10 دستاورد بزرگ دنیای تکنولوژی که در سال 2013 سر و صدای زیادی به پا کردند

خبرگزاری ايسنا , 16 دی 1392 ساعت 10:23

اوشیدا:با آغاز سال 2014 میلادی و در آستانه نمایشگاه CES 2014، با دیجی کالا همراه باشید تا 10 مورد از دستاوردهای بزرگ دنیای تکنولوژی در سال 2013 را با هم مرور کنیم.


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:۱. نمایشگرهای خمیده
اگر تا پیش از این شرکت‌های بزرگ دنیا بر روی باریک تر کردن نمایشگرهایشان تمرکز داشتند، در سال ۲۰۱۳ رَوَند جدیدی آغاز شد که بسیاری را شگفت‌زده کرد. سامسونگ و ال‌جی پیش از سایر رقبا وارد گود شده و با تلفن‌های Galaxy Round و G Flex نگاه‌های زیادی را متوجه خود کردند.
در این سال تلویزیون‌های OLED خمیده نیز بیش از پیش تجاری تر شدند. شرایط به گونه‌ای است که پیش‌بینی می‌شود این تلویزیون‌ها با ابعادی غول‌آسا در سال‌های آینده ویترین بسیاری از فروشگاه‌های صوتی و تصویری دنیا را پر کنند.
۲. تکنولوژی ۴K
احتمالاً برای بسیاری از شما نام‌هایی چون HD و Full HD آشنا هستند. اما باید بدانید که تلویزیون‌های ۴K به زودی جایگزین تلویزیون‌های امروزی می‌شوند. حرکت به سمت تکنولوژی ۴K در سال ۲۰۱۳ جهش قابل توجهی از خود نشان داد. به زبان ساده تعداد پیکسل‌های یک تلویزیون ۴K چهار برابر یک تلویزیون Full HD است. قیمت تلویزیون‌های ۴K در حال حاضر نجومی به نظر می‌رسد، اما با همه‌گیرتر شدن این محصولات، بسیاری از فیلم‌سازان و برنامه‌سازان تلویزیونی به سراغ این فرمت رفته و موجب تسریع کاهش قیمت این محصولات می‌شوند. به طور قطع ۴K یک مد زودگذر نخواهد بود و در سال ۲۰۱۴ سر و صدای زیادی به پا خواهد کرد.
۳. ساعت‌های هوشمند
در سال ۲۰۱۳ ساعت‌های هوشمند و حواشی مربوط به کاربردشان قسمت عظیمی از اخبار تکنولوژی را به خود اختصاص دادند. شاید بتوان Galaxy Gear سامسونگ، Pebble،SmartWatch ۲ سونی، و Toq شرکت کوالکام را از برترین ساعت‌های هوشمند این سال دانست. شرکت‌های کوچک و بزرگ دیگری نیز به این عرصه وارد شده و با محصولاتی چون Neptune Pine و یا FiLIP عرض اندام کردند. یقینا در سال ۲۰۱۴ خبرهای زیادی در مورد ساعت‌های هوشمند خواهیم شنید. باید دید که شرکت‌های بزرگ اپل، گوگل و نوکیا چه برنامه‌ای برای این رده از محصولات دارند.
۴. عینک گوگل
بدون شک Google Glass ابزار پوشیدنی شگفت‌انگیزی است. احتمالاً بسیاری از شما تاکنون تنها تصاویر این عینک هوشمند را دیده‌اید، اما بدیهی است که خیلی‌ها آرزوی خریدش را در سر می‌پرورانند. گوگل قدم به قدم برای عمومیت بخشیدن به این محصول بی‌نظیر پیش می رود. بسیاری از شرکت‌های بزرگ دیگر نظیر سامسونگ، مایکروسافت و حتی اینتل در تدارک طراحی و ساخت محصولات خود هستند.
۵. گجت های پوشیدنی
در مورد ساعت‌های هوشمند و عینک‌های هوشمند نوشتیم، اما باید بدانید که گجت های پوشیدنی تنها به این دو رده از محصولات منتهی نمی‌شوند. هدبندها، دستبندها و حتی کفش‌های هوشمند متنوعی در سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شدند. تکنولوژی باتری‌های منعطف نیز به سرعت در حال رشد است که این خود نوید همه‌گیر شدن بیش از پیش گجت های پوشیدنی را می‌دهد
6.سنسور اثر انگشت
اپل در سال ۲۰۱۳ با سنسور اثر انگشت خود، موسوم به Touch ID، غوغایی به پا کرد. این سنسور در درون و زیر دکمه Home آیفون ۵S قرار گرفته. طبیعتاً بهترین رمز عبور شما اثر انگشتتان است، نه کسی آن را حدس می زند و صد البته این که همیشه همراهتان است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ دیگر نیز در صدد پیاده‌سازی این قابلیت در دستگاه‌های خود هستند. شاید در سال ۲۰۱۴ کاربرد این سنسورها گسترش پیدا کند. شاید هم بالاخره سر و کله اسکنرهای بیومتریک چشم در تلفن‌ها و تبلت‌ها پیدا شود.


۷. رسانه‌های اجتماعی با ماهیت موقتی
درحالی‌که فیسبوک، توییتر و یا حتی گوگل پلاس نام خود را با مفهوم شبکه‌های اجتماعی به سختی گره زده‌اند، شاهد رشد قارچ گونه رده‌های جدیدی از رسانه‌های اجتماعی هستیم. سیستم هایی که بُعدی موقتی را به لینک ها و پیام‌های کاربران اضافه می‌کنند. بسیاری از طرفداران پر و پا قرص فیسبوک، به خصوص نوجوانان، در حال مهاجرت به این گونه‌های جدید سیستم های ارتباطی هستند. شاید SnapChat مثال مناسبی برای این نوع رسانه‌های اجتماعی باشد. در این رسانه‌های اجتماعی جدید، پیام‌های کاربران به خودی خود و پس از مشاهده از بین می روند و در نتیجه حریم خصوصی افراد، نسبت به شبکه‌های اجتماعی سنتی تر، بیشتر حفظ می‌شود.


۸. خودروهای بدون راننده
شاید برای بسیاری از ما این موضوع هنوز کمی شوخی به نظر برسد، اما برای شرکت عظیم گوگل و کمپانی های بزرگ خودروسازی این حوزه به هیچ وجه شوخی بردار نیست. درحالی‌که گوگل جنجال بزرگی بر سر خودروی بدون راننده خود به پا کرده، خودروسازان قدر دیگری چون مرسدس بنز، نیسان، جنرال موتورز، و تویوتا هم دست به کار شده‌اند. واضح است که هیچ خودروساز بزرگی دوست ندارد از این قافله عقب بماند و بازی را به گوگل واگذار کند.


۹. پرینترهای سه بعدی
در سال ۲۰۱۳ شاهد بودیم که پرینترهای سه بعدی به طور جدی از آزمایشگاه‌های علمی بیرون آمده و به سمت بازار مصرف حرکت کردند. اسکنرها و پرینترهای سه بعدی با سرعت تمام در حال همه‌گیر شدن هستند. شرکت‌هایی نظیر MakerBot و ۳D Systems وارد این عرصه شده و نسخه به نسخه محصولات ارزان‌قیمت تر و پیشرفته‌تری را به بازار عرضه می‌کنند. در آینده‌ای نزدیک این تکنولوژی ها قادر خواهند بود هر آن چه در مخیله ما شکل می‌گیرد را تولید کنند، از اسباب‌بازی و اسلحه گرفته تا مواد غذایی و قطعات هواپیما.


۱۰. اینترنت اشیا
قرار گرفتن "اینترنت اشیا (Internet of Things)" در آخر لیست ما، به هیچ عنوان از اهمیت این مفهوم کم نمی‌کند. اینترنت اشیا در سال ۲۰۱۳ از رشد چشمگیری برخوردار بود و به ایده بسیاری از متخصصان، این پدیده در سال‌های آینده بسیاری از ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مورد پدیده‌ای صحبت می‌کنیم که بر اساس آن بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامونمان، از ماشین لباسشویی و یخچال و تلویزیون گرفته تا سیستم های تهویه و روشنایی منازل و ادارات، به شبکه متصل شده، و توسط اپلیکیشن های روی تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها کنترل و مدیریت می‌شوند. شرکت‌های بزرگی چون اپل، اینتل و سامسونگ هر کدام به طور جداگانه برنامه‌های مفصلی را برای این عرصه نو در سر دارند. استارتاپ های زیادی نظیر شرکت Nest نیز با سنسورهای هوشمند تشخیص دود یا ترموستات‌های هوشمند به طور جدی وارد این بازار جدید شده‌اند.


کد مطلب: 19324

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdci5paz.t1a3r2bcct.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir