داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
یادداشت/ عباسعلی نورا
مدیران باید براساس سبک و سیره عملی منطبق بر اسلام انتخاب شوند/ عامل اصلی تفرق، گسستگی و وحدت رنگ بازی مدیران است
کد مطلب: ۵۸۱۸۳
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۰
در جامعه اسلامی ایران، مدیران باید براساس سبک و سیره عملی منطبق بر اسلام انتخاب شوند.
مدیران باید براساس سبک و سیره عملی منطبق بر اسلام انتخاب شوند/ عامل اصلی تفرق، گسستگی و وحدت رنگ بازی مدیران است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در نگرش مبتنی بر مکتب اهل بیت عصمت(س)؛ "صداقت و یک رنگی" اجزاء لاینفک هویت افرادی است که در عرصه های مختلف اجتماعی متکفل مسئولیتی کوچک و یا بزرگ می باشند جامعه وقتی به پرتگاه میرود که صداقت و یک رنگی در مدیران و حاکمان از بین برود

عامل اصلی تفرق و گسستگی و وحدت رنگ بازی مدیران است چرا که وقتی رنگ ها عوض میشود چه می شود.

چه یاران که فراموش نمیشوند و چه دشمن ها که عزیز می شوند.

عجب دنیایی است هیچ چیزش را نمیتوان باور کرد یاد آن شعر معروف افتادم که عامل اصلی دشمنی ها و جنگ ها را رنگین شدن انسان ها می داند که در آن صداقت جای خودش را با دروغگویی و دو رنگی و حتی چند رنگی عوض می کند.

همین جاست که مولانا گفته بود: چونکه بیرنگی، اسیر رنگ شد/ موسی ای با موسی ای در جنگ شد

کمتر انسانی قادر است در عمل نه در شعار، در همه شرایط زمانی و مکانی یک رنگ داشته باشد؟ و به اصطلاح از یک روش و اسلوب باطنی پیروی کند؟ اما با کمال تاسف اکثر انسانها تابع محیط اند و در هر زمان و مکان رنگ محیط را می‌گیرند، و به محیط رنگ ذاتی خود را نمی‌دهند.

این افراد تابع شرایط زمان و مکان و تابع موضعگیری طبقاتی می شوند و در هر زمانی از شرایط اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی آن زمان پیروی می‌کنند.

شنیده ها حاکی است که چهره های صاحب نامی در کشور رنگ عوض کردند و یاران قدیم را فراموش کردند و به امید دگران مبدل شدند دگراندیشان به چهره های بزرگ نظام که بعضا دارند رنگین می شوند دل بستند و دل بستند که جامعه خود پاسخ لازم را خواهد داد.

البته تحول و تغیر با رنگین شدن اشتباه گرفته نشود چون تکامل انسان از منظر اسلام مبتنی بر فلسفه ملاصدرا و بر حکم کتاب الله پذیرفتنی است.

"اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم". سوره رعد، آیه۱۱

اما ما مسلمانیم و پیرو کتاب خدا و سیره و عترت رسول اسلام هستیم «پیغمبر اکرم در عمل دارای سیره، روش و اسلوب بود و از منطق الهی پیروی میکرد و ما مسلمانان موظفیم که سیره ایشان را بشناسیم بنابراین بر ماست تا منطق عملی ایشان را کشف کنیم و برآن عمل کنیم.

نه اینکه با شرایط محیطی آنهم برای بقا در جاه و مقام رنگ عوض کنیم که خود از منکرات نابودی نظام است و به قول شاعر:

سر خوش از جام لب طاقچه

شب قدر را از دست دهیم

در نگرش اسلام کمی رو به جلو برویم سراغ شیخ انصاری ها و خمینی ها، از مراجع زمان، مردانی می شوند

آن روزی که مردند با آن ساعتی که به صورت یک طلبه فقیر دزفولی و طلبه فقیر خمین بودند هیچ فرقی نکرده بودند

حال بیابیم احوالات دوران خود را ورق بزنیم از غصه باید دق کرد و مرد.

هشدار به خودمان ، تا دیر نشده بیابیم و از سیره اسلام پیروی کنیم که فردا خیلی دیر است

اگر طالب حکومت نبی مکرم اسلام هستیم باید سلمان و ابوذر گردیم چرا که منطق آنان عدالت و صداقت و توسعه فرهنگ اسلام بود امثال شیفتگان قدرت و ثروت و جاه و مقام تغیر رنگ نمیدادند و تحت محیط و شرایط رنگ عوض نمی کردند.
سلمان حاکم مدائن همان سلمان عهد پیامبر است یعنی سبک و روش عملی اش ثابت بود نه تنها تحت تاثیر شرایط و پست و مقام قرار نمیگیرد بلکه شرایط را تغیر می دهد، ابوذر بر عکس مدیران امروزی هیچ وقت رنگ محیط را نگرفت ابوذر هم همانند سلمان فارسی نتنها از محیط و شرایط حاکم زمان خود رنگ نگرفت بلکه در پی رنگ دادن الهی به محیط و شرایط زمان خود بود رنج و زنجیر و تبعید و تهدید ، وعده ثروت و رفاه و آسایش و تطمیع در سبک زندگی ابوذر تغیری ایجاد نکرد.
مدیرانی باید انتخاب شوند که سبک و سیره عملی آنها منطبق بر اسلام و ثابت باشد و شرایط و محیط نباید منطق و سیره انسانی آنها را تغییر دهد.

حال این سوال مطرح است که ما به این شیوه چقدر عمل کردیم؟

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark