داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
در پی عدم لایروبی برخی از انهار ؛
نگرانی دوباره از وقوع سیل در سیستان/17 نقطه حادثه خیز در هیرمند شناسایی شد
کد مطلب: ۶۹۰۱۳
تاریخ انتشار:سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۳
به گفته برخی از شهروندان لایروبی انهار و اصلاح برخی از نقاط حادثه خیز در شمال استان سیستان و یلوچستان باید از ماه ها قبل آغاز می شد.
نگرانی دوباره از وقوع سیل در سیستان/17 نقطه حادثه خیز در هیرمند شناسایی شد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ شمال استان سیستان و بلوچستان در فصول مختلف شاهد آب و هوای متفاوت و همچنین حوادث مختلفی است.
مثلا در فصل تابستان بادهای ۱۲۰ روزه این منطقه که گاهاً سرعت آنها به بیش از صد کیلومتر نیز می رسد باعث فرسایش خاک و همچنین مسدود شدن مسیر رودخانه ها می شود.
از طرفی با بارش های فصلی در افغانستان و ورود آب به منطقه سیستان لایروبی هر ساله انهار در منطقه سیستان امری ضروری و مهم تلقی می شود.
ابتدای سال جاری بود که سیلاب ورودی از افغانستان در یکی از نقاط حادثه خیز شهرستان هیرمند طغیان کرد و باعث شکستگی دایک رودخانه نیاتک شد.
پس از این حادثه و زیر آب رفتن چند روستا در هیرمند به کمک سپاه و نیروی های خدماتی دایک شکسته شده تعمیر و در نهایت ، آب به جریان خود ادامه پیدا کرد.
تمامی رودهای منطقه سیستان از جمله رود نیاتک به دریاچه هامون منتهی می شود و در بین راه روستاهایی وجود دارد که در صورت عدم لایروبی انهار سیلاب خسارت جبران ناپذیری به خانه های روستایی وارد خواهد کرد.
عباس نورزائی کارشناس ارشد روستایی نیز رودخانه نیاتک مسیر دوست محمد به بنجار و دوست محمد به زابل را از حادثه خیز ترین مناطق در زمان سیل می داند و می گوید: پل‌های غیراستاندارد، فاقد توان عبور دهی حجم آب مورد انتظار بر روی جاده‌ی زابل- دوستمحمد که بر روی کانال نیاتک بسته شده است، باید بازبینی، ترمیم و اصلاح شود.
وی افزود: کانال نیاتک که از شاخه‌ی سیستان در محلی به نام حسینکی، منشأ دارد، در طرح ساماندهی و مهار سیلاب ‌ها، به عنوان یک سرریز کاهنده حجم ورودی به قسمت سراب سد زهک، پیش‌بینی و اجرا شده است و پس از گذشتن از کنار شنزار وسیع ۱۶ هزار هکتاری و تلماسه‌ای زاهدان‌کهنه و بی‌بی‌دوست به حواشی منطقه‌ی ادیره و شندک می‌رسد و سپس از محل روستای کیان‌آباد وارد عرصه‌ی دریاچه‌ی هامون می‌شود.
نورزائی بیان داشت: لذا لازم است تا قبل از وقوع حادثه این مسیر ها ترمیم و اصلاح شوند تا در هنگام بروز سیل خطرات ناشی از آن کاهش یابد.
اما یکی از شهروندان سیستانی در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: لایروبی انهار نباید در هنگام وقوع حادثه انجام شود.
وی افزود: سیلاب در روزهای آینده وارد منطقه سیستان خواهد شد و برخی از مسئولین بخش هایی از رودخانه های مهم را تازه برای لایروبی شناسایی کرده اند.
این شهروند سیستان بیان داشت: رودخانه نیاتک در سال گذشته محل وقوع سیلاب بود، که در سال جاری باید بخش هایی از آن اصلاح می شد اما تنها لایروبی انهار آن هم در دقیقه 90 در آن اجرا شده است.

۱۷ نقطه حادثه خیز توسط ستاد هماهنگی مدیریت بحران شناسایی شده است

مهدی سرحدی اول فرماندار شهرستان هیرمند در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: به منظور بهره برداری بهتر از آب سیلابی که در آینده از کشور افغانستان وارد رودخانه ها و انهار شهرستان هیرمند می شود و همچنین برای جلوگیری از خطرات ناشی از سیلاب دستگاه ها و ماشین آلات امور آب و ستاد مدیریت بحران استان در حال برطرف کردن نقاط حادثه خیز و لایه روبی رودخانه نیاتک می باشند.
وی افزود: در حوزه شهرستان هیرمند ۱۷ نقطه حادثه خیز توسط ستاد هماهنگی مدیریت بحران شناسایی شده است،که تعداد دوازده دستگاه بولدزر و بیل میکانیکی در حال لایه روبی نقاط مشخص شده می باشند.
فرماندار شهرستان هیرمند بیان داشت: از ابتدای سیل بر حسنکی تا پایان خروجی رودخانه نیاتک که دریاچه هامون می باشد، نقاط حساس و حادثه خیز این رودخانه توسط اعضای ستاد هماهنگی مدیریت بحران شهرستان مورد ارزیابی قرار گرفته است.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark