داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
معاون هماهنگ‌کننده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان:
فتح خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود
کد مطلب: ۷۵۲۸۱
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۰۹
معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان استان گفت: فتح خرمشهر در سوم خرداد ماه نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود
فتح خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود
سردارعوضعلی فقیری، ضمن گرامیداشت سالگرد آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد  در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: فتح خرمشهر در سوم خرداد، نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود؛ روزی که نصرت خداوند شامل حال دلیرمردانی شد که خداوند در دلهایشان جای داشت، همان‌ها که فرمان امام‌شان را لبیک گفته و حین جهاد اکبر، جز برای خدا، نجنگیدند و خداوند نیز به راستی نصرت را برایشان رقم زد، آن دلیر مردان خداجو، حماسه‌ای خلق کردند که ماندگار شد و هیچگاه از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد.

وی با اشاره به این سخن حضرت امام که خرمشهر را خدا آزاد کرد، افزود: این بیان، نشان از عظمت و اهمیت عنایت ویژه خداوند سبحان به تلاش ارزشمند رزمندگان اسلام در این عملیات غرور آفرین داشت.

وی در خصوص اهمیت سوم خرداد، ادامه داد: در دوران دفاع مقدس ۱۲ عملیات مهم داشتیم که یکی از مهمترین آنها عملیات بیت‌المقدس بود که منجر به آزادسازی خرمشهر و مناطق وسیعی از اطراف آن شد.

معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان تاکید کرد: خرمشهر تکیه گاه و کلید فتح بصره بود و آنقدر اهمیت داشت که نیروهای دشمن در وسط یکی از خیابان‌های اصلی خرمشهر به عربی نوشته بودند که ما آمده ایم که بمانی"، یعنی هرگز فکر نمی‌کردند که ما بتوانیم در این عملیات پیروز شویم، از سوی دیگر صدام نگران بود که خرمشهر به دست ایرانیان بیفتد، چرا که ماهیت تجاوز عراق و صدام و رژیم بعث مشخص می‌شد و بصره در معرض تهدید قرار می‌گرفت.

عملیات آزاد سازی خرمشهر نماد مقاومت و ایثار در جهان

سردار فقیری خاطرنشان کرد: آزادسازی خرمشهر برای ما هم از لحاظ نظامی و هم تغییر نگرش جهانی که باعث شد دیدگاه جهان نسبت به ایران تغییرکند دارای اهمیت بود چرا که دشمن فکرش را نمی‌کرد رزمندگان ما بتواند با دست خالی در برابر ارتش بعث عراق مقاومت کند.

وی ادامه داذ: این آزادی باعث تقویت روحیه دفاعی در رزمندگان و مردم شد و دشمن از لحاظ روحی شکست خورد.

این مقام مسئول تصریح کرد: مقام معظم رهبری به مسأله جنگ و دفاع مقدس همواره نگاهی راهبردی و کلان‌نگر داشته‌اند، به‌عنوان نمونه ایشان در یکی از سخنرانی‌های خود با اشاره به اینکه «خرمشهرها در پیش است» خطاب به جوانان و نخبگان کشور فرمودند «آینده انقلاب متعلق به شماست و شما هستید که باید این تاریخ را با عزت حفظ کنید و بدانید در آینده، خرمشهرها، در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی بلکه در میدانی که ویرانی‌های جنگ نظامی را ندارد و برعکس آبادانی نیز به‌دنبال دارد، اما از جنگ نظامی سخت‌تر است.

این رزمنده دفاع مقدس با اشاره به این بخش از فرمایشات امام خامنه‌ای که "واکاوی سخنان در این موضوع نیاز امروز جامعه است، تاکید کرد: نگاهی عمیق و ژرفگرانه به محیط پیرامون واقعیات فراوانی را از شکل‌دهی و تهاجم خاموش دشمن در قالب جنگ نرم فراروی هر پژوهشگر و محققی قرار می‌دهد، چرا که در این فراز از سخنرانی خویش به جنگی اشاره فرمودند که از جنگ سخت به‌مراتب دشوارتر است که در ادبیات سیاسی نظامی معاصرجنگ نرم نام دارد.

سردار فقیری افزود: اگر جنگ را مرحله‌بندی کنیم یک مرحله تجاوز عراق به کشورمان در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ بود که بدون هیچ مقدمه ای از طریق هوایی با ۱۹۲ فروند هواپیما به مراکز مهم حمله کردند، و مرحله بعد در یکم مهر با سه سپاه از طریق مرز زمینی مشترک به طول ۱۶۰۹ کیلومتر مرز مشترک به ایران اسلامی هجوم آوردند.

همکاری بی‌سابقه ارتش و سپاه یکی از رمزهای موفقیت پیروزی در فتح خرمشهر بود

وی ادامه داد: مرحله دیگر جنگ از سال ۱۳۶۰شروع شد که حدود ۹ ماه طول کشید و در طی چهارعملیات صورت گرفت که طی آن حدود ۹۰ درصد سرزمین‌هایی که اشغال شده بود آزادشد، بر همین اساس چهارمین عملیات که سپاه و ارتش قرارگاه مشترک تشکیل داده بودند عملیات بیت‌المقدس بود.

وی خاطر نشان کرد: همکاری بی‌سابقه ارتش و سپاه یکی از رمزهای موفقیت پیروزی در فتح خرمشهر بود، در پی حذف بنی‌صدر از فرماندهی کل قوا، و مقدمات همکاری جدی نیروهای ارتش و سپاه فراهم شد و عملیات ثامن‌الائمه، برای شکستن حصر آبادان بر اساس پیام حضرت امام که به رزمندگان فرمایش کرده بودند که حصر آبادان باید شکسته شود در پنجم مهرسال ۶۰ طراحی شد.

این رزمنده دفاع مقدس ادامه داد: پنجم مهر ماه سال ۱۳۶۰ نقطه عطفی درتاریخ هشت سال دفاع مقدس به شمار می‌آید در این روز؛ اولین عملیات گسترده ایران در مقابل ارتش متجاوز عراق با موفقیت کامل صورت گرفت و شهر آبادان پس از یک سال از محاصره دشمن بعثی خارج شد.

معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان عنوان کرد: بعد از حذف بنی‌صدر، برای نخستین بار بود که نیروهای عمل کننده در این حد با انسجام و با همدلی با هم ترکیب شده و به نحو شایسته‌ای با یکدیگر همکاری و هماهنگی می‌کردند به طوری که این اقدام الگوی مناسبی برای ادامه همکاری ارتش و سپاه در عملیات‌های دیگر شد.

فقیری تاکید کرد: عملیات ثامن‌الائمه (ع) نخستین عملیات از چهار عملیات بزرگ و موفق ثامن‌الائمه(ع)، فتح‌المبین، طریق‌القدس و بیت‌المقدس است که برای آزادسازی مناطق اشغالی و با اجرای آن به فرمان فرماندهی کل قوا حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر ضرورت شکست حصر آبادان تحقق یافت و بعد از آن عملیات طریق القدس برای آزادسازی بستان و ۵۰ روستای منطقه و رسیدن به مرز در منطقه چذابه عملیات طریق القدس درهشتم آذر یعنی در کمتر از یک ماه این عملیات انجام شد و به اهداف خود رسیدیم.

وی افزود: اقداماتی که باید قبل از عملیات انجام می‌دادیم خیلی زیاد بود اما از دلایل پیروزی رزمندگان در عملیات ها می توان به قدرت ایمان رزمندگان بود که گوش به فرمان، ولی زمان خود عمل کردند و خلاقیت و نوآوری های رزمندگان که با تمام توان برنامه ریزی می‌کردند، وحدت و انسجام در بین نیروهای مسلح دلیل دیگری رزمندگان اسلام با وحدت و همدلی نیروهای مسلح از جمله ارتش،بسیج، سپاه پاسداران، ژاندارمری و غیره تلاش کردند تا فرمان نایب امام زمان ارواحنافداه در عملیات بیت‌المقدس را که از جمله بزرگترین عملیات‌های دفاع مقدس بود، اجرا کنند.

فقیری تصریح کرد: به اهتزاز در آوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران و اقامه نماز جماعت در مسجد جامع خرمشهر، اولین رخدادهای بعد از فتح این شهر بود، انعکاس خبر این پیروزی بزرگ، ایران را به وجد آورد و غرق سرور و شادی کرد و ملت ایران نماز شکر به جای آوردند.
معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان استان تاکید کرد: فتح خرمشهر حماسه ای بود که دنیا را متحیر کرد، در این حماسه، قلدرمآبان دنیا برای همیشه تاریخ درس عبرت گرفتند که با زبان زور و تهدید نمی‌توانند با ملت بزرگ و متمدن ایران برخورد کنند.


انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark