داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
سوءمدیریت‌ها دامن بازار روغن را گرفت/ دلیل نایاب شدن «روغن» چیست؟
کد مطلب: ۷۲۸۸۸
تاریخ انتشار:شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۰
روزانه خبر عرضه روغن در بازار لرستان داده می شود اما دست بسیاری از مصرف‌کنندگان به این کالا نمی رسد و در واقع سرنوشت روغن های توزیع شده در استان نامعلوم است.
سوءمدیریت‌ها دامن بازار روغن را گرفت/ دلیل نایاب شدن «روغن» چیست؟

به گزارش اوشیدا به نقل از سفیرافلاک، مدتهاست که نان دلالان و سودجویان در روغن افتاده و سوءمدیریت‌ها دامن بازار روغن را گرفته است؛ مشاهدات عینی در فروشگاه ها نشان می دهد که قفسه ها خالی از روغن بوده و مردم برای خرید یک بطری روغن به فروشگاه های مختلفی سر می زنند و در آخر دست خالی به منزل باز می گردند، این در حالیست که هر روز مسئولان مربوطه از توزیع صدها تن روغن در بازار خبر می دهند.

اگر چه مسئولان از توزیع روغن روزانه در سطح بازار خبر می دهند، اما مشخص نیست این روغن ها چه زمانی و در کجا توزیع می شوند که دست بسیاری از مصرف کننده ها به آنها نمی رسد.

نان دلالان در روغن افتاد

از سوی دیگر در شرایطی که توزیع روغن در فروشگاه ها قطره چکانی شده، روزانه اخباری مبنی بر کشف احتکار روغن در شهرهای مختلف به گوش می رسد؛ متاسفانه عده ای سودجو اقدام به انبار و احتکار اقلام مورد نیاز مردم مانند روغن، برنج، شکر و… می کنند تا در زمانی دیگر همین کالاها را با قیمتی گزاف تر به فروش برسانند و سودهای کلانی به جیب بزنند.

در حالی که روغن از کالاهای اساسی مصرف خانواده ها محسوب می شود اما چند ماهی است که این کالا نایاب شده و به ندرت در فروشگاه ها یافت می شود، اگرچه فروش اجباری سایر کالاها از سوی مسئولان تخلف اعلام شده اما در این روزها برخی خرید روغن را منوط به خرید اقلامی که روی دستشان مانده می کنند تا جایی که یکی از مغازه ها در روز گذشته خرید هر عدد لُپ لُپ را با روغن مطرح کرده بود.

شاید در نگاه اول تعجب برانگیز باشد اما چنین مواردی واقعیت دارد و نشان می دهد که نظارت در بازار بسیار کم است به طوری که در این روزهایی که مردم سرگردان تهیه روغن هستند، مسئولین اعلام می کنند که هیچگونه کمبودی نداریم.

بازاری که تنظیم نیست!

ای کاش مسئولین در هنگام تردد در خیابان از صف های طولانی پرس و جو کنند تا متوجه شوند که این صف های طولانی برای خرید روغن است که بیانگر کمبود این کالای اساسی در بازار است.

این در حالیست که هر روز آمارهایی از توزیع چندین تن روغن در بازار اعلام می شود اما به راستی سرنوشت این روغن ها به کجا می رسد که دست مصرف کننده به آنها نمی رسد.

در این روزهایی که رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی پزشکان و متولیان سلامت مدام گوشزد می شود، اما در گوشه و کنار شهرها مردم برای خرید روغن صف کشیده اند، این صف های طولانی نشان می دهد تنظیم بازار به درستی انجام نمی شود و مسئولان این حوزه آنچنان که انتظار می رود نظارتی بر توزیع ندارند.

سرگردانی مردم برای تهیه روغن

گاهی هم مسئولان توپ تقصیر کمبود روغن را در زمین شهروندان می اندازند و می گویند مردم هیجانی خرید می کنند که روغن کم شده وگرنه روغن به اندازه کافی حتی بیش از نیاز بازار توزیع می شود.

اکبری یکی از شهروندان لرستانی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: برای خرید یک بطری روغن چند ساعت باید در شهر چرخید تا شاید پیدا شود آن هم با قیمتی چند برابر به طوری که امروز بعد از جستجو در چندین فروشگاه، یک روغن دو لیتری که قیمت روی آن ۲۱ هزار تومان بود را ۴۰ هزار تومان خریدم.

وی افزود: وقتی کمبود در بازار وجود دارد، انتظار می رود مسئولان نظارت ها را بر توزیع بیشتر کنند تا این میزان روغنی که به عنوان سهمیه وارد بازار می شود به دست همه مردم و با قیمت مناسب برسد.

این شهروند لرستانی خاطرنشان کرد: هر لیتر روغن کنجد ۶۰ هزار تومان است که ما توان خرید این روغن را نداریم، انتظار می رود توزیع روغن در بازار با نظارت متولیان صورت گیرد.

گرانی روغن

اکبری عنوان کرد: مسئولان با محتکران خصوصا افرادی که این روزها روغن را احتکار می کنند به شدت برخورد کنند تا دیگران جرات احتکار نداشته باشند.

رمضانی یکی دیگر از شهروندان لرستانی به خبرنگار سفیرافلاک گفت: هرچقدر در فروشگاه ها گشتم اصلا روغن نباتی پیدا نکردم و روغن های مایع هم اگر باشد با قیمتی خیلی بیشتر از قیمت درج شده روی آن عرضه می شود.

وی بیان کرد: اقشار ضعیف برای تهیه روغن بسیار با مشکل مواجه شده اند و انتظار می رود مسئولان برای رفع این مشکل فکری کنند.

این شهروند لرستانی افزود: مدتهاست که مسئولان وعده رفع کمبود روغن را می دهند اما این وعده هنوز محقق نشده و آثارش در بازار دیده نمی شود.

رمضانی عنوان کرد: مسئولان به گونه ای صحبت می کنند که انگار مشکلی در بازار وجود ندارد ولی مردم انتظار دارند برای رفع این مشکلات که کار چندان سختی نیست اقدام کنند و در عمل نشان دهند مشکلی برطرف شده است.

توزیع روغن در بازار

بختیار رازانی سرپرست صمت لرستان اظهار داشت: در راستای تنظیم بازار بیش از ۳۷۰ تن روغن در بازار توزیع شده که این میزان روغن در همه شهرستان ها با توجه به نیاز و جمعیت عرضه شده است.

وی افزود: توزیع روغن در همه فروشگاه ها صورت می گیرد که می طلبد مردم از خریدهای اضافی پرهیز کنند و به اندازه نیاز خرید نمایند تا سایر شهروندان هم بتوانند روغن را برای مصرف تهیه کنند.

سرپرست صمت لرستان عنوان کرد: تلاش شده تا روغن مورد نیاز استان تامین شود و اگر همه مردم طبق نیاز خرید کنند قطعا در توزیع مشکلی رخ نخواهد داد.

رازانی عنوان کرد: همچنین علاوه بر این میزان روغن نیز ۸۰ تن دیگر در فروشگاه ها توزیع شده و در این مدت به صورت مستمر سهمیه هایی برای استان جذب شده تا دسترسی همه شهروندان به روغن تسهیل شود.

عرضه روغن به تناسب جمعیت استان!

محمود ثمینی معاون سیاسی استانداری لرستان اظهار داشت: در تامین کالاهای اساسی خصوصا روغن مشکلی نداریم و به تناسب جمعیت استان روغن به اندازه کافی در حال توزیع است.

وی با بیان اینکه در شیوه های توزیع این کالا باید تجدید نظر شود، افزود: اگر نحوه توزیع اصلاح شود اصلا کمبود روغن نخواهیم داشت.

معاون سیاسی استانداری لرستان گفت: گاهی برخی از افراد در تهیه این کالا زیاده روی کرده و سبب می شود بخش قابل توجهی از این کالا به دست مصرف‌کنندگان نرسد.

ثمینی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر عده ای روغن ها را به نیت سودجویی در انبار نگهداری می کنند که وظیفه مسئولان برخورد با سودجویان است.

به هر حال مشکل تامین روغن مدتهاست در بازار وجود دارد و وعده های مسئولان برای رفع این مشکل تاکنون تحقق نیافته، مشکلی که رفع آن غیر ممکن نیست بلکه کمی اراده و همت مسئولان را می طلبد تا در نحوه توزیع بازار نظارت بیشتری داشته باشند و با محتکران برخورد کنند.

 

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark