داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از ظرفیتی که مورد غفلت واقع شد
ظرفیت ویژه سیستان در تولید گیاهان دارویی در راستای اقتصاد مقاومتی/ صنعت گیاهان دارویی راهکاری جهت مقابله با بیکاری
کد مطلب: ۵۰۵۵۲
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۴
سیستان و بلوچستان و به ویژه منطقه سیستان از ظرفیت بالایی در تولید گیاهان دارویی برخوردار است به گونه ای که با بهره برداری از آن می توان به رونق اقتصادی بالایی دست یافت.
ظرفیت ویژه سیستان در تولید گیاهان دارویی در راستای اقتصاد مقاومتی/ صنعت گیاهان دارویی راهکاری جهت مقابله با بیکاری
 به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: خوشبختانه تنوع گیاهان دارویی در ایران 2 برابر اروپاست اما با این حال مصرف گیاهان دارویی در کشور بسیار ناچیز است و مردم و مسولان از این داشته ها به خوبی بهره برداری نمی کنند بنابراین باید توجه ویژه ای به این مقوله در کشور صورت گیرد.

با توجه به نرخ بیکاری بالا و همچنین تعداد زیاد جوانان در منطقه می توان با روی کار آوردن صنعت و ترویج کشت گیاهان دارویی اشتغالزایی پایداری ایجاد کرد چرا که سیستان معدن انواع گیاهان دارویی به شمار می رود.

تنوع گیاهان دارویی در ایران 2 برابر قاره اروپاست
عضو کارگروه اقتصاد مجمع عالی بسیج شهرستان زابل عنوان کرد: ایران دارای اقلیمی بسیار عالی و خوبی است به طوری که از ۱۳ اقلیم موجود در جهان ۱۱ اقلیم آن در ایران وجود دارد و این نشان دهنده ی توانایی بسیار بالایی برای سازگار کردن گیاهان در این اقلیم می باشد.

فنایی به خبرنگار اوشیدا گفت: تنوع گیاهی در ایران ۲ برابر قاره اروپا ارائه شده و این نشان دهنده این است که ایران یک جهان در زمینه گیاهان دارویی است.

وی تصریح کرد: گیاهان تاثیرات زیادی در زندگی بشر دارند چرا که بسیاری از مشکلات از قبیل نیازهای تغذیه ای، ملزومات زندگی و تسکین آلام جسمی را رفع می کنند.

وی با عنوان اینکه، گیاهان دارویی از هزاران سال پیش در بحث درمان دردهای بشر مدنظر قرار گرفته تصریح کرد: در ارتباط با شناسایی خواص و تاریخچه گیاهان و طریقه استفاده آنها آن چیزی که نشان می دهند نشان از تاریخچه دیرینه ی گیاهان و خواص آنان دارد.

تولید گیاهان دارویی سالانه مبلغ ۱۰۰ میلیارد دلار گردش مالی در جهان ایجاد می کند

عضو کارگروه اقتصاد مجمع عالی بسیج اظهار داشت: با پیشرفت علوم پزشکی مصرف گیاهان دارویی کاهش یافت اما اخیرا با توجه به تغییرات حاصله ناشی از مصرف مواد شیمیایی حاصل و عوارض زیست محیطی مردم مجددا به مصرف گیاهان دارویی روی آوردند.
فنایی خاطرنشان کرد: گیاهان در چرخه اقتصادی و جهانی دارای اهمیت بسیار بالایی هستند بطوری که سالانه با تولید گیاهان دارویی ۱۰۰میلیارد دلار گردش مالی اتفاق می افتد و پیش بینی می شود با این میزان ظرفیت که در دنیا وجود دارد این مقدار به ۵ تریلیون دلار برسد.
وی افزود: متاسفانه کشور ایران با تمامی تنوع و ویژگی های ممتاز در عرصه گیاهان دارویی متاسفانه مبلغ ناچیزی را به خود اختصاص داده است.

مصرف گیاهان دارویی در کشور بسیار ناچیز است

عضو کارگروه اقتصاد مجمع عالی بسیج ابراز داشت: مصرف گیاهان دارویی در ایران ۲۰۰ گرم، در کشورهای قاره اروپا ۹۰۰ گرم و در اروپا ۲۵۰۰ گرم می باشد که در این راستا مصرف گیاهان دارویی در ایران قابل قیاس با سایر کشورها نیست.
وی افزود: ۵۰ گونه گیاه دارویی در ایران کشت می شود که از این مقدار ۳۰ مورد آن در سیستان قابل کشت است که در صد زیادی از آن جنبه ی صادراتی دارد که متاسفانه از این ظرفیت بزرگ غفلت شده است.
فنایی اضافه کرد: گیاهی مثل زیره سبز رتبه اول صادرات کشور و بیشترین سطح زیر کشت را در سیستان داراست همچنین گیاهانی مثل رازیانه، گشنیز، زیره سبز از گیاهانی هستند که در منطقه سیستان کشت می شوند اما متاسفانه حدود ۹۰میلیون دلار واردات گیاهان دارویی از سایر کشور ها صورت می گیرد.
وی با عنوان اینکه اقلیم مناسب وجود دارد اضافه کرد: باید به جایی برسیم که علاوه بر کار کشاورزی در این راستا اشتغال و درآمد در روستاها ایجاد کند و عاملی برای عدم مهاجرت از روستاها از این طریق ایجاد کند.

با استقرار صنعت در کنار کشاورزی روستا ها پیشرفت خواهند کرد

عضو کارگروه اقتصاد مجمع عالی بسیج بیان داشت: به منظور پیشرفت در روستا ها و درآمدزایی در منطقه با استقرار صنعت در کنار کشاورزی می توان رشد چشمگیری داشت.
فنایی ادامه داد: با استقرار صنعت در کنار کشاورزی می توان به بهبود وضعیت روستاها دست یافت به گونه ای که با تولید گیاهان دارویی توسط روستائیان با هزینه ی کم می توان درآمد بالایی کسب و در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداشت.
فنایی با اشاره به، سیستان و بلوچستان از نظر قدمت و همچنین تنوع گیاهان دارویی بسیار قوی است اضافه کرد: سیستان از جمله مناطقی به شمار می رود که در دوران های قبل از قبیل دوران صفوی دانشمندانی به منظور ترویج علم به کشورهای دیگر به ویژه هندوستان فرستاده است.
وی تاکید کرد: با گذر زمان متاسفانه ظرفیت های سیستان در گذر زمان به فراموشی سپرده شده است که با روند رو به رشد و بازاری که در دنیا برای گیاهان دارویی وجود دارد ارزش اقتصادی آن چند برابر خواهد شد.
وی در پایان گفت: گیاهان دارویی از سودآوری بالایی نسبت به محصولات زراعی برخوردار است به طوری که اگر یک هکتار گندم، یک میلیون درامد دارد یک هکتار گیاه دارویی بین هشت تا 15 میلیون تومان درامد دارد که با توجه به بحران های منطقه می تواند یک تحول عظیم در اقتصاد منطقه و درامد زایی بوجود آورد.
انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark