داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
چگونگی حفظ امنیت محیط مجازی در مقابل جرایم سایبری
کد مطلب: ۶۳۲۷۹
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۴
امنیت سایبری به معنی حفاظت از مالکیت معنوی با ارزش و اطلاعات کسب‌ و کار به صورت دیجیتال در برابر سرقت و سوءاستفاده است و به طور فزاینده‌ای تبدیل به یک مساله مهم مدیریتی شده است.
چگونگی حفظ امنیت محیط مجازی در مقابل جرایم سایبری
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: فضای سایبری و امنیت آن یکی از مشکلاتی است که افراد زیادی را درگیر خود کرده است، لذا با کارشناس مربوط دکتر محمد عرب در این خصوص گفتگویی داشتیم.

کارشناس آی تی و سایبری بیان داشت: فضاي سايبر يا همان سايبر اسپيس عبارتي است كه در دنياي اينترنت‌،‌رسانه و ارتباطات بسيار شنيده مي‌شود. فضای سايبر‌ در‌ معنا به مجموعه هايي از ارتباطات دروني انسانها از طريق كامپوتر و وسائل مخابراتي بدون در نظر گرفتن جغرافياي فيزيكي گفته مي شود.

محمد عرب اظهار داشت: اکثر سازمان‌ها با قرار دادن سیستم‌های حفاظتی پیچیده در محیط اطراف خود سعی بر رسیدن به امنیت سایبری دارند. واقعیت این است که فرد حمله ‌کننده احتمالا یک راه نفوذ پیدا می‌کند یا اینکه کارمندی ممکن است سهواً شکافی ایجاد کند.

وی گفت: امنیت به زودی به یک تصمیم اساسی طراحی در ساختارهای تکنولوژی بنیادین تبدیل می‌شود. برای مثال، اگر اطلاعات کارت اعتباری مشتری در یک پایگاه داده قرار بگیرد، یک مجرم سایبری برای انجام معاملات کلاهبرداری تنها می‌تواند یک بار به آن نفوذ کند. جدا کردن شماره‌های کارت اعتباری و تاریخ‌های انقضا تا حد زیادی کار را پیچیده می‌کند. از آنجا ‌که مسئول پایگاه داده‌ ها یا سیستم‌ های مخرب می‌توانند حتی خطرناک‌تر از کاربر نهایی بی ‌دقت باشند، برخی از سازمان‌ های فناوری اطلاعات در اقدامی شروع کرده‌اند به محدود کردن تعداد افرادی که می‌توانند به داده‌ ها و سیستم ‌های تولید دسترسی داشته باشند.

جرایم سایبری

عرب در خصوص جرائم سایبری افزود: جرايم رايانه­ اي مندرج دركنوانسيون جرايم سايبر و پروتكل الحاقي آن عبارتند از دستيابي غير قانوني به يك سيستم رايانه­اي، شنود غير قانوني داده­هاي رايانه­اي، اخلال در داده­هاي رايانه­اي، اخلال در سيستم رايانه­اي، سوء استفاده از وسايل، جعل مرتبط با رايانه، كلاهبرداري مرتبط با رايانه، جرايم مرتبط با هرزه نگاري كودكان، توزيع مطالب نژادپرستانه و ضد بيگانه از طريق سيستم­هاي رايانه­اي، تهديد با قصد نژاد پرستانه و ضد بيگانه از طريق سيستم­هاي رايانه­اي، اهانت با قصد نژاد پرستانه و ضد بيگانه از طريق سيستم­هاي رايانه­اي، انكاركردن، به شدت كم اهميت جلوه دادن، تأييد يا توجيه ژنوسيديا جرايم عليه بشريت و جراايم مرتبط با نقض حق مؤلف و حقوق مرتبط با آن است.

وی ادامه داد: اما جرائم سايبر به موارد فوق خلاص نمي شوند . فناوري اطلاعات نه تنها جرايم جدي بوجود آورده است بلكه راههاي جديدي براي ارتكاب جرايم سنتي ايجاد كرده است. بعضي جرايم سايبر ديگر نيز وجود دارند كه جديد نيستند و تنها در اين مورد با جرائم سنتي متفاوتند كه امروزه مجرمان، از رايانه براي ارتكاب اين جرايم استفاده مي‌كنند.

کارشناس مربوطه بیان کرد: در کل از بین بردن تهدیدات سایبری امری غیرممکن به نظر می‌رسد، بنابراین حفاظت از اطلاعات و داده‌ها در برابر آنها بدون اینکه اختلالی در رشد و نوآوری ایجاد شود یک مساله مهم مدیریتی به شمار می‌رود.

امنیت سایبری
وی خاطرنشان کرد: امنیت سایبری به معنی حفاظت از مالکیت معنوی با ارزش و اطلاعات کسب‌ و کار به صورت دیجیتال در برابر سرقت و سوءاستفاده است و به طور فزاینده‌ای تبدیل به یک مساله مهم مدیریتی شده است.
عرب اشاره کرد: در حال حاضر افراد و شرکت‌ها باید در برابر حملات سایبری آماده باشند و درصدد دفع آنها برآیند. این تهدیدات می‌تواند از طرف مجرمان رایانه‌ای یا حتی از سوی کارمندان ناراضی صورت گیرد. کسانی که اطلاعات حساس را منتشر می‌کنند و مالکیت معنوی را در اختیار رقبا قرار می‌دهند، یا اینکه در کلاهبرداری‌های آنلاین شرکت می‌کنند.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark