داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
در پنجمین روز هفته دولت:
قطار توسعه دولت سیزدهم به شهرهای راهبردی جنوب شرق ایران رسید/افتتاح خط لوله گاز زاهدان به زابل
کد مطلب: ۷۴۵۱۴
تاریخ انتشار:يکشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۱۸
خط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان- دوراهی دشتک ـ زابل به طول ۱۱۰ کیلومتر با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر نفت و با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گرامیداشت پنجمین روز از هفته دولت به بهره‌برداری رسید.
قطار توسعه دولت سیزدهم به شهرهای راهبردی جنوب شرق ایران رسید/افتتاح خط لوله گاز زاهدان به زابل
به گزارش اوشیدا، مردم سیستان که سالها با خشکسالی و هوای گرد و خاک دست و پنجه نرم می کنند، و از اینکه هنوز رنگ شعله آبی گاز در خانه هایشان پس از چندین سال روشن نیست، دل مردم از گلایه و شکایت به درد آمده و نبود گاز باعث می شود تا مردم برای تهیه یک کپسول با مشقت های فراوانی مواجه باشند آن هم در سیستانی که یکی از مشکلات اصلی مردم عدم وجود راه و جاده های مناسب شهر و روستا است.
در پنجمین روز از هفته دولت، خط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان- دوراهی دشتک- زابل که با هدف ایجاد شکوفایی در زیرساخت‌های جنوب شرق کشور اجرا شده است که در مراسمی به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور وزیر نفت و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)، نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی، مسئولین استانی و شهرستانی ، به بهره‌برداری رسید.

مجید علیپوری، مجری طرح خطوط لوله سراسری انتقال گاز در تشریح موانع و محدودیت‌های اجرای پروژه در استان سیستان و بلوچستان، گفت: اجرای پروژه در جغرافیایی که از نظر امکانات صنعتی، تأمین ماشین‌آلات و نیروی متخصص دارای محدودیت است، اجرای پروژه را نیز با دشواری روبه‌رو می‌کند.

وی با توجه به شرایط سخت اقلیمی حاکم بر این پروژه افزود: وزش شدید بادهای موسمی ۱۲۰ روزه که به طور معمول سالانه بیش از مدت فوق نیز در جریان است موجبات توقف کار در روزهای زیادی از سال را فراهم و غلظت پراکندگی ذرات خاک معلق در هوا، در عمل در مقاطعی امکان اجرای عملیات مسیرسازی، جوشکاری و عایق کاری را غیرممکن کرد.

علیپوری ادامه داد: محدودیت های ناشی از کرونا، لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و قرنطینه نیروهای مبتلا و اطلاعیه های صادر شده از سوی مسئولان محلی مبنی بر تعطیلی کارگاه در روزهای اوج شیوع ویروس کرونا در مقاطعی به کند شدن روند فعالیت ها انجامید و دستیابی به برنامه زمان بندی را با مشکل روبه رو کرد که با تلاش بی دریغ، پیگیری های مستمر و همه جانبه، سرانجام بر مشکلات فائق آمدیم.

علیپوری نبود دسترسی به آب کافی برای انجام عملیات آزمون هیدرواستاتیک را از دیگر موانع فراروی پروژه دانست و گفت: دریافت مجوز برای برداشت آب از چاه های موجود که عمدتاً برای مقاصد کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد به لحاظ محدودیت های منابع آب در منطقه، فرآیندی دشوار و زمان بر است و ظرفیت کم آب دهی چاه ها ما را بر آن داشت که سرانجام در بخش هایی از پروژه منابع مورد نیاز را از آب منطقه ای تقاضا کنیم که با وجود محدودیت های منابع آبی استان، با پیگیری های پرشمار و صرف وقت بسیار، توانستیم بخشی از آب مورد نیاز را تأمین و نسبت به استفاده از آن در کل مسیر خط لوله اقدام کنیم.

 قطار توسعه دولت سیزدهم به شهرهای راهبردی جنوب شرق ایران رسید

محمد سرگزی نماینده مردم سیستان نیز امروز در آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات طرح‌های گازرسانی در هفته دولت که در محل ساختمان مرکزی شرکت ملی گاز ایران به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد گفت: از مجاهدت‌های شبانه‌روزی در دولت سیزدهم برای توسعه و آبادانی کشور تشکر و قدردانی کرد و گفت: حرکت جهادی که شخص رئیس‌جمهوری در مناطق محروم آغاز کرده و با سرعت و پیشرفت بسیاری از پروژه‌ها مواجه هستیم بسیار ستودنی است.

وی افزود: در طول چند ساله اخیر سرعت انجام عملیات اجرایی گاز در حوزه انتخابیه سیستان بسیار پایین بود، اما به همت دولت سیزدهم شاهد آن هستیم که این پروژه‌ها با یک سرعت بسیار خوب در حال پشرفت است.

نماینده مردم سیستان در مجلس تصریح کرد: پروژه‌ای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم شهرستان و ۵ شهر بزرگ حوزه سیستان را از نعمت گاز برخوردار می‌کند و مردم این شهرها بعد از سالیان سال انتظار، از نعمت گاز برخوردار می‌شوند.

سرگزی از تلاش شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت در اجرایی کردن این پروژه تشکر و قدردانی کرد و گفت: دغدغه این روزهای مردم در سیستان این است در دوماه اخیر ۱۰۰ لیتر از سهمیه سوخت اضطراری آنها کاهش یافته است. در این استان یک جایگاه عرضه سی‌ان‌جی (گاز طبیعی فشرده) نیز بیشتر وجود ندارد و بنابراین به نظر می‌رسد تا اجرایی شدن سوخت جایگزین، باید در کاهش سهمیه سوخت بازنگری شود.

وی اظهار کرد: به نظرم قاچاق سوخت در این استان به آن اندازه که گفته می‌شود نیست، باید نشست‌های تخصصی برگزار کنیم تا دغدغه قاچاق سوخت نیز برطرف شود.
حبیب الله دهمرده نماینده دیگر مردم سیستان در این مراسم بیان کرد: با توجه به قول پیگیری وزارت نفت در خصوص حقابه و چاه ژرف امید است این مورد انجام شد.
وی افزود: توسعه هر شهر و استانی با انرژی است که به پیشرفت میرسد، با توجه به مشکلات سوخت در استان از وزیر نفت تقاضای ویژه و رسیدگی را داریم.
دهمرده ادامه داد: از تلاش های دولت سیزدهم برای کمک به مناطق محروم و همچنین پرژوه گاز سیستان تشکر و قدردانی ویژه دارم.

صمد رحیمی، نائب رئیس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در این مراسم با بیان اینکه این شرکت مصمم است امکانات و تسهیلات گاز طبیعی را در سیستان و بلوچستان توزیع کند، گفت: با دسترسی مردم و صنایع استان به انرژی پاک، زمینه شکوفایی استعدادهای سرشار در این جغرافیای پهناور فراهم می شود.

وی ادامه داد: در این راستا یکی از شهرهایی که در اولویت کاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفته زابل است که از نظر راهبردی از مناطق مهم و بزرگ استان به شمار می آید و تعداد زیادی روستا در اطراف آن واقع شده‌اند که هم‌اینک با گازرسانی به زابل، امکان گازرسانی به این روستاها نیز فراهم شده است.

رحیمی با اشاره به مشخصات خط انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک - زابل افزود: مسیر گازرسانی به شهرستان زابل از شهر زاهدان شروع شده و در قالب ۲ گستره مجزا گاز را به زابل می رساند؛ گستره نخست (زاهدان - دوراهی دشتک) به طول ۱۰۹ کیلومتر و قطر ۳۶ اینچ اجرا شده که در طول مسیر نیروگاه در دست احداث زاهدان، کارخانه سیمان زابل و شهرهای واقع در مسیر را از گاز بهره مند می‌کند.

نائب رئیس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: با پایان یافتن گستره اول در منطقه دوراهی دشتک، گستره دوم(دوراهی دشتک - زابل) به قطر ۲۴ اینچ و طول ۱۱۰ کیلومتر واقع شده که در مسیر خود شهر صنعتی رامشار را تغذیه و در نهایت به شهر زابل می‌رسد که از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: گستره‌های اول و دوم پروژه خط انتقال گاز "زاهدان - دوراهی دشتک - زابل" توسط ۲ پیمانکار مجزا و در قالب ۲ قرارداد اجرا شده که این تمهید، سبب تسریع در روند اجرا و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت پیمانکاران توانمند داخلی شده است.

رحیمی اظهارکرد: سال ۱۴۰۱ در گفتمان صنعت گاز به نام سیستان و بلوچستان نامگذاری شده و هم‌اینک سربازان توسعه گاز، بیش‌از ۷۶۰ کیلومتر خط لوله فشار قوی را در گستره استان در دست اقدام دارند به طوریکه این جغرافیای پهناور به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.

وی درباره پروژه‌، خط لوله گاز ایرانشهر - پالیزان - خاش- میرجاوه گفت: این خط لوله با گذر از دامنه کوه تفتان، گاز را به شهرستان خاش، کارخانه سیمان این شهر و سپس به شهر مرزی میرجاوه در شرق استان می رساند و ان‌شاء‌الله این تحول به موازات توسعه دیگر زیرساخت‌ها وظرفیت‌های ذاتی این منطقه، سرمنشاء پیشرفت در تعاملات با همسایگان خواهد بود.

نائب رئیس شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: آنچه امروز در سیستان و بلوچستان رقم می‌خورد نمونه بارز اراده نظام جمهوری اسلامی، بویژه دولت سیزدهم در عدالت گستری و برقراری رفاه، آسایش و آرامش برای همه اقوام و مذاهب ایرانی است.

وی گفت: پروژه‌هایی که از این پس افتتاح می‌شوند مجهز به سیستم‌های کنترل تمام ایرانی بوده و میزان داخلی‌سازی تاسیسات تقویت فشار گاز از ۸۵ فراتر خواهد رفت.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark