داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از بی تدبیری مسولان در ثبت کشتی کچ گردان
ورزش ملی سیستان در بی تدبیری مسولان می سوزد/ احتمال ثبت کشتی کچ گردان توسط افغانستان
کد مطلب: ۴۵۸۱۷
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۲
کشتی کچ گردان یکی از مهم ترین رشته های ورزشی بومی و محلی سیستان به شمار می رود که به دلیل بی توجهی مسولان در ثبت آن هر لحظه احتمال ثبت آن به نام سایر کشورها وجود دارد.
ورزش ملی سیستان در بی تدبیری مسولان می سوزد/ احتمال ثبت کشتی کچ گردان توسط افغانستان
به گزارش سرویس ورزشی اوشیدا: اگر هرچه زودتر برای این رشته اساسنامه و قوانین استاندارد تهیه نگردد این رشته بومی ممکن است همانند دیگر رشته های بومی از قبیل کبدی و چوگان از دست رفته و به نام سایر کشورها ثبت گردد.

کشتی کچ گردان یک رشته مفرح بوده که در بالا بردن قدرت استقامت و چابکی افراد تاثیر به سزایی دارد.

این رشته در یک میدان خاکی با پوشیدن لباس محلی و بستن شال انجام می شود.

در کشتی کچ گردان ورزشکاران کمر یکدیگر را گرفته و به زورآزمایی می پردازند و در ادامه هر کشتی گیر که بتواند حریف خود را از ناحیه کچ به زمین بزند به عنوان برنده معرفی می شود.


کشتی روح جوانمردی و سلحشوری را در مقابله با حوادث در افراد زنده می کند


مشاور ورزش سپاه سلمان به خبرنگار اوشیدا گفت: آنچه بیش از هر چیز بر کشتی در سر تا سر ایران حکمفرما بوده نه تنها جنبه بدنی و ورزشی بلکه بیشتر به جهت روح جوانمردی و سلحشوری و انگیزه برای آمادگی در مقابل حوادث گوناگون از جمله جنگ های تن به تن و دفاع از کیان و مملکت و ایستادگی در مقابل زورمندان بوده است.

عباس شیبک افزود: دوران طلایی کشتی ایران و کشتی های محلی به نام های گوناگون مشهور بوده و هر کدام برای خود لطف و منزلت ویژه ای دارد.

وی ادامه داد: هر منطقه در ایران به تناسب بافت قومیتی خود ورزش های بومی و محلی خاصی دارد که کشتی آن منطقه به نوعی درصدر رشته های ورزشی آن ها قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: انواع کشتی محلی، کردی، ترکمنی، گیلکی، ایلیاتی، باستانی، پهلوانی، آشیرما، گرش، باچوخا، زوران پاتوله، لوچو، دسته بغل، لشکر کشی، کمربندی، بغل به بغل، لری و زوران نشان از اهمیت کشتی در بین اقوام ایرانی دارد.


کشتی کچ گردان از محبوب ترین رشته های محلی در سیستان به شمار می رود


کارشناس ارشد تربیت بدنی با بیان اینکه، کشتی در بین سیستانیان و در سرزمین سیستان از دیرباز و از زمان اسطوره های رستم و سهراب رواج داشته است افزود: این ورزش همیشه در زابلستان و سیستان طرفداران زیادی داشته است.

شیبک گفت: کشتی از دیرباز در جسم و جان ایرانیان بوده به طوری که همیشه در مراسمات شادی و عید به رقابت می پرداختند همچنین با این ورزش به عنوان نوعی سرگرمی و هم نوعی نمایش قدرت قومی و قبیله ای را به نمایش می گذاشتند.

وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان کشتی پهلوانی که به کشتی کچ معروف است بسیار محبوبیت دارد و در بین اقوام و قبیله ها گسترش ذاتی پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: کشتی کچ گردان از جمله بازی های بومی و محلی پرطرفدار در سیستان و بلوچستان به شمار می رود که از گذشته های دور تاکنون در بین روستاییان مناطق شمالی استان رواج داشته است.

اگر مسولان برای ثبت کشتی کچ گردان اقدام نکنند به زودی این رشته به نام افغانستان ثبت خواهد شد


رییس هیات ووشو سیستان و بلوچستان ابراز داشت: کشتی کچ گردان در بالا بردن قدرت استقامت و چابکی بدن مفید است.

شیبک با عنوان، در حال حاضر در این رشته وزن در نظر گرفته نمی شود و از فنون دیگر کشتی ها در آن حق استفاده ندارد تصریح کرد: اگر خواهان ثبت این رشته جز بازی های رسمی و ملی در آینده هستیم بایستی قوانین به روز و هیجان انگیز وارد این رشته کرد، همچنین وزن بندی و سنین مختلف رانیز در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: در صورت برگزاری مسابقات به صورت کنونی، سنتی و بدون پشتوانه این ورزش به زودی نابود خواهد شد.

کابل دارای بیش از ۵۰ باشگاه کچ گردان است


وی اذعان داشت: درحال حاضر افغانستان مسابقات کچ گردان را هرساله به مناسبتهای مختلف برگزار می کند بطوریکه درکابل بیش از ۵۰ باشگاه در حال فعالیت در رشته کچ گردان هستند.

وی افزود: ترکمنستان، تاجکیستان و ازبکستان هم به نامهای دیگر در این رشته فعالیت می کنند.

شیبک تاکید کرد: باید مسولان ما نیز هوشیار بوده و این رشته رابه نام استان ما ثبت جهانی کنند در غیر این صورت به زودی این رشته ثبت کشور افغانستان خواهد شد و ما در آینده بایستی مثل حق آبه دریاچه هامون که حق ماست از آن محروم باشیم.

انتهای پیام/۱۴۵۷
Share/Save/Bookmark