داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۱
 
گزارش اوشیدا از معضل اجتماعی ویژه این روزهای سیستان:
ماراتن تکدی گری و بیکاری در دیار آب و آفتاب
کد مطلب: ۵۱۰۸۲
تاریخ انتشار:شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۳
یکی از معضلات موجود در شهرستان زابل پدیده تکدی گری است به طوری که حتی در ورودی شهر زابل نیز به وفور این افراد قابل مشاهده است.
ماراتن تکدی گری و بیکاری در دیار آب و آفتاب
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ متکدیان با چهره های تکیده و بسیار اسف بار در اطراف شهر پرسه می زنند و با چهره ی ترحم آمیز دل انسان ها را به درد می آورند.

متکدیان با خود انواع آلودگی ها به ویژه آلودگی بهداشتی را با خود به همراه دارند که این معضل سبب بروز بسیاری از بیماری ها در بین مردم می شوند به گونه ای که حتی در بعضی از تصاویر منتشر شده در فضاهای مجازی بعضی از متکدیان از آب های آلوده در جوی های آب حتی می آشامند.

آنچه در این بین حایز اهمیت است بیکاری و وضعیت ناگوار معیشتی و اعتیاد عمده دلایل رواج پدیده تکدی گری در شهرستان می باشد.

با فرهنگ سازی مناسب می توان تا حدودی از این پدیده در جامعه جلوگیری کرد همچنین انتظار می رود مسولان مربوطه نسبت به جمع آوری متکدیان و همچنین ایجاد کمپ هایی در این راستا می توانند نقش ارزنده ای ایفا کنند.

نبود اشتغال عمده دلیل افراد برای روی آوری به تکدی گری است

علی یکی از شهروندان زابلی است که نسبت به پدیده تکدی گری در شهر زابل بسیار نگران است که در این راستا به خبرنگار اوشیدا گفت: متاسفانه هرگوشه از شهر را که بنگری متکدیان به وفور دیده می شوند که جای بسی نگرانی دارد.

وی افزود: بدترین قسمت تکدی گری در ورودی شهر زابل است به طوری که وقتی شخص از جای دیگری به شهرستان زابل سفر می کند در اولین برخورد متکدیان زیادی که با ظاهر بسیار نامناسب در حال گدایی هستند را مشاهده می کند که می تواند ذهنیت بسیار بدی نسبت به مردم منطقه در افکار ایجاد کند.

علی ادامه داد: متاسفانه خشکسالی های اخیر باعث از بین رفتن مشاغل بومی از قبیل صید، صیادی و حتی صنایع دستی شده و همچنین مشاغل کشاورزی و دامداری را نیز کمرنگ کرده است که این مسیله سبب بروز افزایش پدیده تکدی گری شده است چرا که در زمان آبادانی سیستان با اشتغال مردم در این مشاغل به سختی متکدی در شهر وجود داشت.

شهروند زابلی تصریح کرد: انسداد مرز نیز سبب بیکاری بسیاری از مردم شد که این معضل نیز به افزایش تعداد معتادان و در پی آن تعداد متکدیان دامن زده است که با باز شدن مرز و ایجاد منطقه آزاد مطمینا تعداد متکدیان نیز کاهش خواهد یافت.

وی در پایان گفت: مسولان ذیربط باید نسبت به جمع آوری متکدیان و افزایش آگاهی های آنان بیفزایند تا با یادگیری یک حرفه در کمپ های ترک اعتیاد زمینه اشتغال و عدم بازگشت آنان به تکدی گری و اعتیاد را فراهم آورند.

گرمخانه در شهرستان زابل ایجاد خواهد شد

شهردار زابل عنوان کرد: متکدیان مشکلات فراوانی در شهر ایجاد می کنند که در این راستا با همت و همکاری مردم می توان تا حدودی از آن کاست.

حمیدرضا نوری به خبرنگار اوشیدا گفت: با توجه به نبود کار و اشتغال تعداد متکدیان در شهرستان زابل همانند سایر نقاط استان بالاست اما متاسفانه افراد متکدی و دوره گرد اکثرا مبتلا به اعتیاد هستند که در این راستا بایستی با نگاه ویژه به آن ها نگریسته شود.

شهردار زابل تصریح کرد: دستگاه های ذیربط به ویژه بهزیستی باید متکدیان را ساماندهی کنند همچنین کمیته امداد، بهزیستی و شهرداری با دست در دست هم قرار دادن و همکاری شایسته این معضل را با یکدیگر رفع کنند.

وی با عنوان اینکه، شهرداری به تنهایی توانایی ساماندهی متکدیان را ندارد ادامه داد: در حال حاضر زمینی از سوی دارالمومنین جهت ایجاد گرمخانه در شهرستان زابل به این امر اختصاص یافته است.

نوری با بیان اینکه، گرمخانه با هدف نگهداری از افراد در محل ایجاد شده است ابراز داشت: بهزیستی و دانشگاه نیز در بحث نگهداری و تامین غذا در این راستا نقش آفرینی خواهند کرد ابراز داشت: در گرمخانه می توان روی فکر و توان متکدیان کار کرد به طوری که با کشف استعدادهای آنان می توان در اشتغالزایی این قشر همت گمارد.

شهردار زابل اضافه کرد: تبریز تنها شهری است که در آن معضل متکدیان به صفر رسیده در حالی که در شهرستان زابل نیز مردم با نقش آفرینی خود با عدم کمک نقدی می توانند این معضل را برطرف کنند.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark