نوع دوستی بی نظیر سیستانیان در شب های ماه مبارک رمضان/رمضانی برای فقرا

21 ارديبهشت 1398 ساعت 8:37

آئین سنتی رمضونیکه در سیستان نماد نوع دوستی و مهر ورزی مردم شمال استان سیستان و بلوچستان است.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا ؛ در ماه مبارک رمضان مردم شمال استان سیستان و بلوچستان رسم و رسومات خود را از گذشته تا کنون حفظ کرده اند و همچنان بر این ارزش ها پایبند هستند.
یکی از مهمترین رسومات مردم زابل در شب های ماه مبارک رمضان خواندن رمضونیکه یا همان رمضان خوانی است که به شکل متفاوتی اجرا می شود.
از آنجایی که دین مبین اسلام در منطقه سیستان با آغوش باز پذیرفته شده است و سیستانیان همچنین به ائمه اطهار ارادت و احترام بسیار بالایی قائل هستند، از این رو مراسمات مذهبی در ماه مبارک رمضان با شکل و شیوه خاصی پا برجا مانده است.
کاظم میر شهرکی رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان زهک در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: رمضونیکه یکی از مراسمات مردم سیستان در ماه مبارک رمضان است به شمار می رود که معمولا در گروه های پنچ تا ۱۰ نفره برگزار می شود.




وی افزود: رمضونیکه معمولا در شب های چهاردم و پانزدهم ماه مبارک رمضان همزمان با ولادت امام حسن مجتبی (ع) برگزار می شود و به این صورت که مردها در گروه های چند نفره بر سر درب هر خانه اشعاری را قرائت می کنند.
میر شهرکی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب اشعار آنقدر ادامه پیدا می کند تا صاحب خانه درب بگشاید و این گروه چند نفره را با هدایایی راهی کند، هدایا معمولا حبوباتی همانند عدس، گندم و حتی پول نقد است.





رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان زهک اذعان داشت: در نهایت این مقدار هدایا در بین فقرا و نیازمندانی که در آن روستا و یا شهر بودند تقسیم می شد تا آنان نیز در این ماه عزیز کمبود مواد غذایی را حس نکنند.
وی اضافه کرد: البته باید دانست که رمضونیکه تا قبل از شب نوزدهم رمضان مصادف با ضربت خوردن حضرت علی (ع) پایان می یابد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 66852

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcgx793.ak93n4prra.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir