وقتی جان در برابر پول بی ارزش می شود؛

قاچاق بمب های متحرک به افغانستان/سبقت مشکلات از وعده های روحانی

29 دی 1399 ساعت 1:20

یکی از مهم‌ترین دلایلی که عرضه گاز در فصل زمستان با مشکل روبه‌رو شود قاچاق آن به کشور افغانستان است.


به گزارش اوشیدا؛ صف گاز یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که در سال‌های اخیر بر دوش شهروندان سیستان و بلوچستانی سنگینی می‌کند معضلی که در هشت سال گذشته دولت هم نتوانسته آن را برطرف کند.

با آغاز زمستان سرد امسال مردم در شمال سیستان و بلوچستان همانند سال‌های گذشته با این مشکل روبه‌رو شده‌اند و باید برای دستیابی به یک سیلندر گاز ۱۱ کیلویی ساعت‌ها در صف و سرما بمانند.

در زابل گاز از طریق خودروها بین مردم توزیع می‌شود، همچنین برخی از افراد نیز برای تهیه آن به شرکت‌های سیلندرپرکنی مراجعه می‌کنند، مکانی که این روزها شاهد خیل عظیمی از جمعیت است.

لوله گاز برخلاف وعده‌ای که رئیس‌جمهور کشورمان داده بود هنوز به زابل نرسیده است و از طریق تانکر به این شهرستان می‌رسد، این در حالی است که به گفته فرماندار سابق این شهرستان روزانه هشت تانکر وارد منطقه می‌شود و اگر به هر دلیلی حتی یک تانکر هم با تأخیر به سیستان برسد مردم با مشکل جدی گاز روبه‌رو می‌شوند.

طبق معمول در زمستان مصرف گاز افزایش می‌یابد و این امر باعث می‌شود تا تقاضا زیاد و عرضه کم شود، یکی از مهم‌ترین دلایلی که عرضه گاز در فصل زمستان با مشکل روبه‌رو شود قاچاق آن به کشور افغانستان است.

حتی در روزهای گذشته نیز در مرز بین ایران و افغانستان در شهرستان هیرمند سپاه پاسداران موفق به کشف میزان قابل‌توجهی از سیلندرهای گاز قاچاق شد.



قاچاق، یکی از دلایل عرضه کم گاز در سیستان

فریدون عرب، کارشناس مسائل اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: قاچاق گاز سال‌هاست در سیستان و بلوچستان خودنمایی می‌کند و برخلاف قاچاق سوخت کمتر به آن توجه می‌شود.

وی افزود: قاچاق سوخت درگذشته یک فعالیت همگانی برای مرزنشینان استان محسوب می‌شد اما با ایجاد دیوار مرزی پدیده‌ای جدیدی در بین افراد خاص به وجود آمد که منجر به خارج کردن گاز به‌صورت قاچاق از مرز شد.

عرب ادامه داد: برخی از شرکت‌های گاز معمولاً درصد قابل‌توجهی از سهمیه گاز خود را به‌صورت آزاد به فروش می‌رسانند چرا که امر برای آنها سودهی بیشتر خواهد داشت.

این کارشناس مسائل اجتماعی اظهار کرد: برخی از شرکت‌های گاز برای اینکه بتوانند میزان گاز بیشتری را در محیط کمتری حمل کنند دست‌به‌کار بسیار خطرناکی می‌زنند و میزان ۵۰ کیلو گاز را در یک کپسول کوچک به‌صورت فشرده قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: بارها دیده شده که این کپسول‌ها به‌اشتباه بین مردم توزیع می‌شود و باعث به‌وجودآمدن خطراتی ازجمله ترکیدگی لوله و یا شلنگ گاز شده است.

مکانی برای دخیره گاز ایجاد شود

حجت‌الاسلام مجتبی عزیزی امام‌جمعه شهرستان زابل نیز با انتقاد از روند توزیع گاز در زابل به خبرنگار ما گفت: مشکل گاز سال‌هاست در زابل و استان پابرجا است و مسئولان باید یک راهکار مفید برای این موضوع پیدا کنند.

وی افزود: ذخیره گاز در جایگاه‌های توزیع امروز یک امر ضروری محسوب می‌شود تا هنگامی‌که خودروهای حمل‌کننده با تأخیر وارد منطقه می‌شوند مردم از این منابع ذخیره شده استفاده کنند.

امام‌جمعه زابل همچنین گفت: امید داریم تا مشکلات این‌چنینی از منطقه سیستان برچیده شوند چرا این‌گونه معضلات با پیگیری مسئولان قابل‌حل است.



شرکت های گاز در زابل آشکارا تخلف می کنند

امید رستمی یکی از شهروندان منطقه سیستان دراین‌خصوص به خبرنگار ما گفت: درحالی‌که در بسیاری از شهرهای منطقه سیستان شرکت‌های سیلندر پرکنی در روزهای تعطیل همچون روز گذشته باز هستند اما در زابل این شرکت‌ها با وجود سهمیه‌ای که به آنها تعلق می‌گیرد باز نمی‌کنند.

وی افزود: این در حالی است که مردم باید برای خرید یک سیلندر گاز ساعت‌ها در صف‌های شلوغ و کرونایی بایستند.

رستمی ادامه داد: همچنین برخی از فروشندگان گاز مایع در زابل نیز نرخ‌های متفاوتی از مردم اخذ می‌کنند، درصورتی‌که نرخ قانونی یک سیلندر گاز نزدیک به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده است.

5 فروشنده متخلف گاز در زابل جریمه شدند

رضا شهری زاد رئیس اداره صنعت، معدن تجارت زابل دراین‌خصوص به خبرنگار ما گفت: باتوجه‌به وجود صف‌های گاز و امکان تخلف از سوی فروشندگان، بازدید از روند توزیع روزانه انجام می‌شود.

وی افزود: از ابتدای ماه جاری تاکنون ۶۳ مورد بازدید از فروشندگان گاز مایع در زابل به انجام رسیده است که در آن تعداد پنج تخلف از سوی فروشندگان کشف شده است.

شهری زاد ادامه داد: برخی از فروشندگان ممکن است در روند توزیع گاز تخلف گران‌فروشی و کم‌فروشی انجام دهند که این موارد را باید شهروندان به تلفن ۱۲۴ اداره صمت گزارش دهند.

سیستان نیازمند جایگاه LPG

محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز دراین‌خصوص به خبرنگار ما گفت: ناوگان حمل‌ونقل گازی در منطقه سیستان باید تقویت شود و این موضوع را از طریق وزیر نفت پیگیری کرده‌ایم.

وی افزود: همچنین در شمال استان نیز نیازمند ایجاد یک جایگاه ال پی جی هستیم تا برخی از بار مشکلات گازی کاسته شود.

سرگزی خاطرنشان کرد: همچنین نقص لوله گاز از زاهدان به زابل به طول ۷۰ کیلومتر و تسریع در روند لوله کشی گاز در داخل شهر از دیگر مشکلات گازکشی به زابل است که باید مرتفع شود.

انتهای پیام/






کد مطلب: 72839

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdci3vay.t1arp2bcct.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir