سریال تکراری نایاب در بزرگترین تولید کننده مرغ کشور؛ ضرب ‌الاجل مسئولان ضربی نداشت

8 فروردين 1400 ساعت 12:38

مرغ که سال گذشته با هر بار لج کردن بر قیمتش افزوده می شد، نوروز امسال اولین کالایی بود که جیب مردم و بازار واکنش نشان داد و مصوبات کاغذی تنظیم بازار را زیر پاگذاشت.


به گزارش  اوشیدا  به  نقل از  کُردتودی، وعده ی آرام بودن بازار از سوی مسئولین دیگر برای مردم خسته کننده شده است وقتی که فقط در حد حرف باقی مانده است و عملا چیزی در بازار و کنترلی از سوی ادارات انجام نشده است؛ این را مردمی می گویند که دیگر از صف های طولانی برای بدست آوردن نیاز ضروری خانوارهایشان خسته شده اند.

کردستان که بزرگترین تولید کننده ی مرغ در کشور است و به گفته ی فرید سپری مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی کردستان هیچ نوع کمبودی در بازار وجود ندارد و 60 درصد مرغ استان به شهرهای همجوار و تهران ارسال می شود!!!

این در حالی است که مردم استان کردستان در به در به دنبال مرغ می گردند اما باز هم دست خالی به منزل بر می گردند و مرغ که سال گذشته با هر بار لج کردن بر قیمتش افزوده می شد، نوروز امسال اولین کالایی بود که جیب مردم و بازار واکنش نشان داد و مصوبات کاغذی تنظیم بازار را زیر پاگذاشت.

این رسم هرساله مرغی است که روی یک پایش می‌ایستد و نرخش به یکباره بسیار بالا می‌رود و بعد به بهانه تنظیم آن را تا چند هزار تومان بالاتر از قیمت قبلی، گران می‌کنند و حالا با وجود چند بار گرانی، این بار کمیاب شده و برای مصرف کننده طاقچه بالا می گذارد.

بازار مرغ در تمامی مناطق کردستان یکرنگ است، ربطی به شرق و غرب ندارد، مرغداران حاضر به فروش مرغ با قیمت مصوب تنظیم بازار نیستند و مصوبات کاغذی و پشت میزی را قبول ندارند.

علت اصلی کمبود مرغ تعطیلی کشتارگاه ها بوده که با آغاز بکار آنها دیگر کمبودی نداریم

موسی شفیعی مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان کردستان با رد کمبود مرغ  افزود: علت اصلی کمبود مرغ در چند روز تعطیلی کشتارگاه ها بوده که با آغاز بکار آنها دیگر کمبودی نداریم.

وی قیمت هر کیلوگرم مرغ در مرغداری را ۱۵۵ هزار ریال اعلام کرد و اظهار داشت: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغدار در حال حاضر  ۱۷۵ هزار ریال است و دولت باید فکری به حال تنظیم قیمت جدید کند چرا که با قیمت فعلی سودی نصیب مرغدار نمی‌شود.

وی به افزایش هزینه های تولید از جمله کارگری و حمل و نقل اشاره و تاکید کرد: هزینه‌های تمام شده در هر هفته برای مرغدار تغییر می‌کند و بیشتر آنان به سود حداقلی راضی هستند.

در حال حاضر قیمت کنونی برای تولید کننده هم جالب نیست چرا که تولیدکننده به دنبال تولید خطی بدون استرس با سود عادلانه و مشخص است.

شفیعی نوسان قیمت را مهمترین آسیب و خطر نگران کننده برای تولیدکنندگان دانست و اضافه کرد: از ۷۵۰ واحد مرغداری در استان، فروردین پارسال ۵۰ تا ۶۰ واحد کاملا آسیب دیدند.

تصمیماتی گرفته شده تا مرغداران هم متضرر نشوند

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: بیش از یک میلیون قطعه مرغ بیش از ۴۵ روزه در مرغداری های استان داریم.

محمدفرید سپری با اشاره به اینکه تصمیماتی گرفته شده تا مرغداران هم متضرر نشوند، افزود: بیشترین حمایت از صنعت مرغدارای استان که بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در آن شده صورت می گیرد.

وی یادآور شد: مرغدارانی که ۵۰ درصد مرغ های خود را با قیمت مصوب به بازار عرضه کنند می توانند مابقی را با قیمت آزاد به استان های دیگر صادر کنند.

وی قیمت مرغ توزیع شده در استان را ۲۲۶ هزار و ۵۰۰ ریال اعلام کرد و گفت: مرغ از کشتارگاه تحویل همکاران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می شود لذا می طلبد نظارت  در سطح عرضه هم انجام شود که از شبکه خارج نشود.

البته پای دلالان در خروج مرغ زنده از استان را در اظهارات مدیرکل دامپزشکی کردستان می توان یافت که همین چند روز قبل از کشف و ضبط سه محموله مرغ زنده به وزن بیش از یک هزار کیلوگرم خبرداد و گفت که این مرغ ها پس از ضبط به قیمت مصوب در بازار استان توزیع شود.

انتهای پیام/


کد مطلب: 73276

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcepw8f.jh8xfi9bbj.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir