داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
از یک سیم تلگراف تا فیبر نوری؛ چگونه ارتباطات زندگی انسان شد؟
کد مطلب: ۶۳۳۹۷
تاریخ انتشار:شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۷
سرعت پیشرفت علم موجب شد تا هر روزه شاهد یک تحول باشیم؛ اختراع تلفن به دست گراهام بل یکی از این تحولات بزرگ است.
از یک سیم تلگراف تا فیبر نوری؛ چگونه ارتباطات زندگی انسان شد؟
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: تاریخ اختراعات و اکتشافات داستانی دلپذیر است؛ در همه جامعه‌ها از نوآوران و پایه گذاران علمی به نیکی یاد می‌کنند و هیچ فرهنگ و جامعه‌ای را نمی‌توان یافت که عاری از نوجوئی و نوآوری بوده یا به آن بی علاقه باشد.

تاریخ اکتشافات علمی را می‌توان به دو مرحله قبل و بعد از عصر رنسانس تقسیم کرد؛ در حالی که در قرون هفتم تا دوازدهم میلادی تعداد اکتشافات و اختراعات علمی ناچیز و بی اهمیت بود؛ از قرن پانزدهم (رنسانس) اختراعات علمی 10ها برابر شد تا جایی که تنها در قرن نوزدهم میلادی تعداد اختراعات برتر علمی به ۸۵۷۲ مورد رسید؛ اختراع دستگاه چاپ، اکتشاف قدرت برق و مولد‌های الکتریکی، اکتشاف نفت، اکتشافات بزرگ در علم فیزیک، شیمی و پزشکی از دیگر نمونه‌های موفقیت آمیز پیشرفت‌های علمی در این دوران است.

اختراع تلفن یکی از این پیشرفت‌های علمی است که توسط الکساندر گراهام بل (Alexander Graham Bell) در اواخر قرن نوزدهم میلادی به دنیا معرفی شد؛ بل علاوه بر تلفن دستگاه‌های دیگری همچون فلزیاب، فوتوفون، خرپای سه بعدی و یک قایق سرعتی را هم اختراع کرد و مبدع روش‌های نوین آموزش به ناشنوایان هم بود؛ با این حال شهرت وی بیشتر به خاطر اختراع تلفن است.

الکساندر گراهام بل در سومین روز از ماه مارس در سال ۱۸۴۷ میلادی در اسکاتلند متولد شد؛ پدر و پدر بزرگ بل از متخصصین گفتار درمانی برای ناشنوایان بودند و بل نیز به علت علاقه‌ای که به شغل پدری داشت تصمیم گرفت راه پدر را دنبال کند؛ با شیوع بیماری سل درسال ۱۸۷۱، الکساندر جوان که تنها ۲۴ سال داشت ناچار شد به همراه خانواده به کانادا مهاجرت کند؛ این در حالی بود که بل 2 برادر خود را بر اثر بیماری سل از دست داده بود و خود نیز به این بیماری مبتلا شده بود.

به مناسبت تولد الکساندر گراهام بل؛  از یک سیم تلگراف تا گسترش ارتباطات///  اختراع ابزاری برای تسلط بر آسمان ها ////
اندکی پس از مهاجرت به کانادا، الکساندر نامه‌ای از یک مدیر آموزشگاه ناشنوایان در شهر بوستون دریافت کرد که از وی خوسته بود برای آموزش ناشنوابیان به این شهر برود؛ وی در همین سال راهی آمریکا شد؛ شروع آموزش به ناشنوایان در شهر بوستون شروع دوران جدیدی در زندگی گراهام بل بود؛ الکساندر علاوه بر تدریس به ناشنوایان با روش‌هایی که از پدر آموخته بود، به مطالعات علمی هم مشغول بود؛ او شیفته موضوعاتی همچون امواج، انتقال صوت و ارتعاش شده بود و با مطالعه یکی از کتاب‌های یک فیزیکدان آلمانی به نام هلموتز، به انجام آزمایشات گسترده پرداخت؛ در این تحقیقات وی یک دوست و همکار جوان به نام توماس واتسون را هم کنار خود داشت.

داستان اختراع تلفن مانند داستان بسیاری از اختراعات و اکتشافات علمی بر پایه تصادف و اتفاق بنا شده است؛ در یکی از شب‌هایی که الکساندر به تحقیق می‌پرداخت؛ ناگهان یک باتری واژگون می‌شود؛ بل که از این اتفاق عصبانی شده بود، معاونش توماس را که در کارگاه زیر شیروانی بود بی اختیار صدا می‌زند، یک سیم تلگراف که از کارگاه زیر شیروانی به اطاق خواب بل در طبقه پایین کشیده شده بود موجب شد که توماس صدای بل را بشنود. در حالی که در وضع عادی صدا به او نمی‌رسید.

اولین پیام تلفنی بل با معاونش توماس واتسون این بود: بیا اینجا با تو کار دارم Mr Watson - Come here - I. want to see you

 مرحله دیگری از زندگی گراهام بل آشنایی با خانواده ثروتمند هبرد بود؛ آقای هبرد که دختری لال به نام میبل داشت از الکساندر خواسته بود تا به کمک روش‌های آموزشی خود، به دخترش صحبت کردن را آموزش دهد؛ از سوی دیگر الکساندر که برای عملی کردن اختراع تلفن نیاز به حمایت مالی داشت و قبل از آن چندین بار هم به نزد سرمایه داران آمریکایی رفته بود؛ با اشتیاق درخواست آموزش دختر آقای هبرد را پذیرفت؛ الکساندر پس از مدتی با میبل ازدواج کرد.

به مناسبت تولد الکساندر گراهام بل؛  از یک سیم تلگراف تا گسترش ارتباطات///  اختراع ابزاری برای تسلط بر آسمان ها ////
زمان زیادی نگذشت تا تلفن در سراسر آمریکا نامی شناخته شده باشد، بل و همسرش که مدتی در انگلستلان زندگی می‌کردند در سال ۱۸۷۸ به آمریکا بازگشتند تا از امتیاز طرح تلفن که یک شرکت آمریکایی مدعی آن شده بود دفاع کنند که این دفاع موفیقت آمیز بود؛ در همان سال اولین آگهی تبلیغاتی تلفن چاپ شد.

درسال ۱۹۱۵ برای اولین بار یک خط تلفن سراسری در آمریکا وصل شد که از طریق آن، رئیس جمهور آمریکا در شهر واشنگتن با فرماندار کالیفرنیا صحبت کرد.

السکاندر گرام بل وسیله دیگری به نام فتوفون را هم اختراع کرد؛ حدود صد سال پیش از آنکه تلفن‌های همراه در جهان فراگیر شود، بل نوعی تلفن بیسیم را ساخته بود که می‌توانست از طریق پرتو‌های نوری حرف‌ها و صدا‌ها را انتقال دهد؛ وسیله ساده‌ای که بل ساخته بود، چندین دهه بعد با تکنولوژی فایبر اوپتیک تکمیل شد و انتقال صدا از طریق نور ممکن شد.

به مناسبت تولد الکساندر گراهام بل؛  از یک سیم تلگراف تا گسترش ارتباطات///  اختراع ابزاری برای تسلط بر آسمان ها ////
بل در تاریخ دوم اوت سال ۱۹۲۲ میلادی، در ویلایش واقع در بن بریا در استان نوا اسکوشیا کانادا دیده از جهان فرو بست؛ به هنگام خاکسپاری وی تمامی سرویس‌های تلفتی در آمریکا و کانادا شامل ۱۳ میلیون تلفن به مدت یک دقیقه خاموش شد و ۶۰ هزار اپراتور تلفن به احترام وی یک دقیقه دست از کار کشیدند.

به احترام الکساندر گراهام بل و تلاش‌هایی که در حوزه علوم آکوستیک انجام داده بود، واحد استاندارد برای اندازه گیری شدت امواج صوتی «بل» نام گرفت؛ پرکاربردترین مقیاس برای اندازه گیری بزرگی صدا، دسی بل است که یک دهم بل محسوب می‌شود.

رشد و پیشرفت ارتباطات با شروع قرن بیستم جهشی فوق العاده داشت؛ این رشد علمی از شتاب زیادی هم برخوردار بوده است به طوری که در سال‌های اخیر هر روزه شاهد اختراع یک ابزارک (گجت) در زمینه ارتباطات هستیم؛ ماهواره‌های ارتباطی که از ابتدای دهه ۶۰ میلادی به هوا فرستاده شدند امروزه از قابلیت‌های ویژه‌ای برخوردارند؛ کاربرد‌های مخابراتی، هواشناسی، جاسوسی و مدیریت صد‌ها کانال تلویزیونی بر عهده این ماهواره هاست.

اینترنت را باید بزرگ‌ترین سامانه‌ای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی و ساخته شده‌است، اولین نسخه اینترنت سال ۱۹۶۹ برای کاربرد‌های نظامی آمریکا ساخته شد؛ از سوی دیگر اولین صفحه وب در سال ۱۹۸۹ به آن اضافه شد؛ چهار سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۳ اینترنت در اختیار مردم قرار گرفت و از آن زمان تاکنون گستره این شکبه مجازی همواره رو به افزایش بوده است.

تکنولوژی جی پی اس مثال دیگری از پیشرفت ارتباطات در جهان است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ میلادی توسط ارتش آمریکا از آن استفاده شد و در سال ۲۰۰۰ در اختیار مردم قرار گرفت؛ امروزه از این تکنولوژی به راحتی در خودروها، موبایل‌ها، ساعت‌های هوشمند و بسیاری وسایل دیگر مانند قلاده‌ی سگ‌ها استفاده می‌شود.

به مناسبت تولد الکساندر گراهام بل؛  از یک سیم تلگراف تا گسترش ارتباطات///  اختراع ابزاری برای تسلط بر آسمان ها ////
تلفن همراه اختراعی نو و جدید در عصر تکنولوژی است با این حال در مدت کوتاهی توانسته است در سطح جهان گسترش پیدا کند؛ امروزه تلفن‌های همراه کوچکتر، سبک‌تر و ارزانتر با قابلیت‌های شگرفتی ساخته شدند و با وجود شرکت‌های متععد تولید کننده تلفن‌های همراه؛ همواره شاهد گوشی‌هایی با پردازنده‌هایی قوی‌تر و امکاناتی بیشتر هستیم؛ امروزه تلفن‌های همراه بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل داده اند و ما به شدت به آن‌ها وابسته ایم.

به مناسبت تولد الکساندر گراهام بل؛  از یک سیم تلگراف تا گسترش ارتباطات///  اختراع ابزاری برای تسلط بر آسمان ها ////

هنگامی که از خطوط ارتباطی صحبت می‌کنیم باید به فیبر نوری هم اشاره کرد؛ فیبر نوری یا تار نوری رشته باریک و بلندی است که از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک ساخته شده است و می‌تواند نوری را که از یک سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند؛ فیبر نوری انقلاب بزرگی در زمینه ارتباطات بود چرا که این قابلیت را دارد که تا ۱۰۰ گیگابایت را در ۱ ثانیه و در فاصله‌های خیلی زیاد انتقال دهد.

انتهای پیام/ 

Share/Save/Bookmark
مرجع : باشگاه خبرنگاران
    عکاس :