داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۵
 
بارانی:
از خردادماه امسال بازسازی کوه خواجه اغاز شد/افزاش تورهای گردشگری در سیستان
کد مطلب: ۳۴۹۷۱
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۴
علی بارانی گفت:از خرداد امسال پروزه ترمیم و مرمت کوه خواج جهت حفظ بنای تاریخی و افزایش سهم گردشگری سیستان اغاز گردید.
از خردادماه امسال بازسازی کوه خواجه اغاز شد/افزاش تورهای  گردشگری  در سیستان

به گزارش اوشیدا"کوه خواجه نامی آشنا دارد که هر شنونده ایی را به یاد روزهای پرآب هامون می اندازد.

کوه خواجه(اوشی دام یا اوشی دِم) کوهی مقدس در دین  زرتشت، مسیحیت و اسلام،
مکانی که در باور و اعتقاد زرتشتیان محل ظهور سوشیانت و مکان نزول وحی بر زرتشت پیامبر (ص) است.

همانجایی که، طلوع ستاره ،تولد مسیح را رصد کرد و در پی ستاره تا اورشلیم جهت بشارت این زایش نیکو طی طریق نمودند.

"فراز آن کسی است که شهریاری وی از آنجاییکه رودهای تومنت(هیرمند)، دریای کیانسه(هامون) را تشکیل میدهد برخاسته، در آنجایی که کوه اوشیدم واقع است."




کهن دژ کوه خواجه(قلعه کاخا) نام گرفت.

قلعه ای بزرگ یا شهری کوچک؛ اثر شاخص خشت و گلی بر جای مانده از پارتیان که داستان سیر تکامل تاق و قوس را در دل دارد. محل اولین آتشکده فضای باز زرتشتیان شد.

این بنا  هویت چند ساله دارد هویتی که تاریخی شدو روزگارانی صیادان هیرمندی را برای صید ماهیان رنگارنگ هامون و شکارچیان را جهت شکار مرغکان دریایی را برای  آذوغه ایی حلال برسر سفره های کشاورزان سیستانی به چرخیدن دور خود وا می خواند.





 جهت ترمیم و نگهداری کوه خواجه از سوی  اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان اقداماتی صورت گرفت، برای اطلاع کامل از این همت بزرگ خبرنگار اوشیدا با رییس اداره میراث  فرهنگی هامون به گفتگو نشست.

علی  بارانی مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان هامون ضمن بیان ترمیم و بازسازی  این میراث گرانبها اظهار داشت:پروژه عمرانی کهندژ کوه خواجه با اعتبار نهصد میلیون  ریال   با رویکرد حفاظتی، ساماندهی در خرداد ماه  امسال اغاز گردید.

بارانی ادامه داد: خاک ریزی و همسطح کردن مسیر هایی که به واسطه نزولات جوی در شیب های تند قلعه ایجاد شده و شیب بندی این مسیر ها جهت تقلیل تخریب های ناشی از باران مسیر را ناهموار ساخته بود انجام شد.

مدیر مرمت بنای قدیمی کوه خواجه گفت: شمع زنی جرز ها و پوشش های در معرض خطر ریزش به نحو احسنت انجام شد.

بارانی با تاکید به رفاه حال گردشگران افزود: ساماندهی بخش ورودی به سایت تاریخی کوه خواجه و انتقال مصالح دپو شده در راستای سرویس دهی بهتر به گردشگران و بازدید کنندگان انجام شد ،که این امر سبب استفاده بهتر و امنیت خاطر گردشگران خواهد شد.

وی بیان داشت:در ادامه باسازی این بنای قدیمی  حذف نخاله های به جای مانده از دوره های قبلی مرمت را داشتیم که این در راستای ایجاد فضای مناسب سود مند خواهد بود.

علی بارانی ضمن تاکید در نگه داری و جلوگیری از تخریب این آثار اظهار داشت: ایجاد پوشش موقت بر روی گمانه های باستان شناسی جهت کاهش تخریب ناشی از نزولات جوی به شایستگی توسط افراد متخصص  انجام شد.

بارانی ادامه داد: مسیر گردشگری با ایجاد خط سیر از طریق علمک گذاری، پله موقت و حصار کشی در جهت کاهش آسیب های انسانی به جهت رفاه و خدمات رسانی بهتر به گردشگران تعریف شد.

بارانی در پایان ادامه داد:جهت ادامه این پروژه و مرمت این اثار قدیمی که گردن ما سیستانیان حقی دارند نیاز به حمایت از سوی ارگانهای مربوطه هستیم ،امیدواریم بتوانیم کاری در شان سیستان بزرگ انجام شده باشد و این کار جهت جذب گردشگر و توریست به این خطه فرصت و اغازی نو باشد.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark