داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
گزارش اوشیدا از جاده های پرحادثه در سیستان و بلوچستان؛
مرگ ۷۶۳ نفر در جاده های استان/هر۲ ساعت یک تصادف در سیستان و بلوچستان روی می دهد/شناسایی 53نقطه حادثه خیز در سیستان
کد مطلب: ۶۴۴۶۲
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۰۵
تصادفات جاده ای هر ساله جان تعداد زیادی از شهروندان را گرفته و موجب ایجاد مشکلات غیر قابل جبرانی برای جامعه می شود.
مرگ  ۷۶۳ نفر در جاده های استان/هر۲ ساعت یک تصادف در سیستان و بلوچستان روی می دهد/شناسایی 53نقطه حادثه خیز در سیستان
به گزارش اوشیدا، علیرغم مدیریت پیشگیری از سوانح و تصادفات رانندگی، در سال گذشته متأسفانه روند نزولی تلفات رانندگی متوقف و با بیش از ۱۶ هزار جان باخته ناشی از سوانح و تصادفات رانندگی، با رشد بیش از یک درصدی در خصوص این آمار در کشور مواجه بودیم.

براساس آمارهای رسمی هر ۳۰ دقیقه یک نفر در کشور جان خود را به علت بروز حادثه های ترافیکی از دست می دهد، اما آنچه این تأسف را عمیق تر می کند و از سویی مسئولان را نسبت به آینده خوش بین می سازد این نکته حائز اهمیت می باشد که بسیاری از تصادفات و سوانح رانندگی و ترافیکی قابلیت پیشگیری دارند و با تأکید بر تمهیدات و تدابیر موثر انسانی و جاده ای می توانیم شاهد کاهش چشمگیر آمار این سوانح در جاده های استان باشیم.

در این راستا محمد علی حمیدیان در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا، اظهار داشت : در تمامی یافته های پژوهشی در حوزه پیشگیری از سوانح رانندگی مهمترین فاکتور، عدم آگاهی به معنای عام و کلان آن می باشد و ضعف در نهادینه سازی تکالیف بهره برداران وسایل نقلیه و نیز عدم ادراک متولیان حوزه پیشگیری و کنترل حوادث ترافیکی در کشور ما از مباحث مهم سیاستگذاری می باشد.

در هر۲ ساعت یک تصادف و سانحه رانندگی رخ می دهد
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه الگوی تصادفات رانندگی به نحو معناداری با میزان برخورداری استانها همبستگی دارد بیان کرد: بهبود زیر ساخت های موجود خصوصاً در محورهای مواصلاتی برون شهری در استان های محروم می تواند به نحو چشمگیری از فراوانی تلفات بکاهد و از سوی دیگر میزان درآمد سرانه خانوار و سبک زندگی اشخاص نیز در بروز پدیده ی تصادفات منجربه جرح و فوت اثرگذار است.

حمیدیان بیان کرد: متأسفانه کشورهای با درآمد کم و متوسط، مسئول حدود ۸۵درصد از مرگ و میرها و ۹۰درصد از ناتوانیهای مادام العمر سالیانه ناشی از تصادفات هستند و پر واضح است مشخص نمودن ارزش هریک از افرادی که قربانی این سوانح می شوند، جمع کردن این ارزش ها و بدست آوردن رقمی که بتوان هزینه اجتماعی جهانی ناشی از این سوانح و تصادفات جاده ای را نشان داد امری غیرممکن است.

وی افزود: متأسفانه آمار مرگ و میرهای جاده ای کشور و به تبع آن استان سیستان و بلوچستان در سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ افزایش معناداری یافته است.

وی گفت: در طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۷۶۳ نفر در جاده های استان جان خود را بواسطه سوانح و تصادفات رانندگی از دست داده اند که این داده ها، رشد ده درصدی و قابل تأمل را نسبت به سال گذشته از آن نشان می دهد. همچنین طی همین مدت بیش از ۷۲۷۰ نفر در جاده های استان دچار جراحات جسمی ناشی از تصادف شده اند که در این خصوص نیز آمارها موید رشد ۸/۱۶ درصدی می باشد.
معاون رئیس کل دادگستری ادامه داد: وقوع۳ هزار و ۴۲۷ فقره تصادف در جاده های استان تفسیر این واقعیت هولناک می باشد که در جاده های سیستان و بلوچستان در هر۲ ساعت یک تصادف و سانحه رانندگی رخ می دهد و با تمام اقدامات و تدابیر اتخاذ شده باید ناکامی در تحقق اهداف مدنظر را معترف شویم.

وی در ادامه افزود: وجود بیش از ۴۰ نقطه پر تصادف دارای نقص هندسی، محورهای طویل و فاقد استراحتگاه های مناسب، الگوی غیر معمول و نامتعارف رانندگی در استان، قاچاق انسان و سوخت، کمبود جاده و گذرگاه های مواصلاتی دوبانده و بزرگراهی، وجود احشام سنگین در استان و ضعف در مهارت های موثر رانندگی خصوصاً در شهرهای کوچک و شریانهای روستایی همگی از عوامل تشدید آمار تصادفات منجربه جرح و فوت سالهای اخیر می باشد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در پایان گفت: فعال سازی ظرفیت های قانونی موجود در این راستا، برخورد با هنجارشکنان و خاطیان قانون و پیگیری و اجرای کامل تبصره ۳ ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در دستور کار این معاونت طی سال جاری قرار دارد.


تاکنون۵۳ نقطه حادثه خیز در شمال استان شناسایی شده است
در ادامه مديركل راه و شهرسازي سيستان و بلوچستان در رابطه با شناسایی نقاط حادثه خیز استان به خبرنگار اوشیدا، گفت: تاکنون۵۳ نقطه حادثه خیز در شمال استان و۲۷نقطه در جنوب استان با هماهنگی پلیس راه و اداره کل راهداری شناسایی و آشکارسازی شده است.
مسعود مالكي در خصوص اقدامات راه و شهرسازی در راستای توسعه نقاط حادثه خیز گفت: از این تعداد نیز ۱۵نقطه رفع گردیده و۱۰نقطه دیگر هم در دستورکار امسال قراردارند و جهت رفع کامل نقاط حادثه خیز استان نیاز به تأمین اعتبار به مبلغ ۳۳میلیارد تومان است.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark
مرجع : اوشیدا
    عکاس :