داخلی آرشيو يادداشت صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۰
 
یادداشت؛
توافق ایران و عربستان چه تاثیری بر منطقه دارد؟
کد مطلب: ۷۵۰۷۵
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۱
توافق غیرمنتظره بین ایران و عربستان، از روز جمعه سرخط خبرها قرار گرفت و پس از هفت سال قطع روابط دیپلماتیک حالا ریاض و تهران به واسطه‌گری چین و عراق توافقات دو جانبه‌ای انجام دادند.
توافق ایران و عربستان چه تاثیری بر منطقه دارد؟
به گزارش پایگاه خبری‌از اوشیدا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن سنجری، کارشناس رسانه و مسئول نمایندگی تیپ ذوالفقار کرمان در یادداشتی نوشت: روز جمعه ۱۹ اسفندماه خبر مهمی روی خروجی بسیاری از رسانه‌های دنیا جاخوش کرد برخی این خبر را خبر خوشایند و امیدآفرین، برخی دیگر شوکه کننده و جریان‌هایی هم منتقد، و بعضی هم مثل آمریکا جهت باد را رصد و بر اساس آن تحلیل کردند.

از سر گیری روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان بعد از هفت سال، آن هم طرف مقابل دست به قطع روابط یا کم کردن آن کرده بود نه جمهوری اسلامی ایران، اما آنچه در کلان این توافق مهم به نظر می‌رسد را در ده نکته محضرتان عرض می‌کنم.

حذف کدخدا و حامیان و پیروانش از میان‌جیگری و پادویی ماجراهایی که ماجراجویشان بودند.

به یقین رسیدن عربستان از اینکه ایران بازیگر اصلی منطقه و نقش مهمی در ایجاد ثبات غرب آسیا داشته و حتی در سطح جهانی برخلاف ادعای آمریکا که ایران را محور تنش و شرارت معرفی می کردند و اثبات دیپلماسی اقتدار در پرتو باور تکیه برخدا به جای کدخدا و فهم این نکته برای سعودی‌ها بعد از قریب به هشت سال جنگ با یمن که نمی‌توان با طناب پوسیده آمریکا و اسراییل اعتماد کرد.

نتیجه حذف ایران از صلح منطقه ثمری جز تنوع در زایش گروهای تکفیری ندارد و قطعا حامیان و عاملان تکفیر را با چالش‌های سنگین امنیتی مواجهه می‌کند.

اثبات اینکه ایران بدون غرب و شرق با دانش و تکنولوژی بومی عرصه‌های جهانی را در علوم و فنون پیشرفته در حال طی کردن و درنودیدن است.

عربستان به خوبی می‌داند قطع روابط طولانی ثمری جز زیان سالانه صد میلیون دلاری تجارت با ایران را در پی خواهد داشت که در این هفت سال ضرر هنگفتی کرده‌اند.

نشان دادن اینکه زبان دنیا وزبان فهمی دنیا در قدرت است، که خروجی آن عزت در پرتو قدرت است که این یکی از مولفه‌های انقلاب قدرت است.

مطلب دیگر اینکه قبله برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس در مراودات سیاسی عربستان بوده و این توافق آنها را به خود می‌آورد که با جرات با یک چرخش به سمت ایران برگردند چرا که تاکنون با سایه سنگین عربستان مواجهه بودند.

این توافق گرچه در اصول دیپلماتیک می‌تواند آورده‌هایی برای هر دو کشور داشته باشد و کمک شایانی در کاهش تنش‌های کشورهای تنش‌آفرینی مثل آمریکا و انگلیس و فرانسه و رژیم کودک‌کش منطقه که برای تامین کاستی‌های اقتصادی خود نگاه قلهک‌واری به کشورهای عربی مخصوصا عربستان سعودی با رویکرد گاوشیرده دارند و همچنین با ایجاد جنگ نیابتی فرصت را غنیمت شمرده و اقدام به فروش سلاح می‌کنند، مانند آنچه امروز در یمن و عراق، افغانستان شاهد هستیم.

اما این فهم را باید در برخی بدنه اصلاحات جا انداخت که مذاکره در اوج عزت و اقتدار را به چالش نکشانند و تفسیر غلط از مذاکره به سطح جامعه پمپاژ نکنند چرا که یادمان نرفته حادثه منا که با زبان شما و وزیر وقت بهداشت چگونه کنار آمدند که برای رفتن به عربستان در لوای پزشک بدون مرز سفر کرد نه وزیر دولت مطبوع شما.

نکته آخر مذاکره با عربستان آرزوی نظام اسلامی نبوده اما ازباب کشورهای همسایه و حق همسایگی است ایران توافقات دوجانبه ای آن هم در اوج اقتدار انجام می‌دهد، همان‌طور که از اسم برجام دچار خود باختگی نشد و امروز بدون برجام به خیلی قله‌ها صعود کردیم آن هم در سطح جهانی عربستان که جای خود و بدون این کشورها راه‌های پیشرفت ایران کماکان باز و در آینده دنیا خواهد دید ایران نه تنها در منطقه بلکه در کل دنیا نقش موثری در حل بسیاری از مناقشات خواهد داشت.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark