داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان در گفتگو با اوشیدا؛
ضرر دستکاریهای انسانها در تالاب بیشتر از اقلیم و طبیعت بوده است/تشریح برنامه های سفر رئیس سازمان محیط زیست کشور به سیستان
کد مطلب: ۳۶۴۸۲
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۹
معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان گفت: این همایش در روز 13 بهمن به مناسبت روز جهانی تالاب ها با حضور ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور ،گری لویس نماینده مقیم سازمان ملل ،معاون وزارت امور خارجه ،معاون جهادکشاورزی به همراه هیات همراه ،جبهه مشارکت های تالابی کشور و مشارکتهای مردمی روز جهانی تالاب ها در شهرستان زابل برگزار خواهد شد.
ضرر دستکاریهای انسانها در تالاب بیشتر از اقلیم و طبیعت بوده است/تشریح برنامه های سفر رئیس سازمان محیط زیست کشور به سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: تنها چند روز دیگر به برگزاری همایش روز جهانی تالابها در سیستان نمانده است ،همایشی که امسال با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور و همچنین گری لویس نماینده مقیم سازمان ملل در سیستان برگزار خواهد شد.

مرتضی امیری معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اوشیدا در خصوص سفر ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور به سیستان و از کم و کیف برگزاری این همایش اظهار داشت: این همایش در روز 13 بهمن به مناسبت روز جهانی تالاب ها با حضور ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور ،گری لویس نماینده مقیم سازمان ملل ،معاون وزارت امور خارجه ،معاون جهادکشاورزی به همراه هیات همراه ،جبهه مشارکت های تالابی کشور و مشارکتهای مردمی روز جهانی تالاب ها در شهرستان زابل برگزار خواهد شد.

معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: برنامه خانم ابتکار دو بخش دارد که یک بخش دیدار رئیس سازمان محیط زیست کشور با نهادهای مردم نهاد که در دانشگاه زابل برگزار شده و ساعت 14 همان روز جلسه ای در فرماندار شهرستان هامون تشکیل خواهد شد.

امیری در ادامه بیان کرد: بخش دیگر برنامه حضور ایشان در استان با استاندار،نخبگان و دانشگاهیان و قشرهای مختلف شیعه و سنی مردم زاهدان در دانشگاه سیستان و بلوچستان خواهد بود .




این مسئول خاطرنشان کرد: در پی آن رئیس سازمان محیط زیست کشور جلسه ای در استانداری و پس از آن جلسه رسانه ای با اصحاب رسانه خواهند داشت.

معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان در پاسخ به این سوال که آیا این سفرها به سیستان در حل بحران تالاب هامون  تاثیر خواهد داشت، تصریح نمود: در طی چند ماه سفر معاون رئیس جمهور به منطقه به همراه خبرنگاران داخلی و خارجی بی شک بی تاثیر نخواهد بود کما اینکه نگاه خانم ابتکار خیلی فرابخشی به هامون و برای نجات هامون است و بحث فرامرزی و منطقه ای دارند که بخشی از هامون به ارتباطات بین المللی قوی نیازمند است و اینکه بین این دو کشور باید یک سری پروژه های مشترکی وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: رئیس سازمان محیط زیست کشور روی این موضوع صحه گذاشته و در جلسات و نشستهای متعددی کارهای صورت گرفته است و کمیته نجات هامون و کارگروه هیرمند را تشکیل دادند.

امیری بیان داشت: مهر هامون به دل خانم ابتکار نشسته و کمتر از تالاب ارومیه برایش نیست و به دنبال یک سند توسعه هامون و تدوین سیاستهای اجرایی هامون است که در منطقه تدوین شود.

معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان با بیان اینکه دو کارگاه تدوین سند توسعه هامون در سیستان تشکیل شده است ،افزود: دو کارگاه دیگر نیز باید برگزار شود که توسط استاندار و شورا مصوب شود و پس از تصویب در سازمان محیط زیست به کمیته راهبردی رئیس جمهور منتقل تا هیات دولت مصوب کنند و آن وقت یک سند تدوینی داریم که بر اساس آن مطالعه کنیم و سند راهبردی هامون را داشته باشیم و در نهایت برنامه مدیریت یکپارچه هامون را در پی خواهد داشت.




وی با بیان اینکه باید بخشی از رفتار خودمان را درست کنیم ،گفت: آن قسمت آبی که وارد منطقه می شود باید مدیریت بر آن داشته باشیم ،مدیریت الگو کشت را عوض کنیم و باید بگذاریم آب مسیر طبیعی خودش را طی کند تا در تالاب این آب را مدیریت کنیم.

امیری با اشاره به اینکه این برنامه های تدوینی هستند که خانم ابتکار پیگیر موضوع هستند،بیان کرد: این سفرها و رفت و آمدها بی اثر نیست یعنی به هامون اهمیت می دهند و پروژه بین المللی هامون را هم در دستور کارشان دارند.

معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان گفت: در سالهای جدید ضربه ای که مسائل انسان ساخت و دستکاریهای انسانها در تالاب بیشتر از اقلیم و طبیعت بوده است،از جمله خاکریزی که هنگ مرزی احداث کرده و مانع عبور آب شده است ،دستکاریهای که هر کس به طریقی ،درختکاری،چرای بی رویه،عدم تعادل دام و مرتع در تالاب بوجود می آورد همه اینها عوامل انسان ساختی است که به اعتقاد من از خود طبیعت بیشتر ضربه زده به تالاب و باید این موارد مدیریت شود .

وی عنوان نمود: تدوین و مسئله یکپارچه سازی هامون همین است که یک برنامه جامع ای داشته باشد و مطالعه شود و هر کسی در هامون وظیفه خودش را انجام دهد و متولی این موضوع باید مدیریت و نظارت داشته باشد و تمام برنامه ها در کمیته ای که در استان به مدیریت استاندار تشکیل می شود طرح ها آنجا به تصویب برسد و بعد اجرایی شود و هیچکس نمی تواند بدون مطالعه در هامون دستکاری کند.

امیری با بیان اینکه نمایندگان مردم سیستان بازو و توان ما هستند ،افزود: نمایندگان ما قطعا در این قسمت هم اثر گذار ،پیگیر و فعال هستند و با توجه به اینکه ردیف بودجه ای در سطح ملی دیده شده است که نقش نمایندگان می تواند کارساز و موثر باشد.

وی یادآور شد: شما به عنوان یک رسانه هم یک بازو برای هامون ،حلقه های مشارکتهای مردمی ،جوامع بومی و انسانهای که می توانند تاثیر بگذارند باشید.

این مسئول تصریح کرد: زمانی می توانیم یک منطقه ای مورد توسعه واقع شود که جوامع بومی و مردم حساس باشند و ریزشهای لازم وجود داشته باشد،حلقه های انسانی باشد تا بتوانند در جهت توسعه منطقه شان قدم بردارند و از جمله هامون و جوامع بومی که با هامون سر و کار دارند.

معاون توسعه و منابع اداره کل محیط زیست استان اظهار کرد:هر مسیری که به هامون ختم می شود باید مسیر طبیعی اش را باز کند و ما زمانی می توانیم موفق باشیم که مسیرهای داخلی که به تالاب هامون منتهی می شود را لایه روبی کنیم تا آب مسیر طبیعی را طی و در تالاب مدیریت شود و هر مانعی که در هر قسمت باشد و جلوی آب را بگیرد برای هامون می تواند خطر ساز باشد و این مانع باید برداشته شود.


انتهای هامون/
Share/Save/Bookmark