داخلی آرشيو خبر صفحه 
۴
امتیاز مثبت 
۷
 
گزارش اوشیدا از مشکلاتی که سد راه شاعران شده است؛
روز ملی شعر فرصتی برای هم اندیشی و همدلی شاعران/ از مشکلات مالی تا نبود زیرساخت های فرهنگی برای چاپ کتاب
کد مطلب: ۵۳۳۷۶
تاریخ انتشار:شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۴
شعر احساس پاکی است که از اعماق وجود بر زبان جاری می شود و شاعر از طریق آن به بیان آمال و آرمان های خود می پردازد.
روز ملی شعر فرصتی برای هم اندیشی و همدلی شاعران/ از مشکلات مالی تا نبود زیرساخت های فرهنگی برای چاپ کتاب
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ سیستان مهد شاعران بلند آوازه ای از قبیل فرخی سیستانی می باشد و آنچنان این خطه در شعر فارسی دارای جایگاه والایی است که فردوسی در اشعارش نام زابل را به کرات یاد کرده است.

شاعران سیستانی و بلوچستانی نیز همانند سایر نقاط کشور از بی مهری ها و ندیده شدن ها گلایه دارند که در این راستا انتظار می رود مسولان بیش از پیش به این قشر توجه داشته باشند.

به سراغ یکی از شاعران نامی سیستان که مقام های ارزنده ای کسب کرده رفته که در ادامه این گفتگوی خواندنی را خواهید خواند.

نادیده گرفتن اهل قلم آزاردهنده‌ترین مشکل شاعران و نویسندگان میباشد

شاعر سیستان عنوان کرد: از مدت ۲۰ سال قبل قلم فرسایی میکنم و قلم و کاغذ مونس لحظه های کشف و شهود گاه و بیگاهم میباشد.

معصومه سراجی به خبرنگار اوشیدا گفت: برای سرایش شعر، زمان خاصی وجود ندارد بلکه در هر حال و در هر زمان از دل بر زبان جاری میشود چرا که شعر در واقع پدیده ای انسانی است و برآیند نیاز انسان به بازشناخت و خلق دوباره ی طبیعت و رازهای نهفته در پس پرده ی واقعیت می باشد.

شاعر ونویسنده متعهد سیستانی از نادیده گرفته شدن اهالی قلم به عنوان بزرگترین مشکل این قشر از جامعه یاد کرد و گفت: درمحافل مختلف وهمچنین رسانه‌ها،بسیار کم از شاعران و نویسندگان و مترجمان ادبی یاد می‌شود، مثلاً رادیو و تلویزیون در لا به لای پخش این همه مسابقه فوتبال، چقدر از نویسنده‌ها یاد می‌کند؟

وی افزود: در جایی مثل مکزیک وقتی شاعری فوت می کند، رئیس جمهور کشور این خبر را اعلام می‌‌کند یا در کشورهای دیگر چند خیابان و میدان و ساختمان به نام شاعران و نویسندگان نامگذاری شده است و حالا آن را مقایسه کنید با کشور خودمان که این همه دانشمند و شاعر فرهیخته در آن خفته‌اند و جایی نامی از آنها نیست.

نویسنده « تهاجم فرهنگی جنگی نرم اما سخت ویرانگر» اضافه کرد: متاسفانه مسئله انکار اهالی قلم، تنها منحصر به برخی ازآنها نیست و به قشر بیشتری ازنویسندگان سرایتکرده است؛ الان نویسندگانی که بر اساس اعتقادات مذهبی‌شان می‌نویسند و به نظر من آثار متعالی هم خلق کرده اند، خیلی مورد توجه قرار نگرفته وطرد می‌شوند.

منتخب کنگره شعر دفاع مقدس میگوید: وقتی مقالات و یا اشعاردفاع مقدس و عاشورایی در جامعه مطرح شود، مردم خواه ناخواه تحت تاثیر قرار می‌گیرند و کتابهای مربوطه مورد مطالعه قرار می گسرد و همین موضوع سبب ارج ومنزلت دفاع مقدس و اهل بیت و سایر موارد می شود و از میان‌مایگی خارج و حداقل نتیجه اجتماعی آن این است که میزان بزه‌های اجتماعی پایین می‌آید چون فرهنگ شهادت در آنها رشد خواهد کرد بنابراین وقتی این فرهنگ در جامعه شکل بگیرد جامعه بالنده خواهد شد پس انتظار می رود متولیان امر باید از شاعران و نویسندگان متعهد، بیش از پیش حمایت کنند.

باید هنرمندان را باور داشت

نویسنده « تهاجم فرهنگی جنگی نرم اما سخت ویرانگر» درباره راهکار حل مشکلات شاعران اظهار کرد: در وهله اول، باورمند بودن به هنرمند مهم است باید باور داشته باشیم که هنرمند وجود دارد و می‌تواند کارستانی انجام دهد.

سراجی ادامه داد: وقتی مسئولان، شاعر را باور داشته باشند از نظر مدیریت فرهنگی به او توجه میشود، در همین راستا پیرامون خودمان شاعرانی می‌بینیم که برای ما الگو هستند اما برای مداوای خود بودجه لازم را ندارند یا سقفی بالای سرشان برای زندگی ندارند.

وی تصریح کرد: استعداد یابی و شناسایی ظرفیت های شهرستان در زمینه های مختلف فرهنگی ،ادبی و حمایت شاعران و نویسندگان، بااعطای تسهیلات با نرخ سود پایین می‌تواند اندکی از مشکلات بر سر راه شعرا را که می‌خواهند آثار خود را به چاپ برسانند کاهش دهد زیراتاثیر گذاری شاعران در روشنگری و اطلاع رسانی به آحاد مختلف اجتماع در گسترش بینش اجتماعی مردم نقش بسزایی دارد شاعران پیوسته در روشنگری و اطلاع رسانی به آحاد مختلف اجتماع تاثیر گذار بوده‌اند و نمی‌توان نقش گسترده ایشان را در انتقال مفاهیم و ضرورت‌های روز جامعه نادیده گرفت.

عضوهیات امنای انجمن شعر وادب زابل ابراز داشت: در سیستان هم شاعران مطرحی وجود دارند، شاعران اهل بیت، شاعران دفاع مقدس و شاعران شعرهای رهبری یا شاعرانی که در سوگ رحلت جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) اشعاری جانسوز را سروده اند از جمله خودم که در تمامی موارد فوق الذکر اشعاری سروده ام که منتشر شده است و در این میان باید شاعرانی که چراغ شعر و ادب سیستان را تا امروز فروزان نگه داشته‌اند ارج نهاد آنگونه که شاعران نیازمند برقراری آرامش در فضای زندگی و کار هستند بنابراین روز ملی شعر، فرصت مغتنمی است تا دغدغه‌های این گروه تاثیر گذار جامعه در نظر گرفته شود.

شاعران برای امرار معاش نیازمند شغل چندم هستند

منتخب کنگره شعر دفاع مقدس ابراز داشت: با توجه به توانمندی که شاعران سیستانی دارند تاکنون توانسته اند در جشنواره‌های مختلف ملی حائز رتبه‌های برتر شوند هر چند بالا بودن هزینه انتشار کتاب ا از مهم ترین مشکلات بر سر راه شاعران و نویسندگان سیستانیست و بسیاری از شاعران به دلیل بالا بودن هزینه چاپ نمی توانند کتابها و آثار خود را به چاپ برسانند.

سراجی تاکید کرد: متأسفانه شاعران باید شغل چندم داشته باشند چرا که امکان امرار معاش از راه ادبیات در سیستان وجود ندارد و متأسفانه شاعران باید شغل چندم داشته باشند که بتوانند زندگی‌شان را اداره کنند و بعدا به شعر هم بپردازند ،مدیریت فرهنگی باید شرایطی را فراهم کند که هنرمند بتواند از طریق فروش هنرش امرار معاش کند.

عضو انجمن شعر وادب استان خاطرنشان کرد: زندگی بطور کلی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود کودک در گهواره، لالایی می شنود و از همان آغاز به شعر انس می گیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که برایش می سرایند و چه بسا خود پیش از مرگ برای خویش شعری می سُراید این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که آن بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد.

سراجی افزود: اشعار بنده در بخشهای مختلف زاییده تراوشات روحی و سرچشمه گرفته از قله احساسی پاک و آسمانی بوده که شکفتن و زیستن را به ارمغان آورده است ودر شعرهای دفاع مقدس و اهل بیت هم فریاد واژه ها خود بیانگر ضمیر شاعر است همچنین بطورکلی باید گفت که وقتی ظرفیت هنر در انسان وجود دارد ناخودآگاه قلم فرسایی میکند وتمام وقتش را برای هنرش مصرف می کند کما اینکه به دلیل مشغله های کاری و زندگیفرصت فراهم نیست، نه این‌که خود هنر مشکل پیدا کند، نه !! بلکه تکثیر آن دچار مشکل می‌شود و این درحالیست که ذات هنر هر موقع فرصت پیش بیاید می‌تواند پر از آفریدن باشد اما وقتی از آن بهره می‌کشیم دیگر هنر نیست نمی‌توان اسم اثری را که ساخته شده شعر گذاشت همچنین هنر همیشه توان حفاظت از خود را در برابر آسیب‌ها دارد. شاید تاریخ می‌خواسته به خیلی از هنرها آسیب بزند، اما هنر آسیب‌پذیر نیست.

وی گفت: یک شاعر در عین این‌که به شعر می‌اندیشد و به ذات شعر می‌پردازد، باید برای حواشی شعر، مثل نقد، مطالعه و ... هم فرصت داشته باشد.

سراجی درباره برقراری توازن بین امرار معاش و شعر گفت: طبیعی است انسان زمان خودش را تقسیم می‌کند گاهی این تقسیم‌ها ضرورت است. شاعر باید هم کار روزمره‌اش را که انتخاب کرده و زندگی‌اش را از آن می‌گذراند، انجام بدهد و هم به شعرش بپردازد، هم این‌که تجربه‌اش را در اختیار دیگران بگذارد این‌ها هر کدام زمان خاص خودش را می‌خواهد و موقعی ممکن می‌شود که شاعر از طریق مدیریت فرهنگی منطقهتأمین باشد تا بتواند فرصت‌هایی را که برای مخارج زندگی صرف می‌شود، در اختیار دوست‌داران شعرش قرار دهد و یا صرف آموزش کند.

دبیر سرویس فرهنگی ،اجتماعی تنها روزنامه زابل ادامه داد: حفظ آرامش و امنیت ملی مهمترین هدف شاعران ایرانیاست بطوریکه شاعران نقش ویژه‌ای در وحدت آفرینی کشور دارند و ایران اسلامی که به عنوان کشوری پهناور با فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف است شاعران ارزشمندی دارد که با گویش‌های مختلف شعر می‌گویند و این در حالی است که نگاه همه این افراد در زمینه شعر حفظ آرامش و امنیت ملی است.

شاعر، نیازمند زیربنای محکم فکری است

مدیریت داخلی هفته نامه شهر و شور با عنوان اینکه، روز ملی شعر فرصتی برای هم اندیشی و همدلی شاعران است یاداور شد: در این روز باید گام‌های اساسی در راستای حل مشکلات شاعران و ادیبان برداشته شود چرا که شاعر، نیازمند زیربنای محکم فکری است.

وی که صاحب سه عنوان کتاب و دهها مقاله در حوزه شعر و مقاله است خاطرنشان کرد: روز ملی شعر فصل تازه‌ای برای دیدار، همدلی، هم اندیشی و رفع مشکلات شاعران است و مقدمه ارج گذاری بر تلاش‌های شاعران و ادیبان و شعر به عنوان یک قالب متعالی و ارزشمند، می‌تواند انتقال دهنده پیام‌های والا و ارزشی باشد بنابرایت هرچه بیشتر در زمینه شعر پیش می‌رویم، شعر می‌خوانیم و تجربه کسب می‌کنیم، به تعریف نهایی شعر نزدیک‌تر می‌شویم ولی به آن نخواهیم رسید.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark
علی
۱۳۹۵-۰۶-۲۸ ۰۷:۴۲:۳۰
ضمن تبریک روز شعر وادب خدمت سرکلر خانم سراجی .
فقط میشه گفت خسته نباشید . (11766)
 
زهرا رضایی
۱۳۹۵-۰۶-۲۸ ۰۷:۴۷:۱۷
بسیارعالی
رئز شعر وادب برشما شاعر توانمند تبریک وفرخنده باد (11767)
 
علی شهرکی
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۰۱ ۱۲:۴۴:۰۴
با دورود فراوان به خانم سراجی
روز ملی شعر را به همه شاعران تبریک عرض می کنم (11811)
 
علی شهرکی
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۰۱ ۱۲:۴۹:۱۶
با دورود فراوان به خانم سراجی
روز ملی شعر را به همه شاعران تبریک عرض میکنم (11812)