مرئی‌سازی نامرئی‌ها در جراحی، با میکروسکوپ فراصوت

خبرگزاری ايسنا , 24 آذر 1392 ساعت 9:21

اوشیدا:میکروسکوپ جدید فراصوت دانشمندان ژاپنی، نامرئی‌ها را برای جراحان مرئی می‌کند.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:میکروسکوپ فراصوت موسسه فناوری تویوهاشی، فرکانس بالایی را بر روی یک جسم گسیل کرده و صوت منعکس‌شده را که توسط عدسی‌های آن دریافت می‌شود، به تصویری دو بعدی از جسم تحت بررسی تبدیل می‌کند.
میکروسکوپ‌های فراصوت دارای طیفی وسیع از کاربردها شامل تعیین حضور نواقص نامرئی در اجزای بکار رفته در خودرو، هوانوردی و صنایع ساخت‌وساز است.
درحال حاضر پروفسور نائوهیرو هوزومی از گروه مهندسی اطلاعات الکترونیک و برق موسسه فناوری تویوهاشی، در حال طراحی فناوری برای نظارت بر بافت زنده و سلولی برای اهداف پزشکی است.
در طول عمل‌های جراحی، پزشکان اغلب بافت‌ گرفته‌شده از بدن بیمار را برای یافتن بقایای احتمالی بیماری‌هایی مانند سرطان، بررسی می‌کنند.
به منظور انجام این کار، آسیب‌شناسان از یک میکروسکوپ نوری برای بررسی تکه‌ای از بافت گرفته‌شده از ناحیه سالم استفاده می‌کنند.
در این روش، آسیب‌شناسان به چندین ساعت و احتمالا چندین روز زمان برای بررسی بافت با هدف کشف وجود نواحی سرطانی نیاز دارند.
هوزومی گفت: با میکروسکوپ فراصوت، طیف صوت ناشی از بافت سرطانی تغییر می‌کند و این موضوع موجب تغییر در تصویر ارائه‌شده می‌شود.
وی ادامه داد: به جای انتظار یک‌ ساعته یا بیشتر، می‌توان بافت را تقریبا فورا مورد آزمایش قرار داد. همچنین به دلیل اینکه صدای منعکس‌شده بسته به نوع سرطان تغییر می‌کند، پزشک می‌تواند نوع بیماری را با استفاده از تصویر بررسی کند.
در حالی که میکروسکوپ نوری به ارائه یک تحلیل نسبی مبتنی بر مقایسه اشکال بافت‌های سالم و بیمار محدود می‌شود، روش فراصوت نتایج کمی را بر اساس ویژگی‌های صوتی بافت‌ها ارائه کرده و پایگاه‌ داده‌ای از اطلاعات را خلق می‌کند.
از این رو، پزشک می‌تواند از پایگاه داده برای مقایسه اطلاعات نمونه بافت بیمار استفاده کند و امکان سرطانی‌بودن آن را تشخیص دهد.
این نوع فرآیند به قراردادن بافت بر روی صفحه جهت بررسی در زیر میکروسکوپ نیاز دارد.
می‌توان از این سامانه در حال طراحی برای بررسی مستقیم شرایط بیمار بلافاصله پس از عمل جراحی و بدون نیاز به برداشت بافت استفاده کرد تا از این موضوع که هیچ سلول سرطانی باقی نمانده، اطمینان حاصل کرد.


کد مطلب: 17971

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcezo8z.jh8ffi9bbj.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir