داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
یادداشت/ عباس نورزایی عضو انجمن علمی اقتصاد کشاورزی آسیا و اقیانوسیه و ایران
آب، باد و آفتاب، «مایه ی حیاتِ با عزت، همراه با رفاه» مردم سیستان است
کد مطلب: ۶۱۶۲۰
تاریخ انتشار:شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۵
آب، باد و آفتاب، «مایه ی حیاتِ با عزت، همراه با رفاه» مردم سیستان است بنابراین با ایجاد توربین های بادی و خورشیدی می توان رونق اقتصادی را در سیستان ایجاد کرد.
آب، باد و آفتاب، «مایه ی حیاتِ با عزت، همراه با رفاه» مردم سیستان است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ یک نیروگاه یا مزرعه ی بادی، مجموعه‌ای از چندین توربین بادی است که در یک مکان استقرار می یابند بنابراین یک نیروگاه بزرگ می‌تواند شامل چندصد توربین بادی باشد.

کشور ایران از لحاظ منابع مختلف انرژی یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌ شود، چرا که از یک سو دارای منابع گسترده ی سوخت های فسیلی و تجدید ناپذیر، نظیر نفت و گاز است و از سوی دیگر دارای پتانسیل فراوان انرژی های تجدید پذیر از جمله باد می‌باشد.

با توسعه ی نگرش های زیست‌محیطی و راهبردهای صرفه جویانه در بهره‌برداری از منابع انرژی های تجدید ناپذیر، استفاده از انرژی باد در مقایسه با سایر منابع انرژی مطرح، در بسیاری از کشورهای جهان رو به فزونی گذاشته‌است.

استفاده از تکنولوژی توربین های بادی به دلایل زیر می‌تواند یک انتخاب مناسب در مقایسه با سایر منابع انرژی تجدید پذیر باشد:

۱- قیمت پایین توربین های برق بادی در مقایسه با دیگر انرژی های نو

۲- کمک در جهت ایجاد اشتغال در کشور

۳- ایجاد درآمد قابل قبول برای سرمایه گذاران


منطقه ی سیستان را با «بادهای ۱۲۰ روزه»اش می شناسیم، در سایر ایام سال نیز بادهای موسمی دیگری می وزد که انرژی بالقوه قابلی را در سطح کشور در اختیار داریم، علاوه بر آن متوسط ساعات آفتابی این منطقه نیز حائز اهمیت ویژه است و می توان به احداث نیروگاه های خورشیدی نیز توجه داشت.

همجواری با کشور افغانستان و پاکستان، کشورهایی که از نظر زیرساخت های تأمین انرژی، فقیر می باشند و مشتری برق هستند، وجود دانشگاه های دارای رتبه در منطقه و به تبع آن وجود نیروی کار متخصص در منطقه، ایجاد این نیروگاه ها را کاملاً منطقی، اقتصادی و لازم می کند.

اقدام اخیر دولت در حمایت از سرمایه گذاران مشترک کره ای و ایرانی برای ساخت مزرعه ای با ۶۰ توربین بادی، اقدامی اساسی، درست و منطقی است و با وجود دشت های وسیع حدفاصل میل نادر تا بندان در شهرستان نیمروز، ضروری است تا این ظرفیت عظیم، دست مایه ی اقدامات توسعه ای قرار گیرد و موجبات اشتغال جوانان این منطقه را فراهم کند.

لازم است یادآوری کنیم گرچه دشت سیستان، همواره در تاریخ حیات خود، همنشین و هم سفره ی رودخانه ی هیرمند بوده و به همین اعتبار، بخش کشاورزی، محوریت توسعه ی منطقه را بر دوش داشته است، اما اقدامات و دست کاری های انسان در طبیعت بالادست این رودخانه و منطق غلط «آب به ازای تیل»، به ما دیکته می کند تا همه ی پتانسیل های منطقه ای را به بازی بگیریم و مردم مرزدار و ولایت مدار سیستان را عزتمندانه در این دیار پاک، تثبیت نمائیم.

آغاز به نوشتنِ دیکته ی نیروگاه های بادی را به مردم و سرمایه گذاران این امر در سیستان، تبریک می گوییم.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark