب این مایع حیات مهمترین نیاز جامعه بشری برای زنده ماندن است که این روزها نیاز روستانشینان سیستان وبلوچستانی به این مایه حیات بیش از پیش در اکثر مناطق احساس می‌شود.

خشکسالی های پی در پی و شلاق گرما و بی آبی بر لبان خشکیده روستاییان در حالیست که روستاها از مهمترین منابع کسب محصولات کشاورزی برای هر استان به حساب آمده، اما این روزها کمبود و نبود آب برخی از این روستاها را با خشکسالی روبرو کرده و باعث نابودی بسیاری از محصولات، والبته مهاجرت از روستا را در پی داشته است.

قصه پر غصه کمبود و نبود آب در شبکه آبرسانی روستاها نیز سال‌هاست که مطرح است، روستاهای استان سیستان وبلوچستان نیز از این قضیه مستثنی نبوده، اما هر چه به فصل تابستان و گرمای هوای نزدیک تر می شویم طاقت مردم طاق شده، که رفع این معضل نیازمند اقدامات جهادی جهت رفع مشکلات هستند.

در همین زمینه طی روزهای اخیر شماری از ساکنین روستای میل نادر از نبود و کمبود آب آشامیدنی در این منطقه خبر داده و خواستا رسیدگی به این مشکل شدند.

به گفته اهالی از اول ماه مبارک رمضان این مشکل کام روزه داران را خشک کرده است.

حل مشکل آب شرب با اجرای خط انتقال آب از طرح جامع آبرسانی

علیرضا قاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: روستای میل نادر با جمعیت ۴۲۰ نفر مطابق آمار سال ۹۵ در دهستان قائم آباد از توابع بخش صابری شهرستان نیمروز قرار دارد.

وی افزود: این روستا در شمال غرب حوزه سیستان و در مجاورت دریاچه هامون در مسیر مواصلاتی به استان خراسان جنوبی قرار گرفته، که در زمان اجرای طرح جامع آبرسانی به روستاهای سیستان در دهه ۷۰ این روستا ماهیت عشایری داشته، و عشایر حاشیه دریاچه هامون در فصول مستعد چرای دام در این نقطه مستقر می شدند.

این مقام مسئول اضافه کرد: آبرسانی به روستا طی سال‌های ۸۴ تا ۸۵ از محل یک چشمه و با اجرای بیش از ۱۲ کیلومتر خط انتقال، شبکه توزیع و مخازن توسط شرکت آب وفاضلاب صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر که به صورت مداوم و پی در پی در منطقه فراگیر شده کیفیت آب چشمه به سمت لب شور رفته است، در این زمینه به منظور تامین آب شرب و با توجه به اینکه اصل روستا ماهیت عشایر داشته و از روستاهای منطقه سیستان فاصله دارد، آبرسانی سیار برای شرب اهالی توسط اداره امور عشایر شهرستان صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ادامه داد: به منظور حل مشکل آب شرب روستا اجرای خط انتقال آب از طرح جامع آبرسانی به روستاهای سیستان پیش بینی شده، که از محدوده روستای کمالی انجام خواهد شد، پیش بینی می شود با اجرای این طرح مشکل افت فشار در روستاهای گلخانی وانتهای شبکه نیز حل شود.

وی اظهار کرد: همچنین می‌توان از خط انتقال فوق به صورت پدافند غیر عامل در صورت تداوم خشکسالی وعدم آورد رودخانه به عنوان تامین کننده آب بخش صابری از منابع تامین آب بندان استفاده کرد.

قاسمی گفت: مطالعات اجرای خط انتقال مذکور پیرو بازدید وزیر نیرو در فروردین ماه به استان تکمیل ودر قالب طرح جهاد آبرسانی به قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ابلاغ خواهد شد، تا در بازه زمانی یکسال تکمیل وبه بهره برداری برسد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 74328

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcdjs05.yt0ox6a22y.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir