داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
بیگانگی گوشت قرمز با سبد غذایی خانوارها/ گرانی و بی‌نظارتی در بازار شانه به شانه هم جلو می روند
کد مطلب: ۷۲۰۳۳
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۷
قیمت بالای گوشت قرمز در مقایسه با قدرت خرید مردم زمینه کمرنگ‌شدن این ماده پروتئینی در سبد مصرفی خانوارها را فراهم کرده است به طوری که مردم چاره ای جز اینکه پروئتین گیاهی را جایگزین گوشت قرمز کنند نخواهند داشت.
بیگانگی گوشت قرمز با سبد غذایی خانوارها/ گرانی و بی‌نظارتی در بازار شانه به شانه هم جلو می روند

به گزارش اوشیدا به نقل از کُردتودی، این روزها در کنار شیوع کووید 19 ویروس گرانی برخی از اقلام ضروری وضع معیشت مردم را نگران کرده است.

گوشت قرمز از محوری‌ترین محصولات در سبد غذایی بخش قابل توجهی از خانوار‌های ایرانی است اما این روزها با آغاز تلاطم در بازار گوشت و افزایش ناگهانی و افسار گسیخته ساعتی قیمت‌ها مصرف این کالا به حد چشمگیری کاهش یافته به طوری که درصد کمتری از مردم توانایی تهیه آن را دارند.

گرانی و بی‌نظارتی در بازار کردستان بر قیمت گوشت

امیری یکی از بانوان سنندجی که سرپرست خانوار است در این باره می گوید: گرانی اجناس هر روز بیشتر از قبل می شود و این روزها بالا رفتن قیمت  گوشت قرمز به لطف مسئولان مربوطه، توان خرید آن را از ما گرفته  است به طوری که اگر این افزایش قیمت ها ادامه پیدا کنند مردم چاره ای جز اینکه پروئتین گیاهی را جایگزین گوشت قرمز کنند نخواهند داشت.

رضا حسینی کارمند بازنشسته  کردستانی با ابراز گله‌مندی از بی‌توجهی مسئولان نسبت به افزایش بی‌سابقه قیمت گوشت قرمز  می گوید عامل بسیاری از گرانی‌ها در بازار ناشی از بی‌نظارتی بر بازار و نبود مدیریت صحیح است، چرا که علی‌رغم تعیین نرخ کالاها و اجناس از سوی مسئولان مربوطه، قیمت‌ها مختلف بوده، به طوری‌که در برخی از قصابی‌ها گوشت گوساله کیلویی ۱۰۰ هزار تومان هم به فروش می‌رسد.

وی افزود: مسئولان باید فکری به حال در آمد مردم و حساب جیب آنان بکنند  و این گرانی‌ها را مهار کنند تا افراد سودجو نتوانند به هر بهانه ای با بالا بردن قیمت ها زندگی مردم را تحت فشار قرار بدهند.

رمضانی یکی از شهروندان سنندجی می گوید 2 کیلو گوشت را به قیمت 300 هزار تومان خریده ام.

وی می گوید: خریدن گوشت با این قیمت برای کسی که این روزها کارمند دولتی است شاید مشکلی نداشته باشد اما بازنشستگان و کارگران هرگز قدرت خرید آن را ندارند.

این در حالی است که فروشندگان نیز از نوسانات قیمت گوشت ناراضی هستند و از کم شدن مشتریان گله مند بودند.

صادقی یکی از قصابان سنندجی افزود:فروش ما این روزها واقعا کم شده است و دیگر مردم کمتر گوشت قرمز خرید می کنند .

وی گفت: مشتریهای که قبلا 3 کیلو گوشت می خریدن این روز ها با بالا رفتن قیمت گوشت نمی توان بیشتر از نیم کیلو گوشت بخرند.

این قصاب سنندجی می گوید: فروش ما در این روزها به نصف و حتی کمتر از نصف رسیده است چرا که گوشتی که ماه گذشته با 68 هزار تومان کشتار می شود این روز ها با 98 هزار و یا بیشتر کشتار می شود.

وی افزود:باید میانگین قیمت گوشت به‌گونه‌ای باشد که خانواده‌ها در دهک‌های پایین جامعه و با حداقل دریافت دستمزد هم بتوانند به هر صورت شاخص پروتئین گوشتی مورد نیاز خود را تأمین کنند، اما متأسفانه به نظر می‌رسد این تقاضای عمومی پاسخ داده نمی‌شود.

 

داستان افت‌وخیز و بی‌ثباتی قیمت بازار گوشت قرمز 

اما داستان افت‌وخیز و بی‌ثباتی قیمت بازار گوشت قرمز  این روزها به همین جا ختم  نمی شود چراکه جهش ناگهانی نرخ دلار طی ماه‌های اخیر انگیزه برای قاچاق دام زنده را افزایش داد است و سوال دیگر اینکه دلیل اختلاف چشم گیر قیمت گوشت قرمز از کشتارگاه تا مقصد چیست؟

یکی از  چوبداران کردستانی می گوید: میادین دام که در سطح شهرستان تشکیل می‌شد به واسطه شیوع کرونا و مسائل بهداشتی تعطیل شده و همین امر سبب شده خرده فروشان نتوانند دام خود را در میادین عرضه کنند و عمده فروشان هم در منازل خود معامله دام را انجام می‌دهند و همین امر تا حد زیادی بر افزایش قیمت و گرانی این روزهای گوشت  قرمز تاثیر گذار  است.

در این باره محمود موسوی رئیس اتاق اصناف در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان داشت: عوامل مختلفی مانند قاچاق دام،افزایش قیمت دارو ،نهادهای دامی و مسائل ارضی، نیروی کار وحمل و نقل بر افزایش این روزهای قیمت گوشت قرمز تاثیر گذار بوده است.

وی گفت: با اشاره به اینکه استان کردستان خود تامین کننده دام است مشکلی در مورد کمبود دام نخواهیم داشت ولی با افزایش قیمت آن مواجه هستیم.

 موسوی عنوان داشت: طرح پیشران تولید 13 هزار تن گوشت قرمز در کردستان که از سال گذشته آغاز شده است تا علاوه بر تامین نیاز غذایی در توسعه اقتصادی فعالیت های کشاورزی نیز نقش مهمی  داشته باشد.

قیمت بالای گوشت قرمز همواره دهک های پایین جامعه را برای تامین این محصول پروتئینی مورد نیاز با مشکل مواجه کرده است که این امر مستلزم نظارت بیشتر و متعادل کردن قیمت ها در بازار توسط مسئولین است.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark