داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
ستاد تنظیم بازار، قیمت‌های آشفته را سامان بدهد/ برنامه مجلس برای حذف دلالان محصولات کشاورزی
کد مطلب: ۷۲۱۹۵
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۵:۱۷
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با بیان اینکه ریشه اصلی گرانی‌ها، احتکار است و ستاد تنظیم بازار باید قیمت‌های آشفته را سامان بدهد، گفت: مرکبات از باغداران با قیمت بسیار ناچیز خریداری می‌شود و به قیمت نجومی به دست مردم می‌رسد.
ستاد تنظیم بازار، قیمت‌های آشفته را سامان بدهد/ برنامه مجلس برای حذف دلالان محصولات کشاورزی

به گزارش اوشیدا ، رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در رابطه با بی‌ثباتی قیمت‌ها به ویژه مواد غذایی و کالاهای اساسی، اظهار کرد: متاسفانه دلالان زیادی، فاصله تولید تا مصرف را پُر کرده‌اند و به همین دلیل بین کشاورز و مردم که مصرف کننده هستند، فاصله زیادی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه حذف چرخه دلالان به خصوص در حوزه کشاورزی یکی از اهداف مجلس است، گفت: تنظیم بازار، همیشه یک ضرورت است اما این روزها بیشتر از هر زمانی جای خالی آن در کشور احساس می‌شود و وزرای صمت و جهاد کشاورزی باید بیشتر و دقیق‌تر از قبل به این موضوع بپردازند.

 

گوجه فرنگی 3 هزار تومانی به قیمت 11 هزار تومان به دست مردم می‌رسد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه های وزیر صمت باید افزایش برنامه‌های نظارتی باشد و دستگاه‌های نظارتی باید در بخش تعزیرات برای جمع شدن آشفتگی بازار و قیمت‌ها، کمک کنند.

نوروزی در ادامه افزود: قیمت خرید پایین محصولات کشاورزی در یک سو موجب نگرانی و بی‌رقبتی آنها به کاشت محصولات شده و از سوی دیگر قیمت بالای خرید برای مردم و مصرف کنندگان نگرانی به وجود آورده است؛ مثلا در حال حاضر مرکبات از باغداران با  قیمت بسیار ناچیز خریداری می‌شود ولی به قیمت نجومی به دست مصرف کننده می‌رسد.

وی در رابطه با شکستن رکورد قیمت گوجه فرنگی با وجود وفور این محصول در زمین‌های کشاورزی گفت: قیمت خریداری شده از کشاورز نهایتا 2 الی 3 هزار تومان است، ولی متاسفانه در سطح بازار همین محصول بین 11 الی 35 هزار تومان به فروش می‌رسد.

 

وزارت جهاد کشاورزی، نظام الگوی کشت تنظیم کند/ ریشه اصلی گرانی‌ها، احتکار است

این نماینده مردم در مجلس خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی باید نظام الگوی کشت را با توجه به نیاز کشور و تقاضا تنظیم کند که هر استان به چه میزان محصول تولید و عرضه کند. از سوی دیگر باید بازار محصولات به مرور زمان و با توجه به شرایط کشور مدیریت شود که هم محصول با قیمت مناسب به دست مردم برسد و هم مازاد آن به موقع صادر شود.

نوروزی در پایان با توجه به نبود نظارت‌های کافی و افزایش قیمت‌ها، گفت: ستاد تنظیم بازار وظیفه کنترل بازار و قیمت‌ها را دارد و باید از هرج و مرج جلوگیری کند؛ وقتی کالایی در کشور وجود دارد، اما گران است باید ریشه اصلی آن که احتکار بوده، شناسایی شود و کشف انبارهای احتکار نیازمند یک نظارت قوی است.

انتهای پیام/س

Share/Save/Bookmark