داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
مردم از درد نداری به خود می‌پیچند/ رونق اقتصادی با الزام واردکنندگان گوشت کشور به خرید گوشت از واحدهای تولید گوشت استان
کد مطلب: ۶۴۰۷۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۶
سیستان و بلوچستان به دلیل هم مرزی با کشور افغانستان و پاکستان از بهترین موقعیت برای واردات گوشت برخوردار است.
مردم از درد نداری به خود می‌پیچند/ رونق اقتصادی با الزام واردکنندگان گوشت کشور به خرید گوشت از واحدهای تولید گوشت استان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ با توجه به اینکه یکی از مشاغل مهم مردم در سیستان و بلوچستان دامپروری است و دام این منطقه به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی و همچنین وجود علوفه خوب از گوشت لذیدی برخوردار است.

همچنین با توجه به شرایط ویژه استان تیجاد پرواربندی دام می تواند سود بسیار خوبی را با خود به همراه داشته و کیفیت گوشت را نیز با خود به همراه داشته باشد که با حمایت دولت می توان این مقوله را اجرایی کرد.

۳۱۰ هزار تن گوشت در سال ۹۵ وارد کشور شده است

عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی اقیانوسیه و آسیا عنوان کرد: مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران، باید موضوع عدم توسعه‌یافتگی استان سیستان و بلوچسستان را بعد از گذشت یک چله از حاکمیت نظام اسلامی، به صورت یک مسئله‎ی حیاتی و مهم ملی تلقی کرده، اقداماتی اساسی برای حل مشکلات مردم منطقه و نهایتاً نگه‌داشت جمعیت وایجاد رفاه نسبی برای آنان، انجام دهند.

عباس نورزایی به خبرنگار اوشیدا گت: در همین راستا یکی از طرح‌های بسیار ساده، اما محوری به شرحی که داده می‌شود، اعلان می‌شود تا به عنوان مطالبه‌ی عمومی بتواند بخشی از مشکلات مردم را حل کند.

رئیس کانون جهادگران سیستان وبلوچستان ادامه داد: با بررسی‌های کارشناسی به‌عمل آمده، با توجه به وجود زنجیره‌های پیشین و پسین فعالیت‌های مورد نظر، «الزام واردکنندگان گوشت کشور به خرید گوشت از واحدهای تولید گوشت استان» می‌تواند باعث میل شاخصه‌های اقتصادی منطقه به سمت رونق شود و اشتغال مناسبی ایجاد کند.

وی اذعان کرد: برابر آمارهای دولتی در سال ۱۳۹۵ میزان ۳۱۰ هزار تن گوشت قرمز از کشورهای دیگر وارد کشور شده است؛ این گوشت‌ها نسبت به دام‌پرواری داخلی از کیفیتی بسیار پایین برخوردارند و از نظر قیمتی نیز تفاوت چندانی با آن ندارند.

دولت واردات دام راهی را کم کند

نورزایی در این راستا ادامه داد: از دیدگاه کارشناسی، همه‌ی این مقدار را با رفع موانع تولید و حمایت از دام‌داران داخلی، می‌توانیم از داخل کشور تأمین کنیم، اما چه کنیم که اربابان قدرت و ثروت و رانت‌خواران و سلاطین واردات گوشت، هم‌واره بهانه‌هایی را بر زبان دولت‌مردان جاری می‌کنند و در بزنگاه‌هایی حساس، مجوز واردات می‌گیرند.

رئیس سابق جهادکشاورزی سیستان تصریح کرد: هم اکنون در استان سیستان سیستان و بلوچستان، تعداد ۱۵ کشتارگاه صنعتی دام و ۳۶ واحد بسته‌بندی گوشت قرمز وجود دارد که به‌دلیل عدم خرید گوشت توسط دولت و تکیه بر واردات بی‌رویه، اغلب آن‌ها تعطیل و شاغلین پیش‌بینی شده برای آن‌ها بی‌کار هستند و بالتبع واحدهای پرواربندی فراوانی نیز که دام مورد نیاز را تأمین کرده است، تعطیل شده‌ و جمعی نیز از این جهت، بی‌کار شده‌اند و معدودی از واردکنندگان دام‌های بی‌کیفیت کشتاری، منافع واردات دام را به جیب می‌زنند.

وی خاطرنشان کرد: دولت، واردات دام کشتاری را که به اصطلاح «دام راهی» گفته می‌شود محدود کند و به جای آن، مجوز واردات گوساله‌ی قابل پروار بدهد و تسهیلاتی قائل شود تا این نوع دام به راحتی از گذرها، بازارچه‌ها و معبرهای قانونی با هزینه‌هایی کم‌تر وارد کشور شود و در واحدهای پرواربندی، مورد پرورش قرار گیرند.

رئیس سابق جهادکشاورزی نیکشهر تاکید کرد: گرچه فرآیند واردات این نوع دام، زمان‌بر، ناشفاف، غیرپاسخ‌گو و چندمرحله‌ای است که می‌بایست به اصلاح آن نیز پرداخت، اما به هرحال مزیتی است که در صورت اتخاذ تدابیر حمایتی توسط دولت، می‌تواند به ایجاد اشتغال و تأمین گوشت کشور کمک شایانی کند.

نورزایی اذعان کرد: بنابراین پیشنهاد می‌شود که دولت، واردکنندگان گوشت را مجاب و الزام کند تا فقط ۱۵ درصد از گوشت وارداتی خود را کاهش داده، آنان را ملزم به تأمین و خرید از واحدهای تولید گوشت استان سیستان و بلوچستان کند، در این‌صورت نزدیک به سه هزار نفر اشتغال در این بخش، بازیابی می‌شود و قریب ۱۰ هزار نفر پرواربند دام نیز از این موقعیت، منتفع خواهند شد، هم ارز از کشور خارج نمی‌شود، هم گوشتِ با کیفیت به جامعه عرضه می‌شود و نتیجتاً آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت.

وی در پایان اضافه رد: در این صورت هیچ هزینه‌ای بر دولت مترتب نیست، همه‌ی این فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark