داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
کلانتری در سیستان :
پراکنده کاری مسئولین در سیستان آفت بزرگ منطقه است/مهار ریزگردها همچنان الویت اول محیط زیست
کد مطلب: ۶۶۸۴۷
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۴
دکتر عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از تالاب هامون و اسکله صیادی تخت عدالت شهر قرقری هیرمند بازدید کرد.
پراکنده کاری مسئولین در سیستان آفت بزرگ منطقه است/مهار ریزگردها همچنان الویت اول محیط زیست
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ دکتر عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز به منطقه سیستان سفر کرد.

وی پس از بازدید از تالاب هامون در شهرهای ادیمی و قرقری منطقه سیستان در جمع خبرنگاران گفت: وضعیت تالاب هامون نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
وی افزود: با دستور مقام معظم رهبری میزان ۱۰۰ میلیون دلار جهت مبارزه با ریزگردها تخصیص داده شده است که بخش عمده ای را برای جنوب شرق کشور در نظر گرفته ایم که امیدواریم مجلس این مبلغ را دستکاری نکند و جهت کمک به مناطق سیل زده از آن بهره نبرد.
کلانتری با بیان اینکه سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان نیاز به مدیریت جامع دارد ادامه داد: با مطالباتی که قاعدتا تا دو سه ماه دیگر تکمیل می شود طرح جامع تالاب هامون معرفی خواهد شد.
وی گفت : تا کنون طرح جامعی وجود نداشته است که بر مبنای آن هر فرد مسئولیت و اهداف خود را دنبال کند، با همکاری دولت هزینه های انجام شده در شمال استان سیستان و بلوچستان باید نتیجه بگیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه هزینه های بسیار بالایی در سیستان به خرج رسیده است اظهار کرد: تنها یک پروژه در سیستان ۸۵۰ میلیون دلار خرج کرده است.
وی ادامه داد: الویت اول در سیستان مهار ریزگردها و گرد و غبار است چرا که مردم در شرایط سختی زندگی می کنند و باید از این سرمایه گذاری ها بهره مند شوند.
کلانتری گفت: با وجود اینکه بارش های بسیار خوبی در کشور داشته ایم اما بخش عمده ای از حیات تالاب هامون وابسته به کشور افغانستان است .
وی با بیان اینکه پراکنده کاری توسط دستگاه های دولتی در سیستان آفت بزرگی در این منطقه به وجود آورده است تاکید کرد: از پراکنده کاری باید در منطقه سیستان پرهیز بشود، و تمام فعالیت ها در کنار هم قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: دولت پیگیر حق آبه تالاب هامون از کشور افغانستان است و طبق قرار داد باید ۸۲۰ میلیون متر مکعب آب وارد کشور ما بشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته کمتر از ۵ میلیون متر مکعب از افغانستان وارد ایران شده است گفت: در سال جاری بیش از ۱ میلیارد متر مکعب آب وارد تالاب هامون شده است.
کلانتری در خصوص نگه داشت آب تالاب هامون نیز خاطرنشان کرد: آب در منطقه سیستان در سال ۴ هزار میلیمتر تبخیر می شود و باید بپذیریم بخشی از این آب تبخیر می شود و بخش دیگری در چاه نیمه ها مصرف می شود.
وی گفت: برخی از تالاب ها احیا شده اند اما باید حق آبه آنها گرفته شود.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark