داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
به منظور کنترل بیماری هاری در منطقه
لزوم تخصیص ردیف بودجه برای کنترل هاری/ سگ های ولگرد قبل از بازگشایی مدارس اتلاف شوند
کد مطلب: ۶۱۲۵۸
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۰
هاری بیماری صددرصد کشنده ای است که این روزها در منطقه سیستان شیوع پیدا کرده و تاکنون مرگ هفت نفر را رقم زده است.
لزوم تخصیص ردیف بودجه برای کنترل هاری/ سگ های ولگرد قبل از بازگشایی مدارس اتلاف شوند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ بیماری هاری از طریق گازگرفتگی حیوانات به ویژه سگ های ولگرد، روباه، شغال و گربه به انسان منتقل می شود که در صورت عدم درمان در همان مرحله اولیه، منجر به مرگ افراد می شود.

هم مرزی با کشور افغانستان یکی از مهم ترین دلایل شیوع هاری در منطقه به شمار می رود چرا که وجود سطح بهداشت پایین در این کشور سبب شیوع بیماری ها و در پی آن انتقال آن به داخل ایران می شود و در این راستا سیستان اولین نقطه برای ابتلا به بیماری ها می باشد.

با توجه به بازگشایی مدارس در چندروز آینده به دلیل وجود سگ های ولگرد در منطقه و شیوع هاری نگرانی والدین به شدت افزایش یافته چرا که ترس از گازگرفتگی توسط سگ های ولگرد به شدت دانش آموزان را تهدید می کند.

جمعیت سگهای ولگرد آنچنان در سیستان بالاست که علیرغم اتلاف های بسیار همچنان این حیوانات در تمام قسمت های منطقه جولان می دهند به طوری که در هر کوچه و خیابانی به راحتی می توان این حیوانات را مشاهده کرد.

سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به کمک شهرداری های سیستان بشتابند

فرماندار ویژه زابل عنوان کرد: با توجه به اینکه شهرداری ها و دهیاری های سیستان از درآمدزایی خوبی برخوردار نیستند انتظار می رود سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور به کمک شهرداری های منطقه بشتابند تا با کمک آن ها علاوه بر رفع مشکلات فعلی سیستان بتوان با هاری مقابله کرد.

هوشنگ ناظری به خبرنگار اوشیدا گفت: به منظور کنترل بیماری هاری باید ردیف بودجه ای مخصوص برای آن در نظر گرفته شود چرا که برای مهار این بیماری عزم ملی مورد نیاز است.

وی تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه بازگشایی مدارس انتظار می رود بیماری هاری را با اتلاف بیشتر سگ ها مهار کرد که در این راستا تمامی توان و تلاش باید به کار گرفته شود.

ناظری تاکید کرد: هاری یک بیماری بسیار جدی است و نگرانی های بسیاری را با خود برای مردم و مسولان منطقه به همراه داشته است.

فرماندار زابل خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری از وقوع بیماری هایی از قبیل هاری باید سطح آموزش را علاوه بر کشور در خارج از کشور نیز افزایش داد چرا که این گونه بیماری ها معمولا به دلیل هم مرزی با کشورهای دیگر شیوع پیدا می کند که در این راستا انتظار می رود دانشگاه علوم پزشکی بیش از پیش اهتمام ورزد.

وی همچنین گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از دو هزار نفر در شمال سیستان و بلوچستان مورد گازگرفتگی از سوی حیوانات قرار گرفته اند که این رقم بسیار بالایی است.

۹۳ قلاده سگ ولگرد در شهر علی اکبر معدوم شدند

شهردار شهر علی اکبر گفت: با توجه به شیوع هاری در منطقه تاکنون ۹۳ سگ ولگرد اتلاف شدند و تلاش ها برای پاکسازی منطقه از وجود سگ های ولگرد همچنان ادامه دارد.

علی اکبر اسدی در گفت وگو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: هاری یک بیماری بسیار جدی در منطقه به شمار می رود و با توجه به آغاز مدارس بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

بیماری هاری در منطقه تنها توسط سگ های ولگرد شیوع پیدا کرده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار کرد: تعداد ۹ مرکز درمان و پیشگیری بیماری هاری در سیستان در حال فعالیت است و تمامی مراحل واکسیناسیون و شستشو را برای بیماران به طور رایگان انجام می دهد.

جواد اکبری زاده به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری هاری وزارت بهداشت برای درمان هر فرد مبتلا به حیوان گزیدگی مبلغ یک میلیون تومان هزینه می کند که با توجه به حجم حیوان گزیدگی در منطقه رقم قابل توجهی است.

وی افزود: باید اتلاف سگ های ولگرد تاقبل از بازگشایی مدارس انجام شود چرا که همزمان با آغاز مدارس زادوولد سگ ها نیز افزایش می یابد و این موضوع سبب ازدیاد سگ ها و در نتیجه افزایش گازگرفتگی می شود.

اکبری زاده تصریح کرد: متاسفانه ۱۰۰ درصد ابتلا به هاری توسط سگ های ولگرد انجام شده و این موضوع با توجه به جمعیت بالای سگ ها در منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark