داخلی آرشيو گزارش صفحه اقتصادی
امتیاز مثبت 
۰
 
مردم سیستان چشم‌انتظار وعده معاون اول؛
خسارت میلیاردی طوفان همچنان روی تن زخمی مردم تنگه احد ایران
کد مطلب: ۷۵۲۴۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۵۱
خسارت میلیاردی طوفان همچنان روی تن زخمی مردم تنگه احد ایران
به گزارش اوشیدا، یخ‌بندان و سرمای بی‌سابقه که طی ۶۰ سال گذشته در منطقه تکرار نشده بود مردم منطقه سیستان را که با گرمای طاقت‌فرسا، خشکی و بی‌آبی عادت داشتند، در دی‌ماه سال گذشته غافلگیر کرد.

باتوجه‌به شدت سرما و یخ‌بندان در منطقه سیستان، متأسفانه به شهرستان‌های سیستان در بخش‌های مختلف، خسارات و آسیب‌های زیادی وارد شد.

این سرمای بی‌سابقه که به گفته کارشناسان هواشناسی در ۶۰ سال گذشته در منطقه سیستان بی‌سابقه بود موجب تلف‌شدن دام‌های دامداران و ازبین‌رفتن صددرصد محصولات گلخانه‌ای در این منطقه شد.

مردمی که سال‌ها با خشک‌سالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و کشاورزی و دامپروری خود را بر اثر خشک‌سالی ازدست‌داده بودند در چند ماه گذشته نیز طوفان و یخ‌بندان موجب آسیب‌زدن به گلخانه‌ها، بخش‌های زراعی و دام و طیور در این منطقه شد؛ به‌طوری که به گفته کشاورزان امرارمعاش به طور کامل از بین رفت و دچار خسارت شده‎اند.

مخبر: به خسارت‌دیدگان یخ‌بندان تسهیلات بانکی داده می‌شود

خسارت‌های وارده به منطقه سیستان در وضعیت بحرانی بود، به‌طوری که معاون اول رئیس‌جمهور و هیئت همراه را به این استان کشاند.

مخبر معاون اول رئیس‌جمهور در جریان این بازدیدها از وضعیت خسارات در منطقه سیستان بر جبران کامل خسارات و همچنین تأمین و توزیع دام سبک‌وسنگین از طریق ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به دامداران خسارت‌دیده از بحران‌های اخیر تأکید کرده بود.

همچنین معاون اول با اشاره به خسارت‌های ناشی از سرما به بخش کشاورزی منطقه گفته بود گلخانه‌داران سیستان و بلوچستان که در سرمای اخیر این استان دچار خسارت شدند از طریق کمک بلاعوض و هم اعطای تسهیلات بانکی به آنان کمک خواهیم کرد که طی بررسی‌های انجام شده بعد از گذشت بیش از چهار ماه هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

۲۰۳ میلیارد تومان به کشاورزان زهک خسارت وارد شد
حبیب رستمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زهک در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: در دی‌ماه سال گذشته باتوجه‌به وقوع طوفان شدید و یخ‌بندان بی‌سابقه منطقه سیستان در بخش کشاورزی خسارت بیش از ۲۰۳ میلیاردتومانی به کشاورزان شهرستان زهک وارد شده است.

وی افزود: باتوجه‌به اینکه بیشترین خسارات وارد شده به گلخانه‌ها، محصولات گلخانه‌ای، زراعی و باغی، دام و طیور، تأسیسات و ادوات کشاورزی وارد شده، اما هنوز هیچ خسارتی به کشاورزان پرداخت نشده است.

رئیس جهاد کشاورزی زهک ادامه داد: آن دسته از کشاورزان و دامداران که محصولاتشان مشمول بیمه بودند و باتوجه‌به بازدیدهای صورت‌گرفته و جلسات و نامه‌نگاری‌هایی که با سازمان جهاد کشاورزی استان شده، شرایط مساعد برای پرداخت بیمه وجود دارد؛ اما اعتبار آن هنوز پرداخت نشده است.

حسن نوذری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: موج سرما و یخ‌بندان در دی‌ماه سال گذشته خسارات قابل‌توجهی به مردم سیستان و به‌خصوص شهرستان زابل وارد کرده است.

کشاورزان سیستانی هیچ‌گونه خسارتی تا کنون دریافت نکرده‌اند
وی ادامه داد: باتوجه‌به خسارات وارد شده به کشاورزان و دامداران شهرستان زابل هیچ‌گونه اعتباری تا کنون به کشاورزان باتوجه‌به تأکیدات و قول‌های داده شده، بازدیدهای انجام شده معاون اول، جهاد کشاورزی و مدیریت بحران دریافت نکرده‌اند.

حسن صفایی‌مقدم مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هامون در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: باتوجه‌به شدت سرما و یخ‌بندان در دی‌ماه سال گذشته در منطقه سیستان، متأسفانه به شهرستان هامون هم در بخش‌های مختلف، خسارات و آسیب‌های زیادی وارد شده بود که برآورد اولیه انجام و بازدیدهایی هم از طرف مدیریت بحران استان و همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان در بهمن سال گذشته انجام شده است.

وی افزود: باتوجه‌ به طی تمام مراحل اداری و بازدیدهای صورت‌گرفته برای خسارت‌دیدگان تا کنون هیچ‌گونه اعتباری باتوجه‌به قول‌هایی داده شده؛ واریز نشده است که در مجموع بیش از ۲۹ میلیارد تومان به کشاورزان و دامداران و گلخانه‌داران خسارات وارد شده است.

طوفان به دامداران نیز خسارت‌های زیادی وارد کرد
امیر سارانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیمروز نیز در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: طوفان و سرمای شدید که در دی‌ماه سال گذشته منطقه سیستان را در برگرفت، علی‌رغم همه هشدارها به دلیل شدت سرما و طوفان بسیاری از بخش‌های مختلف دچار آسیب شد.

وی تصریح کرد: در شهرستان نیمروز سرما و یخ‌بندان به ۲۰۰ واحد گلخانه ۱۹۸ هزار میلیون ریال و ۳۶۸ هکتار اراضی در بخش کشاورزی ۶۰ درصد آسیب‌دیده است و طی بازرسی‌های انجام شده و فرم‌های ارسال شده به مدیریت ستاد بحران استان و جهاد کشاورزی هیچ‌گونه اعتباری جهت خسارت وارد شده به کشاورزان داده نشده است.

وی ادامه داد: در مجموع برآورد خسارت به دامداران و کشاورزان شهرستان نیمروز بیش از ۴۶ میلیارد تومان است.

عباس جهانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند نیز با اشاره به‌شدت سرما و یخ‌بندان سال گذشته و خسارات وارده به این شهرستان گفت: بروز سرمای شدید در شهرستان باعث خسارات بالغ بر ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی بخش کشاورزی از جمله ۱۸۸ واحد گلخانه شهرستان هیرمند با برآورد خسارت ۱۰۰ میلیارد ریال وارد شده است.

وی افزود: باتوجه‌به پیگیری‌های انجام شده و بازدید نمایندگان و مدیریت بحران و جهاد کشاورزی تا کنون هیچ‌گونه اعتباری جهت خسارت آسیب‌دیدگان داده نشده است.

جهانی تأکید کرد: در مجموع کل خسارات وارد شده به بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی، دامی، زراعی شهرستان هیرمند، ۸۹ میلیارد تومان است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark