داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
آخرین تحولات لیبی، محور مذاکرات تازه وزرای خارجه روسیه و مصر
کد مطلب: ۷۰۳۷۶
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۱۴
روسای دستگاه دیپلماسی روسیه و مصر در یک گفت‌‌وگوی تلفنی آخرین تحولات منطقه از جمله لیبی را ارزیابی کردند.
آخرین تحولات لیبی، محور مذاکرات تازه وزرای خارجه روسیه و مصر

به گزارش اوشیدا به نقل از  گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع خبری غروب یکشنبه به وقت تهران از رایزنی وزرای خارجه روسیه و مصر در زمینه آخرین تحولات منطقه به ویژه اوضاع آشفته لیبی خبر دادند.

به گفته منابع مطلع، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه و «سامح شکری» وزیر خارجه مصر در زمینه آخرین تحولات منطقه به ویژه اوضاع لیبی تلفنی گفت‌‌وگو کردند.

این در حالی است که وزیر خارجه مصر روز یکشنبه تاکید کرد هرگونه تهدید علیه امنیت مصر و کشورهای عربی، با پاسخی مناسب مواجه خواهد شد. سامح شکری  در این باره گفت: «مصر به دنبال تقویت و تحکیم راهکار سیاسی در لیبی است و ما خواستار خویشتن‌داری در مسأله لیبی هستیم. دولت وفاق موضع  «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر را خوب نمی‌داند و ما امیدواریم که این دولت به توافق "الصخیرات" پایبند باشد.»

شکری تصریح کرد: «ما با نیروهای بین‌المللی و منطقه‌ای فعال در لیبی هماهنگ می‌شویم. راهکار نظامی، آخرین گزینه مصر برای دفاع از امنیت خود است. ما تلاش‌های توسعه‌طلبانه ترکیه در لیبی را رد می‌کنیم. آنکارا در سوریه، عراق و لیبی بر خلاف قوانین بین‌المللی توسعه طلبی می‌کند.»

دولت فایز السراج که مورد حمایت جامعه بین‌الملل و برآمده از توافق سیاسی جریان‌های سیاسی «صُخیرات» در سال ۲۰۱۵ است، اقدام نیروهای تحت امر ژنرال حفتر در هدف قرار دادن مستمر غیرنظامیان و حمله به مراکز حیاتی را نشانه «وحشی‌گری» شبه نظامیان تحت امر او دانست.دولت وفاق ملی لیبی حملات و «اقدامات جنایت‌کارانه مستمر» حفتر را معلول و نتیجه شکست‌های نیروهای تحت امر او در برابر نیروهای دولت مذکور دانست.

لیبی بعد از سرنگونی دولت معمّر القذافی توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱، تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود و تداوم هرج و مرج سیاسی منجر به توافق سیاسی صخیرات و تشکل دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل شد. با این حال حفتر این دوت را به رسمیت نشاخت. ژنرال حفتر طی این مدت با کمک گرفتن از برخی کشورها مناطق شرق لیبی را به زیر سلطه خود درآورد و دولت طُبرُق (شهری ساحلی در شمال شرق لیبی) از او حمایت سیاسی کرد و لقب فرمانده ارتش ملی لیبی به او داد.

او از ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۸ با چراغ سبز عربستان سعودی و حمایت سیاسی و تسلیحاتی این کشور و کشورهای عربی مصر و امارات درصد تصرف شهر طرابلس (پایتخت رسمی لیبی و محل استقرار دولت سراج) برآمد ولی با ورود نظامی ترکیه و حمایت‌های قطر این حملات بی‌نتیجه ماند و طی سه ماه گذشته نیروهای حفتر متحمل شکست‌هایی شده‌اند.

انتهای پیام/.

Share/Save/Bookmark