ابهام در مرگ کودک دوساله/پای سگ های ولگرد در میان است؟

1 آبان 1398 ساعت 11:14

افزایش سگ های ولگرد معمولا در پاییز و با آغاز فصل مدارس همراه است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ معمولا در اواخر تابستان و اوایل فصل پاییز تعداد سگ های ولگرد در کوچه و خیابان های بسیاری از شهرهای استان سیستان و بلوچستان افزایش می یابد.
تعداد سگ ها با توجه به مشاهدات عینی شهروندان در شمال استان بیشتر است و برخی از مردم دلیل افزایش جمعیت آنها را زاد و ولد سگ ها را در این فصول می دانند.
بزرگترین معضل افزایش سگ های ولگرد که با فصل آغاز مدارس همراه است حمله به دانش آموزان و شهروندان عادی محسوب می شود که شهرداری ها نیز با توجه به این امر مجبورند بسیاری از این حیوانات را اتلاف کنند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان زابل حدود ۴۰ هزار سگ ولگرد در منطقه سیستان وجود دارد.
این آمار نشان می دهد که خطر گازگرفتگی دانش آموزان توسط سگ های ولگرد هر لحظه امکان پذیر است و اتلاف آنها شاید باعث نجات جان افراد و دانش آموزان شود.
از طرفی گفته می شود که حمله سگ ها عملا نمی تواند انسان را به مرحله مرگ برساند اما انتقال بیماری همانند هاری فرد را در عرض چند ساعت به کام مرگ می کشاند.
هادی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان زابل گفت: در سال ۹۶ که بیماری هاری در سیستان شیوع پیدا کرد بیش از ۳ میلیارد تومان هزینه درمانی رایگان در اختیار افراد قرار گرفت که با این روش توانستیم بیماری هاری را کنترل کنیم.
وی افزود : بیماری هاری در سال های ۹۷ و ۹۸ هیچ گونه قربانی نداشته است و این نشان از آن دارد که آگاهی افراد نسبت به این بیماری افزایش داشته است و مردم راه درمان آن را جدی گرفته اند.
عباس رنجبر معاون خدمات شهری شهردار زابل در همین خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: در ۶ ماه نخست سال بیش از ۱۳۶ قلاده سگ ولگرد در زابل از بین رفته است.
وی افزود: شهرداری در طول شبانه روز جهت جلوگیری از افزایش سگ های ولگرد کار اتلاف آنان را آغاز کرده است.
اما در روزهای گذشته یک کودک خردسال که گفته می شود تنها دو سال سن داشته است توسط حیوانات وحشی جان خود را از دست داده است ، این درحالی است که برخی از افراد بر این باورند که سگ های ولگرد به این کودک دو ساله حمله ور شده اند.
میر فرمانده انتظامی شهرستان نیمروز گفته است که جسد بی جان این کودک در اطراف همان روستا پیدا شده است.
اما منطقه سفید آبه منطقه کوهستانی نزدیک به خراسان جنوبی است که شامل کوه جنجا، عسگی (عاسگی)، موکدسرخ، سیاستراگی، آساگی، کوه هیبو، کفتار کوه، مردار کوه است.
در مناطق کوهستانی معمولا حیوانات درنده ای وجود دارد که گاها به محل زندگی افراد برای بدست آوردن غذا نزدیک می شوند.
با این حال پزشکی قانونی مرگ این کودک خردسال را بر اثر حمله حیوانات وحشی عنوان کرده اما نوع آن را معرفی نکرده است.
پیشتر برخی از مرزبانان در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان کفتار هایی را مشاهده کرده بودند که در بیابان ها و کوه های اطراف زندگی می کنند.


انتهای پیام/


کد مطلب: 68326

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcepx8p.jh8vwi9bbj.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir