فاطمه زهرا الگوی مشترک زنان شیعه و سنی در طول تاریخ اسلام است

25 بهمن 1395 ساعت 14:17

جدای از بحث جنجالی شهادت یا وفات فاطمه زهراء سلام الله علیها تقریبا هیچ تفاوت نگرشی حائز اهمیتی درباره فضیلت ها و مناقب این بانوی بزرگ اسلام در بین مذاهب اسلامی وجود ندارد


به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: به نقل از  سنتی ها، به گواهی تاریخ، روایات و آیات نازله در شان فاطمه زهرا سلام الله علیها ایشان برترین و والاترین زن جهان از منظر خداوند در سرای باقی و فانی می باشند.

جدای از بحث جنجالی شهادت یا وفات فاطمه زهراء سلام الله علیها تقریبا هیچ تفاوت نگرشی حائز اهمیتی درباره فضیلت ها و مناقب این بانوی بزرگ اسلام در بین مذاهب اسلامی وجود ندارد


بانویی که دردانه نبوی،ریحانه علوی و مادرسیدان شباب اهل الجنه و سیده نساء العالمین می باشد؛ به تعبیر بهتر خوبی ها و فضائل اگردر خانه ای از خانه های جهان هستی جمع شوند صاحب آن خانه فاطمه زهراست.

شیعه و سنی هر دو در خصوص این بانو غفلت ها داشته اند و هیچ یک نتوانسته اند حق مطلب را در خصوص بیان عظمت و جایگاه این بانوی مکرمه ادا نمایند.

شاید علت اصلی این کوتاهی عظمت وجودی حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیهاست که عقول ناقص بشری توان فهم مناقب وی را نداشته اند و در بیان جایگاه ایشان قصور کرده اند.

هر چه که هست اهالی سیستان و بلوچستان با جمعیتی متشکل از برادران شیعه و سنی خود را متعهد به پیروی از مسلک این بانوی بزرگوار و پدر بزرگوار ایشان می دانند.

شیعه و سنی علاوه بر سائر مشترکات دینی که از صدر تا ذیل مذاهبشان را در بر می گیرد بر سر نام و مرام فاطمی نیز مشترک القول می باشند.

شدت این علاقه به حدیست که فاطمه از جمله محبوبترین اسامی برای نامگذاری فرزندان دختر در بین شیعه و سنی ایست که حاکی از عمق ارادت و محبت فریقین به این بانوی بزرگواردارد.

افزون بر این ارادت های عرفی فاطمه زهراء ام ابیها، حاضر در جمع اصحاب مباهله، از اهل بیت رسول الله (بنا به روایات وارده از امهات المومنین در خصوص اصحاب کساء)، سیده نساء العالمین، مادر سیدان شباب اهل الجنه، همسر حیدر کرار و مجمع انبوهی دیگر ار صفات و کرامات خاصه می باشد.

فضائل حضرت فاطمه در منابع شیعه و سنی به وفور یافت می شود اما در اینجا به عنوان نمونه روایتی از صحیح بخاری  به عنوان یکی از شاخصترین کتب روایی اهل سنت نوشته امام محمد بن اسماعیل بخاری متوفای 256 ه.ق نقل می شود؛ در صحیح بخاری جلد 4 صفحه 210 آمده است: فاطمه بضعة منی( فاطمه پاره تن من است.)

علاون بر روایت فوق صالحی شامی از علمای بزرگ اهل سنت که دارای جایگاه بسیار رفیعی در میان اهل سنت می باشد نیزدر شرح فضائل فاطمه زهرا می نویسد: نشان می‌دهد که زهرای مرضیه از تمام زنهای دنیا حتی از امهات مومنین خدیجه، عایشه و دیگر فرزندان پیامبر افضل است. سبل الهدى والرشاد ج 10، ص 327، محمد بن یوسف الصالحی الشامی

 

این رویات تنها مشتی از خوارها روایتیست که در وصف آن بانوی بزرگ اسلام آمده است؛ از خداوند متعال خواستاریم تا زنان ما را همسو با سنت نبوی و سیره زهرائی قرار بدهد تا امت اسلام به بالندگی و پویایی در خور شان اسلام عزیز برسد.


کد مطلب: 57512

آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcj8iei.uqeavzsffu.html

اوشیدا
  https://www.oshida.ir