داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
برداشت چای ترش از سطح هشت هکتار از مزارع شمال سیستان و بلوچستان آغاز شد
کد مطلب: ۵۵۶۸۷
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۸
رییس دانشگاه زابل عنوان کرد: به همت به همت دانشگاه زابل، برداشت چای ترش از سطح هشت هکتار از مزارع شمال سیستان و بلوچستان آغاز شد.
برداشت چای ترش از سطح هشت هکتار از مزارع شمال سیستان و بلوچستان آغاز شد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ موسی بهلولی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا اظهار داشت: دانشگاه زابل به دلیل باردهی بسیار خوب چای ترش اقدام به کشت این گیاده در سطح هشت هکتار کرده که به نسبت سال گذشته با افزایش پنج برابری مپاجه بوده است.

وی افزود: چای ترش از جمله محصولات خوب کشت شده در مزارع آموزشی و تحقیقاتی مجتمع بقیه الله الاعظم به شمار می رود که با توجه به بازدهی آن، پیش بینی می شود از هر هکتار ۵۰۹ کیلوگرم برداشت شود.

بهلولی با بیان اینکه، چای ترش در بهار کاشته و در آبان ماه برداشت می شود ادامه داد: چای ترش برداشت شده از سطح مزارع سیستان در دانشگاه زابل به صورت مربا با چای ترش، قند چای ترش، شربت چای ترش، نان غنی شده چای ترش و کیک چای ترش برای عرضه در بازار فراوری شده است.

وی تصریح کرد: چای ترش دارای اثرات بسیار مفیدی برای بدن می باشد به طوری که، گل های آن دارای خواص انرژی زا، درمان کننده ی فشار خون، ناراحتی های کبدی و سوهاضمه می باشد.

بهلولی با عنوان اینکه، چای ترش دارای خواصی از قبیل آنتی اسکوربیک، کاهنده فشار خون و مفید برای قلب است اضافه کرد: از ریشه ی این گیاه برای
هضم غذا، ضد عفونی کننده و درمان انواع بیماری ها به ویژه سرطان، سرماخوردگی، بیماریهای عصبی و حملات قلبی استفاده می شود.

وی با عنوان اینکه، چای ترش یک گیاه دارویی بی نظیر، سرشار از آهن و مس می باشد خاطرنشان کرد: از برگ های این گیاه برای درمان سرماخوردگی، سرفه، کاهش تب، ضماد آبسه و آرام کننده بهره برداری می شود.

بهلولی در پایان از خواص چای ترش در صنایع غذایی یاد کرد و تاکید کرد: چای ترش دارای کاربردهایی از قبیل ساخت کاغذ، سبزی خوراکی و سرشار پروتیین و چربی می باشد.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark