داخلی آرشيو گزارش صفحه اقتصادی
امتیاز مثبت 
۰
 
نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی میل نادر تیر ماه به بهره برداری می رسد؛
پیشرفت ۸۰ درصدی ابرپروژه نیروگاه بادی شرق کشور
کد مطلب: ۷۵۲۹۵
تاریخ انتشار:يکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۰
نیروگاه بادی میل نادر با ظرفیت ۵۰ مگاوات به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه‌ تجدیدپذیر کشور در شهرستان زابل پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد را تجربه می‌کند.
پیشرفت ۸۰ درصدی ابرپروژه نیروگاه بادی شرق کشور
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، نیروگاه‌های بادی به‌عنوان مشخص‌کننده سطح پیشرفت یک کشور، زمانی علاوه بر فضای روانی به طور مؤثر نمایان پیشرفت یک کشور است که ساخت آن نیز در کشور دنبال شود. در همین راستا شرایط برای آغاز بومی‌سازی تجهیزات توربین‌های بادی از ابتدای دهه ۹۰ آغاز شده است.

مزیت دیگری که استفاده از این نوع انرژی به همراه دارد صرفه‌جویی در مصرف آب است؛ زیرا نیروگاه‌های حرارتی برای تولید برق نیاز شدیدی به مصرف آب دارند؛ اما نیروگاه‌های تجدیدپذیر نه‌تنها نیازی به آب ندارند بلکه مصرف آن را نیز کاهش می‌دهند؛ چنان‌که گزارش سازمان ساتبا نشان می‌دهد استفاده از این نوع انرژی در سال گذشته ۳۴ میلیون لیتر صرفه‌جویی در مصرف آب را به همراه داشته است.

چنین ظرفیتی امکان بهره‌برداری هزاران مگاوات برق تجدیدپذیر را در چهارماه از سال فراهم کرده و می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های برای جبران ناترازی به وجود آمده تولید و مصرف برق کشور تلقی شود، اما تاکنون با وجود فعالیت‌های صورت‌گرفته شاهد شکوفایی این منطقه در حوزه انرژی تجدیدپذیر نیستیم.

پیشرفت ۸۰ درصدی نیروگاه بادی میل نادر در زابل
در همین راستا یکی از شرکت‌های داخلی (مپنا) که تکنولوژی ساخت توربین‌‌های بادی را در کشور را منحصراً در اختیار دارد، به‌عنوان پیشران حوزه انرژی کشور در قالب مأموریت به سه شرکت زیرمجموعه خود فرایند ساخت توربین بادی را آغاز کرد و امروز به تولید توربین‌های بادی ۲٫۵ مگاواتی رسیده است.

فرایند ساخت نیروگاه‌های بادی در کشور تنها به مرحله ساخت توربین در مقیاس صنعتی خلاصه نشده و با راه‌اندازی خط تولید انبوه هم اکنون فرایند ساخت مزارع نیروگاه بادی در کشور بر اساس توربین‌های بومی‌سازی شده در دستور کار قرار گرفته است.

نیروگاه بادی میل نادر به ظرفیت ۵۰ مگاوات به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور واقع در شمال غرب شهر زابل پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد را تجربه می‌کند.

بر اساس برنامه وزارت نیرو به‌منظور ارتقای ۶۰ درصدی ظرفیت تجدیدپذیر کشور تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۲، این پروژه در فاز دوم قرار است، در تیرماه سال جاری به اتمام برسد.

بستر کار برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم است
حبیب‌الله دهمرده نماینده مردم سیستان در خصوص پروژه میل نادر در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: این پروژه با ظرفیت عظیم از سال ۹۵ استارت کار زده شده است و برای اینکه زیرساخت‌ها فراهم شود فاز اول به ظرفیت ۵۰ مگاوات ردیف بودجه گرفته و شروع شد و این ظرفیت ۵۰ مگاوات به اتمام رسیده و زیرساخت‌های آن نیز از جمله خط ۴۰۰ و پست زمینی انجام شده؛ ولی به اتمام نرسیده است.

وی افزود: باتوجه‌به اینکه کارخانه‌های بزرگ پتروشیمی از جمله فولاد مبارکه اصفهان که در فصل گرما دچار اشکال می‌شوند و پیک برق بالا می‌رود قرار شده این کارخانه‌ها به سمت سرمایه‌گذاری و باتوجه‌به بادهای ۱۲۰ روزه سیستان جهت استفاده از این ظرفیت رو بیاورند.

دهمرده ادامه داد: این ظرفیت می‌تواند علاوه بر تأمین نیاز داخلی کشور به کشورهای همسایه افغانستان و پاکستان که نیازمند برق هستند در این زمینه صادرات برق داشته باشیم.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این ظرفیت برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و استفاده از برق نیروگاه این بستر فراهم است تا هزاران مگابایت سیکل برق تولید کند و باتوجه‌به ظرفیت باد همه بخش‌ها می‌توانند جهت استفاده از این برق سرمایه‌گذاری کنند.

وی تأکید کرد: با هزاران میلیارد تومان هزینه در پروژه میل نادر بستر کار برای ۱۰۰۰ مگابایت، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی مخصوصاً در پیک مصرف برق فراهم است البته برای تکمیل این پروژه در فاز دوم مسئولین گلایه‌مند هستم که شتاب لازم را ندارند.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark