کارشناس مذهبی:

امام صادق (ع) بنیانگذار بزرگ ترین مدرسه فکری در تاریخ تشیع

6 خرداد 1401 ساعت 10:01

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا اصغری حسامیه گفت:افرادی که به مکتب حضرت امام صادق(ع) و اردوگاه سربازان امام زمان (ارواحنا له الفداء) وارد می شوند باید در تمام عرصه های فرهنگی و اجتماعی از پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پیروی کرده و ادامه دهنده راه و روش آنان باشند.


حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اصغری حسامیه در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: امام صادق علیه السلام بنیان‌گذار بزرگ‌ترین مدرسه فکری در تاریخ تشیع است، شاید به سختی بتوان همانند مدرسه امام صادق (ع) یافت که توانسته باشد چندین نسل را تحت تأثیر اصول و افکار خود قرار دهد بنابراین دستاورد این مدرسه تنها به شاگردان و معاصران آن حضرت منحصر نمی‌شود، بلکه اندیشه‌هایی که در جامعه ایجاد کرد و تمدن اسلامی را پایه نهاد، دستاورد مهم این مدرسه عظیم است.

وی افزود: زمانی که امام صادق (ع) مدرسه خود را پایه‌گذاری کردند، فرهنگ‌های رایج بین مسلمانان متأثر از اندیشه‌های مسیحی، یهودی و فلاسفه هند و یونان بود. حضرت توانستند با تربیت نزدیک به چهار هزار تن، فرهنگ اصیل و مکتب فکری اسلام را استحکام بخشند و از آن محافظت کنند.
اصغری حسامیه ادامه داد: امام صادق(ع) و اهل بیت تلاش می کردند که حقیقت دین را به مردم و پیروان خویش معرفی کنند و ما را به دنبال اشخاص و افراد فرانخواندند بلکه ما را به احکام دین و در چهارچوب دین به عنوان الگو معرفی کردند.

وی دین اسلام را دین تفکر و تعقل خواند و تاکید کرد: دین اسلام فراگرفتن علم را برتر از عبادت می‌داند و بنا بر گواهی تاریخ، عالمان و دانشمندان اسلامی در علوم کیمیا، ریاضی و فزیک و علوم جدید سرآمد زمان خود بودند و سرآغاز فراگیری علم و دانش در دوران امام جعفر صادق(ع) پایه‌ریزی شد.
وی در ادامه با بیان اینکه شاگردی مکتب امام صادق(ع) موجب افتخار و بالیدن است تشریح کرد: یکی از ویژگی های شاگرد و روحانی اصیل در تراز مکتب آن حضرت، خداباوری به معنی دقیق کلمه است، یعنی عالم دین با همه وجود خدا را باور دارد.

کارشناس مسائل مذهبی تاکید کرد: افرادی که به مکتب حضرت امام صادق(ع) و اردوگاه سربازان امام زمان (ارواحنا له الفداء) وارد می شوند باید در تمام عرصه های فرهنگی و اجتماعی از پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پیروی کرده و ادامه دهنده راه و روش آنان باشند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه روحانی و مبلغ اصیل باید در ظاهر و باطن خود را شبیه اهل بیت(ع) نموده و مانند آن بزرگواران٬ خود را وقف احیای اسلام ناب نمایند افزود: تشرف به لباس مقدس روحانیت در حقیقت نوعی شباهت ظاهری به اهل بیت(ع) است و به سبب آن روحانی در معرض رجوع مردم قرار می گیرند در واقع این لباس در حقیقت وسیله تبلیغ و معرفت افزایی در جامعه است .

وی با تاکید بر اینکه روحانیت باید در حرکت پرشتاب قطار جمهوری اسلامی و انقلاب سهیم باشند، گفت: روحانیون عصر حاضر به عنوان شاگران مکتب امام صادق باید با قرار گیری در این مسیر، راه و روش آن امام عظیم الشان را در جامعه بشناسانند و در مورد علم و دانش، مبارزه و تشکیلات در جامعه روشنگری کنند.

وی بی تفاوت بودن را از جمله آفت رفتاری در بین شاگردان امام صادق دانست و گفت: شاگردان مکتب امام صادق (ع) وظیفه دارند به حکومت اسلامی کمک کنند و فرقی نمی کند حاکمیت دین در وطن خودمان ، یا جای دیگر دنیا باشد.

اصغری حسامیه تصریح کرد: بیشترین سفارش امامان در عرصه تبلیغ دین دعوت به تبلیغ عملی بوده است و از نگاه آنان عالم واقعی کسی است که حرفش همراه با عمل باشد و امام صادق(ع) در این زمینه می فرماید: «العالم من صدّق فعله قوله و من لم یصدّق فعله قوله فلیس بعالمٍ؛ عالم کسی است که رفتار او گفتارش را تصدیق کند و هر کس که کردار او سخن وی را تصدیق نکند او بر خلاف گفته اش باشد، عالم نخواهد بود.»

مشاور استاندار در امور روحانیت ادامه داد: برای اینکه جامعه در مسیر خود، جهت صحیحی داشته باشد و دچار انحراف نشود، ضروری است همواره کارشناسان دینی و مذهبی مسیر جامعه را تصحیح کنند و معارف صحیح را در دسترس اجتماع قرار دهند. این مهم وظیفه روحانیت است که باید نظام ارزشی اسلام را به شکل صحیح به جهانیان عرضه کند؛ نظام اقتصادی، حکومتی، سیاسی و بین‏المللی اسلام و سایر بخش‏های معارف اسلامی را که تمام شئون زندگی بشر را فرامی‏گیرد.

وی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) که فرمود: علمای اصیل اسلام هرگز زیر بار سرمایه‏داران و پول‏پرستان و خوانین نرفته‏اند و همواره این شرافت را برای خود حفظ کرده‏اند و این ظلم فاحشی است که کسی بگوید دست روحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمّدی با سرمایه‏داران در یک کاسه است و خداوند کسانی را که این‏گونه تبلیغ کرده و یا چنین فکر می‏کنند، نمی‏بخشد و روحانیت متعهد به خون سرمایه‏داران زالوصفت تشنه است و هرگز با آنان سر آشتی نداشته و نخواهد داشت.

وی اظهار داشت: روحانیت اصیل باید در میان مردم باشد با مردم زندگی کند ، درد مردم را بفهمد و از برای مردم باشد تا درد مردم را بفهمد.


کد مطلب: 74386

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdch-xnq.23nk6dftt2.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir