داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
در جلسه مجمع شورای عالی بسیج مطرح شد؛
کشاورزی درمنطقه ازوضعیت معیشتی خارج شود/ روش انتقال آب بالوله آخرین نسخه ای که می توان برای سیستان داده شود/اشتغال دو هزار و ۶۰۰ جوان سیستانی
کد مطلب: ۵۸۰۸۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۸
مجدی طرح آبرسانی با لوله عنوان کرد: کشاورزی در منطقه سیستان باید از حالت معیشتی خارج و به سود دهی برسد.
کشاورزی درمنطقه ازوضعیت معیشتی خارج شود/ روش انتقال آب بالوله آخرین نسخه ای که می توان برای سیستان داده شود/اشتغال دو هزار و ۶۰۰ جوان سیستانی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ ذورقی در جلسه مجع شورای عالی بسیج که در شهرستان زابل برگزار شد اظهار داشت: در طرح انتقال آب با لوله، آب به ۴۶ هزار هکتار اراضی دشت سیستان آب منتقل می شود.

وی افزود: در این طرح یک محدودیت وجود دارد چرا که قرار است ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب را برای بخش کشاورزی منتقل کنیم اما با آب نامحدودی مواجه نیستیم که بگوییم آب به اندازه ی کافی است.

ذورقی تصریح کرد: هرساله با قضیه ی اینکه چه زمانی در سیستان آب می آید مواجه هستیم و در این راستا اولین آبی که از چاه نیمه آزاد می شود و بین شهرستان ها اختلافاتی ایجاد می شود که در این راستا شهرستان هیرمند جزء شهرستان هایی است که از چاه نیمه ها هیچ سهمیه ای ندارد که در این راستا امسال علاوه بر چاه نیمه یک از چاه نیمه چهار هم بخشی از آب آزاد شود تا تحولی در بخش کشاورزی ایجاد شود تا بهره بردار بتواند از این آب استفاده کند.

ذورقی همچنین گفت: همه ی کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که روش انتقال آب با لوله آخرین نسخه ای است که می توان برای آب سیستان داده شود و دولت در کوتاه ترین زمان ممکن در آخر سال ۱۳۹۳ با اجازه ی رهبری از صندوق توسعه ی ملی اعتبار این طرح تامین شود.

وی با عنوان اینکه، مشابه این طرح در کل کشور بسیار اندک است ادامه داد: دو سال قبل مهاجرت در منطقه سیستان بسیار زیاد بود و در این راستا ماندگاری مردم خیلی مهم بود از این رو تشخیص بر این بود که هر چه سریع تر این طرح راه اندازی شود.

مجری طرح انتقال آب با لوله ابراز داشت: پیام آور این طرح احداث کارخانه ی تولید لوله ی grp در این منطقه بود و تعداد ۳۰۰ نفر اشغال زایی در کارخانه داشته است.

وی تاکید کرد: براین اساس خطوط اصلی انتقال آب باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد همچنین، مجری طرح با اجازه وزیر لوله های فولادی دو هزار را برای خطوط اصلی انتخاب کرده است.

ذورقی افزود: باتوجه به محدودیت زمان دولت مکلف کرده که طرح تا پایان سال ۱۳۹۶ به اتمام رسد در حالی که آب آمد و زمین ها زیر کشت رفت و این موضوع اصلا مطلوب مجری طرح نیست.

وی ادامه داد: اکنون ۴۰ نفر مشاور رتبه ی یک کشوری در منطقه ی سیستان در طرح انتقال آب به مزارع مشغول به کار هستند در حالی که کارشناسان خوبی در مجموعه ی تحقیقات و دانشگاهی شهرستان زابل وجود دارد اما قوانین موجود اجازه نمی دهد که با استاد دانشگاه قرارداد نظارت ببندیم ولی نقطه نظرات صاحب نظران را مورد استفاده قرار می دهیم.

مجری طرح انتقال آب با لوله به مزارع با اشاره به، دو هزار و ۶۰۰ نفر از فرزندان این آب و خاک در این طرح مشغول به تحصیل هستند تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی رقم های درشتی از اعتبار رابرای سیستم های تحت فشار پیش بینی کرده که ۸۵ درصد آن را دولت می دهد و ۱۵ درصد هم مربوط به مردم است.

ذورقی در پایان اظهار داشت: الگوی کشت و اینکه چه محصولی کشت شود تا بیشترین سود دهی را داشته باشد در دستور کار است بنابراین کشاورز باید از روش کشت معیشتی خارج شود تا اتلاف هم هم دیگر رخ ندهد.


دبیر مجمع شورای عالی بسیج شهرستان زابل نیز در این جلسه عنوان کرد: کارشناسان بسیجی و همچنین اساتید وقت و زمان بسیاری را برای طرح آبرسانی در منطقه گذاشته اند تا از این طریق هم به اجرای طرح کمک شود و هم اینکه مطالبات مردم منطقه اجرایی شود.

علی ثمره حسینی اظهار داشت: این طرح نباید مثل طرح های دیگری که در سیستان اجراشد و شکست خورد اجرا شود چرا که نمیخواهیم تجربیات تلخ گذشته تکرار شود.

وی با بیان اینکه، این عزیزان دغدغه بسیار دارند و با هزینه خود و بدون چشم داشتی سالها وقت گذاشته اند تصریح کرد: باید تمام ابهاماتی که درطرح وجود دار برطرف شود بنابراین به دنبال این که کار به خوبی انجام شود و نگرانی وجود نداشته باشد هستیم.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان زابل با عنوان اینکه، مردم به طرح لوله کشی مزارع امید بسته اند بیان داشت:این طرح با حمایت مقام معظم رهبری اجرا شده است.

ثمره حسینی خاطرنشان کرد: کارشناسان سوالات خود را از مجری طرح انتقال آب با لوله به مزارع مطرح کردند که در صورت متقاعد شدن آنان و عدم وجود مشکل در طرح این طرح با پشتیبانی مجمع عالی شورای بسیج اجرا خواهد شد.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark