داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
یادداشت/ عباس نورزائی؛
الگوی توسعه روستائی امام رئوف، در سیستان و بلوچستان اجرائی می شود.
کد مطلب: ۶۰۶۱۴
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۴
الگوی توسعه ی روستایی امام رئوف٬ برای روستاهای محروم واقع در محدوده ی ۲ دهستان در سیستان و بلوچستان٬ اجرایی می شود.
الگوی توسعه روستائی امام رئوف، در سیستان و بلوچستان اجرائی می شود.
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ توفیق یافتم چند ساعتی در رکاب دکتر داوود پرچمی٬ مدیر برنامه ریزی و نظارت معاونت امداد مستضعفین آستان قدس رضوی و استاد عارفم دکتر خدایار٬ نماینده ی آستان قدس رضوی در استان٬ سفری به مناطق روستایی استان داشته باشم.

او که از اساتید برجسته ی «جامعه شناسی اقتصاد و توسعه» کشور هستند٬ فرصت هم نگاهی به مقوله ی اقتصاد و توسعه را از زاویه ی جامعه شناختی برای مان ایجاد کردند و از محضر این مرد دانشمند بهره بردیم.

آنگاه که درس «جامعه شناسی توسعه ی روستایی» را در دهه ی ۶۰ از کرسی استادم دکتر مصطفی ازکیاء در همدان می گذراندم و یا همین درس را در مشهد٬ در دوره ی کارشناسی ارشد٬ از کرسی استاد وارسته ام دکتر خوش چهره دریافت می کردم٬ ذهنم به این مشغول بود که این نظریه ها در عرصه ی عمل٬ چطور عینیت می یابد؟

اما وقتی نقطه نظرات اساتیدم در آکادمی YAF در کشور چین با همین نگاه و همراه با توضیحات آنها ضمن بازدید از عرصه های توسعه ی روستاهای ۳۵ شهرستان استان یوننان آن کشور همراه شد٬ با قوت این علم را کاربردی یافتم و توجه به آن را در برنامه ریزی توسعه ی کشور ضروری دانستم اما به جز یک دهه از خدمت ۳۵ ساله ام در جهادکشاورزی٬ به دلیل حاکمیت دیدگاه عملکردمحور توفیق اجرایی کردن این الگوی توسعه را در روستاها نیافتم٬ گرچه این الگو در بخش اندکی از روستاهای سیستان توسط سازمان ملل(پروژه ی منارید) اجرا شد.

با عنایتِ تولیت آستان مقدس رضوی٬ روستاهای ۲ دهستان از استان سیستان و بلوچستان٬ برای اجرای فعالیت های محرومیت زدایی و فقرزدایی(توسعه ی روستایی) انتخاب شده است که بازدید دکتر پرچمی در همین راستا انجام شد.

فعالیت های این اقدام خداپسندانه٬ با اولویت فعالیت های اجتماعی و فرهنگی آغاز خواهد شد و در بُعد اقتصادی بر اشتغال فراگیرِ مبتنی بر ایجاد و رونق بخشیدن به مشاغل خُرد و کمک به درآمد روستائیان٬ هدف گذاری شده است.

تأکید بر سرمایه ی اجتماعی٬ انسجام بخشی بین مردم و مسئولین و توان افزایی٬ هم افزایی و توانمندسازی جوامع محلی٬ از جمله تکنیک هایی خواهند بود که در این اقدام همراه با رأفت٬ در کانون توجه مجریان و خادمین امام رضا(ع) قرار خواهد گرفت.

مفتخرم که به عنوان یک کارشناس توسعه ی روستایی بتوانم در اجرای این الگوی عالمانه و عملی٬ خادمان امام رئوف را یاری رسانم.

از هم اکنون همه ی دلسوزان و صاحبان مهارت و تجربه و ارادتمندان ثامن الائمه٬ در عرصه ی روستاهای استان را به پیوستن به این «کانون خادمیاری» فرا می خوانم.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark