رییس نظام دامپزشکی استان و اداره دامپزشکی زابل:

نگاهی دوباره به بیماری خطرناک تب هموراژیک کریمه کنگو/ گروه های در معرض خطر بیشتر مراقب باشند

21 دی 1395 ساعت 9:01

رییس نظام دامپزشکی استان و اداره دامپزشکی زابل عنوان کرد: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام به شمار می رود گروه های در معرض خطر بیشتر مراقب باشند.


حامد گنجعلی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: تب خونریزی دهنده کنگو کریمه (Crimean-Congo hemorr hagic fever) یکی از مهمترین و خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام(زئونوز) می باشند که از حیوان به انسان و از حیوان به حیوان سرایت می کند.

وی افزود: این بیماری یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود و مرگ ومیر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن نیزشایع است.

گنجعلی با بیان اینکه، گزش کنه یکی از مهم ترین راه های انتقال این بیماری به شمار می رود (هر کنه ماده در هر دوره تخم گذاری ۲ تا ۸ هزار تخم تولید می کند) ادامه داد: نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام و همچنین تنفس در تماس با دامهای آلوده عمده راه های انتقال بیماری تب کنگو به شمار می رود.

وی در ادامه به توضیح علایم بیماری تب کریمه کنگو پرداخت و گفت: در چهار روز اول ابتلا علایم شبیه بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا (تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تعرق شدید شبانه، استفراغ، گلو درد و دل درد و..) در بیمار بروز می کند و پس از آن علائم خونریزی دهنده (هموراژیک) از روز چهارم ابتلا درانسان (خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، ادرار، استفراغ خونی، رحم وخونریزی زیر پوست و..) نمودار می شود.

رییس اداره دامپزشکی شهرستان زابل با بیان اینکه، دام ها ی مبتلا به ندرت علایم کلینیکی نشان می دهند خاطرنشان کرد: هرگونه تماس با خون خارج شده از بدن فرد مبتلا می تواند بیماری را به فرد سالم منتقل نماید.

وی تصریح کرد: دامداران، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان، کارکنان رستورانها و کبابی ها عمده گروه های در معرض خطر به شمار می روند.

گنجعلی ابراز داشت: مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام به ویژه در فصل فعالیت کنه ها (دامپروری ها و دامداری های سنتی زیستگاه اصلی كنه محسوب می شوند)، جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، سمپاشی جایگاه دام و بدن دامها به خصوص در فصول رشد و نمو کنه ها از جمله راه های حلوگیری از ابتلا به بیماری تب کنگو به شمار می رود.

رییس اداره دامپزشکی زابل افزود: جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی و خود داری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و اجتناب از خوردن گوشت، جگر خام و نیم پخته، پرهیز از کشتار دام در محلهای غیر مجازوتهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و رعایت روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک) مهم ترین راه های کنترل وپیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو به شمار می آیند.

گنجعلی تاکید کرد: بایدگوشت دام را قبل از تکه تکه کردن به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در قسمت پایین یخچال(دمای۴ درجه) قرار داد تا سرما باعث نابودی ویروس احتمالی تب کنگو شود، سپس آن را قطعه قطعه و خرد کنید.

رییس اداره دامپزشکی زابل درپایان گفت: با رعایت نکات بهداشتی سلامت خود و عزیزانمان را ضمانت کنیم و با افزایش اطلاعات در زمینه بیماری های مشترک خود را مصون کنیم همچنین سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زابل، آماده دریافت نظرات، پیشنهادات، انتقادات و شکایات احتمالی هموطنان عزیز می باشد تا با یاری همدیگر در مسیر بهداشت، سلامت و امنیت مواد غذایی گام های بلندتری را برداریم.

انتهای پیام


کد مطلب: 56763

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcgwu9n.ak9334prra.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir