داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
صندوق خُرد زنان روستایی از تسهیلات اشتغالزایی سهمی ندارد
کد مطلب: ۶۳۷۴۷
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۱
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی گفت: 2 هزار و 300 صندوق خُرد زنان روستایی کشور از تسهیلات اشتغال پایدار و اشتغال روستایی هیچی سهمی ندارند.
صندوق خُرد زنان روستایی از تسهیلات اشتغالزایی سهمی ندارد
فروغ السادات بنی هاشم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: انتظار می رفت دولت برای حمایت بیشتر از صندوق های خُرد زنان روستایی، سهم ویژه ای از یک میلیارد و 500 میلیون دلار تسهیلات اشتغال پایدار و روستایی اختصاص دهد اما بدلیل اینکه این صندوق ها به عنوان نهادهای محلی شناخته می شوند از این تسهیلات دولتی محروم ماندند.
به گفته وی، دولت برای حمایت از این صندوق ها در سال جاری به هر صندوق پرداخت 300 میلیون ریال تسهیلات در 2 نوبت را تصویب کرده اما این میزان تسهیلات برای تحقق اهداف صندوق های زنان روستایی قابل توجه نیست.
وی افزود: تدوین راهکاری جدید برای حمایت مالی دولت از صندوق های خرد زنان روستایی و استفاده آنان از تسهیلات اشتغال پایدار و روستایی لازم است و با این اقدام می توان زنان روستایی را به نقش آفرینی بیشتر در توسعه اقتصادی و معیشت جامعه دعوت کرد.
مدیرکل دفتر امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: این تسهیلات برای حمایت از اشتغال، کسب و کار زنان روستایی به صندوق ها از سوی بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید پرداخت می شود.
بنی هاشم یادآور شد: هم اکنون 2 هزار و 300 صندوق با 80 هزار عضو در کشور فعال هستند و میزان سرمایه آنها نیز 80 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی اضافه کرد: هر صندوق به صورت میانگین حدود 30 تا 40 نفر از زنان روستایی را به عضویت خود درآورده و 70 درصد سرمایه آنها از سوی زنان روستایی و 30 درصد نیز از سوی دولت تامین شده است.
وی گفت: عمده فعالیت اعضای این صندوق ها در رشته های بسته بندی، فرآوری محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، صنایع دستی، امور دام، ماهی های تزئینی و پرورش ماهیان سردآبی و گرم آبی است.
مدیر ترویج و هماهنگی کشاورزی کردستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این استان 22 صندوق زنان روستایی ایجاد شده که حدود 591 بانوی روستایی در آنها عضویت دارند.
حجت الله کوشا گفت: حدود 2 میلیارد و 50 میلیون ریال از سرمایه های بانوان روستایی در این صندوق ها جمع آوری شده و دولت نیز برای حمایت از آنان حدود یک میلیارد و 970 میلیون ریال کمک کرده تا در نهایت جمع سرمایه گذاری در این صندوق ها به چهار میلیارد و 20 میلیون ریال برسد.
وی اضافه کرد: تاکنون تسهیلات دولتی 300 میلیون ریالی به 14 صندوق در استان کردستان پرداخت شده است.
فعالیت صندوق‎های زنان روستایی از سال 1380 شروع شد و تا سال 94 حدود 900 صندوق در کشور تشکیل شده بود اما با حمایت های دولت از این سال به بعد تعداد صندوق ها به 2 هزار و 300 مورد افزایش یافت.
اولین نشست هماهنگی دبیران مناطق پنجگانه ترویج کشور با حضور مدیران مراکز و هماهنگی ترویج استان های کردستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، همدان، مازندران، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد در سازمان جهاد کشاورزی کردستان برگزار شد.
Share/Save/Bookmark