داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از زنگ خطر فست فود خوری در سیستان و بلوچستان؛
ارتباط مستقیم بین مصرف بی رویه فست فود و ایجاد سرطان/ وقتی تغذیه سالم جای خود را به فست فود خوری می دهد
کد مطلب: ۴۴۱۴۳
تاریخ انتشار:سه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۳
حدود 30 درصد سرطان های سینه، روده و پروستات با تغذیه ارتباط مستقیم دارند.
ارتباط مستقیم بین مصرف بی رویه فست فود و ایجاد سرطان/ وقتی تغذیه سالم  جای خود را به فست فود خوری می دهد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: پوكي استخوان، سرطان لوزالمعده، جهش ژنتيكي، تضعيف سيستم ايمني بدن، سرطان و زوال عقل، بيماري هاي قلبي و عروقي پديده هايي اند كه امروزه نام آن ها با غذاهايي كه فست فود ناميده مي شوند همراه مي آيد؛ غذاهايي كه آسان و زود در مراكزي با همين نام تهيه، توليد و توزيع مي شوند.

تولید غذاهای سریع اکنون به یک صنعت درآمدزا تبدیل شده و در بسیاری از نقاط کشور و از جمله سیستان و بلوچستان شاهد افزایش فست فود فروشی ها بوده و جوانان و نوجوانان از مشتریان ثابت این مراکز هستند. پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس، پنیر، مرغ سرخ کرده به همراه سیب زمینی سرخ کرده متداول ترین فست فودها را تشکیل می هند.
بسیاری از پژوهشگران و متخصصان تغذیه، مصرف مستمر و بی رویه این غذاها در رژیم غذایی افراد را عاملی برای بسیاری از بیماری های کنونی بدن انسان می دانند و نسبت به جایگاه این غذاها در برنامه غذایی بخش مهمی از جامعه نگران شده اند.

حدود 30 درصد سرطان های سینه، روده و پروستات با تغذیه ارتباط مستقیم دارند
شکی نداریم که تغییر عادت های غذایی یکی از علل شیوع سرطان های دستگاه گوارش در کشور ماست. حدود 30 درصد سرطان های سینه، روده و پروستات با تغذیه ارتباط مستقیم دارند طبق تحقیقات عادت های غذایی در 10 سال اول زندگی دختران با ابتلای آن ها به سرطان سینه در بزرگسالی مرتبط است. هر چه رژیم غذایی آن ها گیاهی تر و حاوی حبوب، غلات، میوه ها و سبزیجات متنوع باشد، در پیش گیری از بیشتر سرطان ها موثر است. از سویی زمانی که درباره سبک زندگی و شیوه تغذیه سالم سخن می گوییم باید متذکر شویم که تصحیح عامل های خطر در کودکی و نوجوانی موثر است زیرا این عامل ها نیاز به زمان دارند تا زمینه بروز سرطان را فراهم کنند. پس اگر قرار است تغییری ایجاد کنیم باید از کودکی عادت های تغذیه ای آنان را اصلاح کنیم.

غذاهای فست فودی شانس ابتلاء به چاقی، دیابت و حمله قلبی را افزایش می دهند
علی اکبر نصیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل ضمن اشاره به مصرف بی رویه غذاهای آماده و فست فود ها و تاثیر آن بر روند چاقی و اضافه وزن، اظهارداشت: فست‌ فود یا غذای حاضری انواع ساندویچ و دیگر انواع برگرها، ماهی و میگوی سوخاری، سیب‌زمینی سرخ‌ کرده، انواع پیتزا و انواع سالاد در فهرست‌ غذای رستوران‌های فست‌ فود به چشم می ‌خورد را شامل می شود.

 
نصیری افزود: جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعده های غذایی روزانه خود فست فود می خورند، نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتر و ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت می کنند.

 
وی ضمن اشاره به معایب و عوارض مصرف طولانی مدت فست فودها خاطرنشان ساخت: بیشتر غذاهای حاضری از نظر محتوای کالری، چربی، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد و بهداشتی است به عبارت دیگر، اکثر این غذاها برای سلامت انسان مضر است، و شانس ابتلاء به چاقی، دیابت و حمله قلبی را به شدت افزایش می ‌دهد.

 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل با بیان این مطلب که وعده‌های غذایی فست‌ فود از نظر اندازه می ‌تواند بسیار بزرگ ‌تر از یک وعده غذای خانگی باشد، افزود: به علاوه، انرژی موجود در این فست فودها بسیار بیشتر از یک وعده غذای خانگی در همان حجم است و کودکان را دچار عادات غذایی ناسالم می ‌کند.

 
نصیری متذکرشد: استفاده زیاد از طعم‌ دهنده‌ها، روغن‌های اشباع، مواد قندی و نمک، طعم خوشمزه‌ای به این نوع غذاها می ‌دهد و ذائقه بچه‌ها و حتی بزرگسالان را گمراه می کند و آنها را به سمت مصرف هر چه بیشتر سوق می ‌دهد.

 

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark