داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
تنه واکس ایرانی کرونا به رقیب خارجی/ حمایت قاطعانه کارشناسان و مسئولان کشور از ساخت واکسن داخلی ادامه دارد
کد مطلب: ۷۲۷۷۶
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۲۰
ممنوعیت واردات واکسن کرونای ساخت آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشور علاوه بر آنکه از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفت با واکنش‌ مثبت مسئولان بهداشتی و کارشناسان حوزه درمانی مواجه شد و آنان ضمن بیان مصائب و مشکلاتی که واردات واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی برای کشور در پی خواهد داشت، حمایت خود را از ساخت و تولید واکسن ایرانی کرونا اعلام کردند.
تنه واکس ایرانی کرونا به رقیب خارجی/ حمایت قاطعانه کارشناسان و مسئولان کشور از ساخت واکسن داخلی ادامه دارد

به گزارش اوشیدا به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  تولید و ساخت واکسن کرونا این‌روزها مهمترین دغدغه کشورهای دنیا در حوزه سلامت شده و هر نوع خبری در خصوص ساخت این واکسن با بیشترین ضریب انتشار به یکی از پرمخاطب‌ترین اخبار روز تبدیل می‌شود.

ممنوعیت واردات واکسن کرونای ساخت آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشور علاوه بر آنکه از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفت با واکنش‌ مثبت مسئولان بهداشتی و کارشناسان حوزه درمانی مواجه شد و آنان ضمن بیان مصائب و مشکلاتی که واردات واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی برای کشور در پی خواهد داشت، حمایت خود را از ساخت و تولید واکسن ایرانی کرونا اعلام کردند.

واکسن خارجی کرونا قابل اعتماد نیست/حافظه تاریخی ملت ایران این بی اعتمادی را تایید می کند

عباس گودرزی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: آمریکایی که دارو را بر بیمار سرطانی تحریم کرده، آمریکایی که مخالف رشد و پیشرفت علمی ایران است، آمریکایی که دانشمندان و سرمایه های انسانی این کشور را ترور می کند و همچنین حاج قاسم سلیمانی، کسی که پوزه داعش را در منطقه به خاک مالید و انسان ها را از بلای تروریست نجات داد را آنچنان مظلومانه شهید می کند، چگونه باید باور کرد که همان آمریکا امروز دلسوز ملت ایران شده است.

وی افزود: آمریکایی که به هیچ کدام از قواعد بین المللی و حقوق بشر پایبند نیست و در طول ۴۰ سال عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران، منافع این ملت را زیر پا گذاشته و در صدد به زانودرآوردن ملت ایران است، امروز آنچنان دلسوز شده که دغدغه تامین واکسن برای حفظ سلامتی ملت ایران را دارد؟

عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرفت علمی ایران تصریح کرد: به همت دانشمندان، امروز ایران توان دست یافتن به این واکسن را به صورت بومی و مطمئن کسب کرده و این افتخاری بزرگ برای کشور است.

گودرزی عنوان کرد: هیچ اعتمادی به آمریکا، انگلیس و فرانسه وجود ندارد و حافظه تاریخی ملت ایران این بی اعتمادی را تایید می کند.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن از آمریکا و انگلیس بیان کرد: واردات هر نوع واکسن از این کشورها خلاف عقل، تدبیر و مغایر با مصلحت مردم بوده که رهبری در سخنان اخیر خود اعلام کردند واردات واکسن از این دو کشور ممنوع است.

آمریکا چرا در بین داروهای تحریمی فقط اجازه ورود واکسن کرونا را می‌دهد؟/ حمایت از واکسن ایرانی اولویت ماست

لطف الله سیاهکلی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به حساسیت‌های موجود درباره واکسن کرونا اظهار کرد: قطعا ما مخالف واکسن نیستیم اما با کشورهایی که متخاصم هستند و احتمال بیوتروریسم وجود دارد حتما باید با احتیاط رفتار کنیم.

وی افزود: ما یقینا واکسن کرونای امریکایی را تایید نمی‌کنیم چراکه هنور در خود این کشور جواب نگرفته است و اخبار نشان می‌دهد که تعدادی از افراد بر اثر این واکسن جان خود را از دست دادند که حتی پزشک و از افراد مهم بودند. از طرفی این واکسن در خود امریکا نهادینه نشده و گسترش پیدا نکرده و تعداد اندکی از آن استفاده کردند.

رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین ادامه داد: این کشور با ما دشمنی دارد و کشوری که اجازه ورود دارو به ایران را نمی‌دهد و نمی‌گذارد از سرمایه‌های خودمان در خارج از کشور بهره‌مند شویم، اکنون چطور دایه مهربان‌تر از مادر شده است و در بین این همه دارو فقط واردات واکسن را اجازه می‌دهد؟

این مقام مسئول ابراز کرد: باید در بحث واکسن خارجی کرونا عاقلانه رفتار کرد و دقت کرد که واکسنی وارد نکنیم که ده‌ها عوارض داشته باشد و کشور و مردم ما را به خطر بیندازد؛ باید آگاهانه در برابر دشمن عمل کنیم.

نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: در بحث واکسن داخلی کرونا که اکنون در مراحل تست انسانی است، قطعا بعد از طی مراحل آزمایشات و تایید نهادهای معتبر جهانی و داخلی در اختیار عموم قرار می‌گیرد که در آن صورت مردم می‌توانند با اطمینان از این واکسن استفاده و حمایت کنند.

سیاهکلی اذعان کرد: نه تنها در مورد واکسن بلکه درباره سایر کالاها، ما از تولید داخل حمایت می‌کنیم و در اولویت قرار دارد که موجب پیشرفت کشور در سطح منطقه و سطح بین‌الملل می‌شود.

وی بیان کرد: ایران نشان داد که در مسائل علمی رشد قابل توجه و حتی جهش علمی داشته است؛ و در ماجرای کرونا علی رغم اینکه ما در تحریم هستیم و نمی‌گذارند دارو وارد کنیم اما با تدابیری که در کشور اندیشیده شد خوشبختانه میزان مرگ و میر کاهش پیدا کرد.

رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین افزود: ایران توانسته است بیماری را کنترل کند که اگر مردم همکاری کنند قطعا این کار سریع‌تر صورت می‌گیرد بنابراین ما اعتقاد داریم که جمهوری اسلامی در مقابل مردم و کشور متعهد است.

این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: ایران پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی داشته که دنیا را به تعجب واداشته است در حالی که همین تولید واکسن کرونا یک کار 10ساله می‌طلبد که آن هم برای کشورهای پیشرفته و مدرن مفهوم دارد اما می‌بینیم که دست‌یابی ایران به واکسن کرونا یک کار اعجازگونه است.

مجلس از واکسن تولید داخل حمایت می‌کند/ غیرقابل اعتماد بودن واکسن آمریکایی برای سازندگان

سلمان اسحاقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خاورستان، در مورد واکسن کرونا اظهار کرد: چند موضوع در کمیسیون بهداشت در مورد بحث واکسن‌های خارجی مطرح است.

وی افزود: چون بیماری کرونا هنوز ناشناخته است و هر روز با یک ویژگی‌ و کدهای شناسایی جدید خودش را بروز می‌دهد، لازم است هنوز بررسی و تحقیقات علمی بیشتری روی این بیماری انجام شود.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون بهداشت تاکید دارند حتما بر مبنای تحقیقات علمی و با صبر به کار رسیدگی شود.

اسحاقی در مورد اعتماد به واکسن‌های خارجی، عنوان کرد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان شدیدا به غرب بی‌اعتماد هستند.

وی اظهار کرد: نظر، نگرانی و دغدغه مقام معظم رهبری نیز در این مورد کاملا درست است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به سابقه خون‌های آلوده اشاره کرد و گفت: کشور فرانسه در دهه 1360 وقتی که جنگ تحمیلی از سوی صدام به کشور ایران تحمیل شد، اقدام به صادرات خون‌های آلوده به ایدز، به کشور ایران کرد.

اسحاقی بیان کرد: این خون‌ها چون برای بیماران هموفیلی استفاده می‌شد سبب شد افراد زیادی را به بیماری ایدز و هپاتیت مبتلا کند. طبق برخی آمارها حدود 974 نفر به این بیماری مبتلا شدند و حدود 20 نفر جان خود را از دست دادند.

وی اظهار کرد: صادرات خون‌های آلوده به کشور در زمانی که فرانسوا میتران رئیس جمهور فرانسه و لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه بود اتفاق افتاد.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: در آن زمان در بحث ارسال خون‌های آلوده، فابیوس یکی از متهمان اصلی بود که در حال حاضر نیز باید به این مسئله توجه جدی داشته باشیم.

اسحاقی عنوان کرد: سه دهه قبل، فرانسه در اوج جنگ ایران و عراق این گونه بلایی سر کشور ما آورد. زمانی که کشور ایران تبدیل به یک ابرقدرت در منطقه نشده بود. اما امروز که ایران ابرقدرت منطقه از تمامی لحاظ است، غربی‌ها می‌خواهند به کشور ما فشار وارد کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشورهای غربی قصد دارند با ترور شخصیت‌های علمی کشور و فشار آوردن‌ به ما به اهداف خود برسند که خوشبختانه به اهداف خودشان نرسیده‌اند.

وی گفت: با توجه به این همه تحریم و ترورهایی که از سوی غربی‌ها به کشور ما وارد شده و می‌شود، قطعا این کشورها قابل اعتماد نیستند.

اسحاقی در مورد واکسن تولید داخلی، بیان کرد: واکسن داخلی یکی از اساسی‌ترین درخواست‌های کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در کمیسیون بهداشت و درمان بیش از 18 جلسه برگزار شده و تعدادی از همکاران انستیتوپاستور، سرم‌سازی رازی، واکسن سازی و بنیاد برکت در این جلسات حضور داشته و نظراتشان را شنیده و از آنها حمایت بسیاری کرده و می‌کنیم.

وی به صحبت‌های روز گذشته رئیس جمهور در خصوص شرکت کواکس اشاره کرد و گفت: کواکس مخفف دسترسی جهانی به واکسن کووید 19 است. یکی از سه ستون برنامه بین المللی،  دسترسی به ابزارهای کووید 19 است که سازمان جهانی بهداشت، کمیسیون اروپا و فرانسه در ماه آوریل آن را در پاسخ به دنیا‌گیری ویروس کرونا بنیان گذاشتند.

اسحاقی با بیان این‌که باز پای فرانسه در شرکت کواکس دیده می‌شود، ادامه داد: این برنامه با هدف ارائه دسترسی ابتکاری و عادلانه به روش‌های تشخیص، درمان و واکسن کرونا توسط دولت‌ها، نهادهای بهداشت جهانی، تولیدکنندگان، دانشمندان، بخش خصوص، جامعه مدنی، افراد نیکوکار و ... طراحی شده و می‌خواهد همه را یکجا جمع و متمرکز کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: کواکس می‌خواهد این اطمینان را بدهد که افراد از چهار گوشه جهان فارغ از سطح درآمد به محض آماده شدن واکسن به آن دسترسی داشته باشند.

وی با بیان این‌که هدف کواکس هدف خوبی است، افزود: مشکل ما هدف کواکس نیست بلکه مشکل ما بی‌اعتمادی است.

اسحاقی بیان کرد: اگر حتی کواکس در کنار سازمان جهانی بهداشت، اطلاعات و نوآوری در برابر همه‌گیری اثباتی جهانی واکسن از جمله هماهنگ کنندگان آن به شمار می‌آمد اما از دو بخش تشکیل شده است؛ قسمت تاسیسات که در حال انتقال سرمایه‌ها برای کشورها با درآمد بالاتر است و بخش دوم پیشبرد تعهد بازار است.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: باید به سمت تولید واکسن داخلی برویم.

وی در مورد واکسن‌هایی که بر پایه RNA و DNA که روی ژنتیک اثر دارد، اظهار کرد: یکی از دلایلی که کمسیون بهداشت و درمان مجلس اصرار دارد به سمت واکسن‌های داخلی برود به دلیل همین دو ویژگی است.

اسحاقی عنوان کرد: کشور ایران سابقه بیش از یک قرن در بحث واکسن سازی را دارد و در حال حاضر به عنوان یکی از کشورهایی هستیم که حرفی برای گفتن داریم. ان‌شاءالله تا چند روز آینده واکسن ایرانی که روی چند نفر امتحان شده نتیجه‌اش برای مردم گفته و به آن پرداخته خواهد شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: یکی از دلایلی که حتی مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند و گفتند که کشور ایران به دنبال واکسن داخلی برود به دلیل هیمن دو ویژگی بود.

وی با بیان این‌که کشور ایران یکبار از اعتمادی که به کشورهای اروپایی و غربی کرده لطمه خورده است، تاکید کرد: نکته اصلی که مهم است این بوده که علم جمهوری اسلامی در حال رشد است و از آن نتیجه گرفته‌ایم.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: به نظر من مدت زمانی را که قرار است برای مذاکره با کشورهای خارجی بگذاریم را اگر به دانشمندان داخلی اجازه دهیم و نتیجه خروجی دانشمندان داخلی را ببینیم و عجله نکنیم بهتر است. چراکه هنوز بیماری کرونا آن طور که باید خودش را معرفی کند نکرده و هر روز یک ویژگی جدیدی از آن مشاهده می‌شود.

اسحاقی با بیان این‌که دانشمندان ما دارای سابقه بیش از یک قرن در بحث سرم و واکسن سازی هستند، خاطرنشان کرد: اگر مردم آمار ابتلای روزانه کرونا در کشورهای اروپا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و ... را نگاه کنند به این نتیجه خواهند رسید که واکسنی که این کشورها تولید می‌کنند حتی غیر قابل اعتماد برای خودشان است.

وی عنوان کرد: برخی از کشورها برای اختصاص واکسن به کشورهای دیگر شرط می‌گذارند. مثلا برای کشور ما هم شرط گذاشته و گفتند به شرطی این واکسن را به ایران خواهند داد که روی مردم ایران امتحان شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان شدیدا در مقابل این اقدام ایستادگی خواهند کرد و می‌دانیم که دولت نیز شدیدا در مقابل این شرط و پیشنهاد ایستادگی می‌کند.

اسحاقی افزود: مردم مطمئن باشند دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه که حول محور مقام معظم رهبری حرکت می‌کنند به هیچ کشوری اجازه نخواهند داد که واکسن های خود را روی مردم ایران آزمایش کند.

وی در مورد نظر کمیسیون بهداشت در بحث خرید واکسن از کشورهای مطمئن، تصریح کرد: در حال حاضر کمیسیون بهداشت و درمان هیچ کشور مطمئنی در بحث خرید واکسن را شناسایی نکرده است.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون بهداشت و درمان فعلا حول شرکت کواکس که از چند شرکت دیگر تشکیل شده حرکت می‌کند و دولت، هیچ کشوری را نه برای خرید واکسن پیشنهاد داده و نه هیچ طرح موضوعی در کمیسیون بهداشت و درمان این خصوص انجام شده است.

اسحاقی در مورد حمایت دولت از تولید واکسن داخلی، بیان کرد: اگر به تاریخ و وضع کنونی کشور توجه کنیم مشاهده خواهیم کرد که چه خیانت‌هایی از سوی کشورهای غربی نسبت به کشور ما شده است.

وی ادامه داد: تاریخ نشان داده که کشور ایران چه افتخاراتی در خصوص واکسن و حوزه بهداشت و درمان داشته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اگر به وضع حال نگاه کنیم و ببینیم که واکسن‌های خارجی نتیجه داشته سوال این است که چرا این کشورها واکسن را در کشورهای خود بکار نگرفته‌اند؟

اسحاقی بیان کرد: تحریم‌ها باعث شد که کشور ایران بیشتر روی پای خودش بایستد.

وی گفت: در کشور ایران در کنار پروژه‌های علمی و تحقیقاتی که انجام می‌شود باید اجازه دهیم که بیشتر این فرصت برای دانشمندان داخلی باشد.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مطمئن هستم همانگونه که در سال‌های گذشته دانشمندان علوم پزشکی ما توانستند در خصوص واکسن‌های دیگر صاحب نظر باشند و خودشان را به دنیا معرفی کنند در حال حاضر نیز در یک بازه زمانی مشخصی و فرصت مناسبی می‌توانند این جایگاه را در دنیا به دست آورند.

اسحاقی خطاب به مردم تاکید کرد: بیماری کرونا هنوز به طور کامل شناخته نشده و شاید تغییراتی در خودش نشان داده و با شکل‌های جدیدی وارد شود و تنها چیزی که این روزها می‌تواند این خلاء را پر کند و کمک اساسی داشته باشد این است که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

وی ادامه داد: از همه مردم خواهش می‌کنم با توجه به این‌که دانشمندان ما دارند سعی می‌کنند به تولید واکسن برسند این را بدانند که اگر واکسن هم تولید شود تا چند وقت پس از تزریق واکسن به هر شخص باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: لازم است همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند چراکه در این روزهایی که بحران اقتصادی مواجه هستیم اگر ان‌شاءالله مراجعه کننده به بیمارستان‌ها و استفاده از دارو کم باشد حتی در این موضوع می‌توانیم صرفه جویی کنیم. ما این روزها در حوزه بهداشت و درمان نیاز به صرفه‌جویی داریم که بتوانیم از امکانات پزشکی در جاهای دیگری استفاده کنیم.

واکسن‌‌های آلوده سلامت یک ملت را گروگان می‌گیرند/ واکسن ایرانی کرونا نشان‌دهنده برتری تفکر انقلابی

علی سهیلی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار صبح توس؛ اظهار داشت: بحث واکسن یک بهانه و عرصه‌ای از یک جبهه بزرگی است و طرف‌داران هر دو جبهه نیز مواضع خود را شامل ما می‌توانیم و ما نمی‌توانیم یا مقاومت و مذاکره مشخص کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم بحث واکسن را از نگاه ساختار و حاکمیت ببینیم خب این حق حاکمیت است که بین گزینه‌های موجود انتخاب کند که کدام گزینه را دنبال‌روی کند، خاطرنشان کرد: واکسن‌هایی که برخی از مجموعه‌های آمریکایی تولید کرده‌اند ظرف 20 سال گذشته ده‌ها محکومیت کیفری به‌خاطر تخلفات خود دارند و حتی 5 میلیارد دلار در موضوع تخلفات حوزه سلامت انسان‌ها جریمه شده‌اند.

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه با این سابقه اگر دوگانگی واکسن آمریکایی انگلیسی برای جامعه به وجود بیاوریم نشان‌دهنده این است که یک مشکلی وجود دارد و چالشی با جمهوری اسلامی داریم، تصریح کرد: خیلی از کشورها و حتی داخلی‌های باور نداشتند که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند واکسن کرونا بسازد و واکسن مراحل آزمایشی و تست حیوانی را با موفقیت طی کند و در مرحله انسانی، مسئولان مربوطه‌ای که این واکسن را تولید کرده‌اند داوطلب تزریق شوند.

وی با اشاره به اینکه این نشان‌دهنده این است که یک جنگ و جبهه‌بندی خیلی شدیدی اتفاق افتاده و مجاهدین این عرصه آن‌قدر به این موضوع اطمینان دارند که واکسن را روی خود و وابستگانشان تست کنند، اذعان کرد: نهادهایی این واکسن را در داخل کشور تولید کرده‌اند که خیلی به حکومتی و دولتی مربوط نمی‌شوند و به بخش‌های انقلابی و حاکمیتی مربوط هستند.

سهیلی همچنین در ادامه عنوان کرد: عده‌ای با یک کار جهادی و ایثارگرانه می‌خواهند مردم و کشور را نسبت به یک موضوعی واکسینه کنند و هم خودباوری و اقتصاد مقاومتی را ترویج دهند ولی متأسفانه یک عده‌ای جبهه مقابلی تشکیل داده‌اند و عکس این موارد عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه این آغاز راه شکوهمندی است که اگر این اتفاق افتاد در این عرصه و سایر عرصه‌ها می‌توانیم خود را به افرادی که اندیشه‌های خودباوری، استقلال، مقاومت و موفقیت را باور ندارند تحمیل کنیم، تشریح کرد: آماده‌شدن واکسن داخلی کرونا و نتایج مثبت آن می‌تواند یک‌بار دیگر برتری تفکر انقلابی و وابسته را نشان دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه تجربه جهانی به‌خصوص جاهایی که شهرتی به دست آورده‌اند نشان می‌دهد که نگاه کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه به سمت سرمایه است و به‌سلامت توجهی ندارند به همین منظور مواردی که به نفع منافع اقتصادی آنها باشد را انجام می‌دهند، بیان کرد: وقتی تجربه داریم که 20 سال پیش خون‌های آلوده وارد کشور شد و بسیاری از افرادی که خون را تزریق کردند آلوده به ویروس ایدز شدند و برخی مواردی وجود دارد که توسط تحریک ژن‌هایی، نسل آینده را آسیب می‌زنند عقل سلیم اقتضا نمی‌کند که به دولت‌هایی که دشمنی آنها در عرصه‌های مختلف کاملاً روشن است در مقوله بهداشت به آن اعتماد کنیم.

وی با تأکید بر اینکه آنها می‌توانند سلامت یک کشور را با این واکسن به گروگان بگیرند، ابراز کرد: ساده‌اندیشی و ساده‌لوحی است که به‌خاطر سابقه بد و دشمنی‌هایی که دارند بخواهیم آینده یک کشور، انقلاب و تمدن بزرگ جهانی را به دست این افراد بسپاریم.

استکبار؛ تحریم‌کننده دیروز و فروشنده امروز واکسن/ باید از تجربه تلخ خون‌های آلوده عبرت گرفت

ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: ایران سابقه طولانی در تولید واکسن های مختلف در طول 40 سال گذشته داشته که علاوه بر توزیع و مصرف داخلی، صادر هم می شد، با توجه به وضعیت و نیاز فعلی کشور و توانمندی دانشمندانمان، می طلبد هم زیرساخت ایجاد و هم از این دانش بهره گیری شود که این کار از ابتدای شیوع این ویروس آغاز شده است و واکسن تولیدی ایران در فاز دوم قرار دارد.
 
وی ادامه داد: زیرساخت های موجود باید تقویت شود، علاوه بر علمی که دانشمندان کشور از آن برخوردار هستند، آن ها افرادی متعهدند و نسبت به جامعه ایرانی از هر کسی تعهد بیشتری دارند که این بسیار ارزشمند است، به طور قطع در این رابطه دقت بیشتری دارند و به عوارض مثبت و منفی آن توجه می کنند.
 
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس با بیان این که ایرانی برای ایرانی مادر است و غربی ها دایه، تاکید کرد: وقتی قرار است واکسن داخلی برای خانواده و جامعه ایرانی ساخته شود، با دلسوزی و دقت نظر بیشتری همراه خواهد بود، هر چقدر این زیرساخت ها تقویت شود، گامی در تحقق بیانات رهبر انقلاب است که فرمودند تحریم ها را بی اثر کنید.
 
وی اضافه کرد: بالا بردن توان ملی هم سطح زیرساخت های فنی و هم علمی را شامل می شود، این اقدام را علاوه بر کرونا اگر در سایر بخش های توسعه از جمله صنعت، پتروشیمی و مواد غذایی انجام می دادیم، ایران تحریم پذیر نبود که متاسفانه در این مدت غفلت کردیم که الان باید حواسمان را جمع کنیم، چراکه هر گونه ناتوانی ما مورد سوء استفاده قرار می گیرد.

فاضلی اضافه کرد: اثرگذاری واکسن گاهی مانند سرخک است که برای تمام عمر کفایت می کند، اما گاهی مانند آنفلوانزا هر یک سال نیاز به تزریق است، واکسنی که در پروسه زمانی 6 ماهه و یکساله نیاز به تکرار دارد، باید حجم وسیعی از آن را به تناسب جمعیت وارد کنیم، بنابراین اگر برای چنین واکسن هایی که نیاز به تکرار دارد، تولید داخلی داشته باشیم، کار بزرگی در جهت خودکفایی و عدم خروج پول کشور است.

وی با اشاره به ایمن بودن و پشتوانه علمی واکسن کرونای ایرانی، بیان کرد: به طور قطع واکسن تولیدی، چندین مرحله کنترل و بررسی می شود، بعد از ورود به فاز انسانی و آزمایش و بررسی معایب آن، به تولید انبوه در می آید، اثربخشی آن در جهت ایمنی بدن در حد بالای 90 درصد است و عوارضی هم ندارد که مشکلاتی برای بدن ایجاد کند.

نماینده مردم سراوان، مهرستان و سیب و سوران در مجلس با اشاره به این که تولیدکنندگان واکسن با اطمینان فاز انسانی آن را روی خودشان پیاده کردند، اضافه کرد: وقتی مسئولان، نزدیکانشان یا تولیدکنندگان پیش قدم می شوند، ضریب اطمینان را برای جامعه بالا می برد و اعتماد و آرامش را تزریق می کند، آن هایی که این اقدام را انجام می دهند، نسبت به جامعه تعهد دارند، از سویی تقدس نظام پزشکی بر اساس تعهدی است که پزشکان دارند.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ممنوعیت واردات واکسن از انگلیس و آمریکا، گفت: فرمایشات رهبر انقلاب، با استناد بر برخورد کشورهای مختلف با ما بوده، از سویی بحث سلامت جامعه مطرح است و در فضای مجازی و واقعی مباحث گوناگونی مطرح و صحبت ها تفسیر می شود، ناگفته نماند که تا زمانی که نیاز داشتیم، مورد تحریم بودیم، وقتی توانمند می شویم، به دلیل اینکه کسی که تحریم کرده شکست می خورد، قابل اعتماد نیست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: هیچ تعبیری نیست که واکسن فایزر یا آرتوز یا کشورهای خاص از جمله آمریکا و انگلیس از واکسن تولیدی بعضی کشورها، بهتر باشد برای این که زمانی که گذاشتند حداقل است، از سویی در دنیا 91 واکسن در حال بررسی است که 11 مورد آن به مرحله تولید می رسد، این کشورها که ممکن است واکسنی به مراتب بهتر از فایزر داشته باشند، اما به دلیل این که طی سال ها در صدر قرار نگرفته و برند نشده اند، در صف اول نیستند که تشخیص آن هوشیاری علمی ما را می رساند.

وی با تاکید بر این که در این راستا باید طبق فرمایشات رهبری عمل شود، به جنایت فرانسوی ها در خصوص خون های آلوده اشاره کرده و گفت: سال 64 که مسئول بهداشت و درمان سراوان بودم، اولین مورد HIV را ما معرفی کردیم، آن زمان علم انتقال این بیماری توسط فراورده های خونی اگر بود، اینقدر هشدار دهنده نبود، به همین دلیل خیلی از بیماران هموفیلی ما دچار بیماری ایدز شدند.
 
فاضلی اذعان کرد: هر پروسه ای را که می بینیم باید از آن درس بگیریم، ممکن است واکسن های تولیدی این کشورها هر گونه عوارض و آلودگی داشته باشد، آن چه از نزدیک ترین انسان ها می رسد و در ایران تولید می شود، به طور قطع بهتر است، چراکه خودمان نسبت به خودمان دلسوز تر هستیم، آنچه هم که از دوستان می رسد به نوعی دیگر است و وقتی هم از سوی معاندین باشد باید حواسمان را بیشتر جمع کنیم.

قطعا کیفیت واکسن ایرانی از کشور آمریکا بهتر است/ در صورت تخصیص اعتبار سریع تر به تولید انبوه واکسن خواهیم رسید

یحیی ابراهیمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با راه آرمان در راستای سخنان حضرت آقا مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی اظهار کرد: حضرت آقا تاکید بر تولید واکسن داخلی در سطح کشور را داشتند که مسئولین نظام و دولت باید تمرکز اصلی را روی این مسئله بگذارند و اعتبارات در اختیار انستیتو پاستور و انستیتو رازی قرار دهند تا بتوانیم به یک پیشرفت علمی دست پیدا کنیم .

وی گفت: عدم اعتماد به آمریکا، انگلیس و فرانسه به دلیل ماهیت آنان در سال های گذشته زمانی که خون های آلوده به HIV را برای ایران فرستادند تجربه شد، به هر صورت بایستی همه مسئولان این را آویزه گوش خود قرار دهند با توحه به تجربیات و برخوردهای ناجوانمردانه غربی ها و در راس آنها آمریکا نباید این مسیر را انتخاب کرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه واکسن ایرانی پشتوانه علمی و ایمن دارد، اذعان کرد: واکسنی که  ایران تولید می کند قطعا کیفیت آن بهتر از واکسن آمریکایی و انگلیسی و فرانسوی است منتهی در زیرساخت ها هنوز مشکل داریم که بایستی مسئولان به این امر بودجه ای تخصیص دهند تا این مسئله برای همیشه حل شود .

ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از واکسن هایی که توانستیم تولید کنیم واکسن آنفولانزا بود، عنوان کرد: بدین جهت علم آن را داریم و برای تولید واکسن از لحاظ علمی هیچ مشکلی نداریم  و دانشمندان ما به این نتیجه رسیده اند و می توانند واکسن تولید کنند.

وی ادامه داد: منتهی تولید صنعتی بایستی اعتبار در اختیار موسساتی که در این زمینه کار می کنند قرار گیرد و زیر ساخت را درست کنیم که امید بتوانیم تولید داخلی داشته باشیم و مطمئن باشید در این زمینه به حدی خواهیم رسید که بتوانیم صادر کنیم و یکی از کشورهایی هستیم که اگر اعتبار در اختیار عزیزان قرار دهند سریع به واکسن داخلی دست خواهیم یافت.

نماینده مردم دلفان و سلسله در پاسخ به این سوال که برخی بر  این عقیده هستند که باید واکسن را  وارد کنیم، گفت: ما به شکل واقعی تولید واکسن نداریم در حال حاضر فاز زیرسازی شروع شده و لذا من به عنوان پزشک اگر بخواهم قضاوت عادلانه ای داشته باشم باید بگویم که حضرت آقا فرمودند از کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه واکسن وارد نکنید نفرمودند که از دیگر کشورها نمی شود وارد کرد، اما می توانیم از کشورهایی همچون چین، کوبا و روسیه واکسن وارد کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خیلی از کشورها در حال تولید واکسن هستند و ما می توانیم  تا  زمانی که خود واکسن تولید می کنیم از آن کشورها وارد کنیم و این زمانی ارزشمند است که به اندازه 70 درصد از جمعیت تحت پوشش واکسیناسیون قرار دهیم تا زنجیره انتقال  را قطع کنیم و اگر می خواهیم واکسن وارد کنیم باید به اندازه کافی وارد کنیم و اگر نه؛ بخواهیم جنگ روانی ایجاد کنیم که این اصلا درست نیست.

اجازه نمی‌دهیم از ایرانیان به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده شود/ عوارض واکسن «فایزر» و «مدرنا» هنوز مشخص نیست

محمود صادقی وزین، معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه امام رضا(ع) در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تمام دسیسه‌ها و نقشه‌های دشمن برای از میان بردن این مردم و کشور با راهبردها و راهکارهای حکیمانه رهبری نقش بر آب شد و تاکنون توانسته‌ایم با مقاومت روی پای خود بایستیم. 

وی خاطر نشان شد: نکته بسیار مهم در فرمایشات رهبری این بود که جمهوری اسلامی ایران هرگز از آمریکا و انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی واکسن کرونا را وارد نمی‌کند زیرا اولاً اگر این کشورها قدرت تولید واکسن موثر بر ویروس کرونا را داشتند قطعاً آمار مرگ و میرشان به دلیل کرونا بالاترین آمار و ارقام را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص نمی‌داد و می‌توانستند با استفاده از واکسن این بیماری را حداقل در کشور خود کنترل کنند.

دکتر صادقی وزین ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشیم این است که مقام معظم رهبری از واکسن ایرانی تقدیر کردند و همچنین اعلام کردند چنانچه از کشورهای دیگری غیر از این دو کشور واکسن خریداری شود در این خصوص مشکلی وجود ندارد.

معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه امام رضا(ع) در خصوص عوارض واکسن‌های فایزر و مدرنا گفت: این دو نوع واکسن کرونا واکسن‌های نوع جدید هستند، عوارض طولانی ‌مدت آن هنوز مشخص نیست و همچنین در فرانسه اعلام کردند نباید استفاده شود زیرا ممکن است باعث ایجاد سرطان شود از این رو در همان کشورهای مدعی هم عده بسیار زیادی از مردمشان ترجیح دادند که این واکسن را استفاده نکنند زیرا عوارض آن هنوز برایشان مشخص نیست.

 وی تصریح کرد: کشور ایران خود دارای دانشمندان زیادی در حوزه ساخت و تولید واکسن است و قطعاً با داشتن چنین فرزندانی از این آب و خاک هرگز اجازه ورود واکسن کشورهای دیگر را نمی‌دهیم و ایران خود در عرصه تولید واکسن کرونا جزو برترین‌ها است.

این مقام مسئول عنوان کرد: در هر حال این روزها اخبار خوشحال کننده‌ای از پیشرفت‌ها در تولید واکسن کووید-19 در داخل ایران به گوش می‌رسد و بی‌تردید به ثمر نشستن تلاش دانشمندان داخلی و به دنبال آن تقویت دسترسی جامعه ایرانی به واکسن قرن، بسیار امیدبخش‌تر است.

دکتر صادقی وزین تأکید کرد: ایران با وجود داشتن چهره‌های مطرح در حوزه ساخت واکسن هرگز اجازه نمی‌دهد که از مردمان این کشور به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده شود از این رو دشمنان این مرزو بوم بدانند که تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی و مجاهدانه محققان ایرانی در تولید واکسن کرونا، بار دیگر قدرت این کشور را به رخ جهانیان خواهد کشید و بار دیگر ثابت می‌کنیم که آمریکا و هم‌پیمانانش هیچ‌گاه مورد اعتماد ایران و مردمانش نیستند.

امکان بروز تغییرات ژنتیکی بر اثر تزریق واکسن فایزر در نسل‌های آینده وجود دارد

محمد مهدی محمدی متخصص علوم آزمایشگاهی در ارتباط با میزان مرگ و میر وابسته به واکسن فایزر به خبرنگار راه آرمان گفت: متعاقب تزریق هر واکسن ممکن است اتفاقاتی برای دریافت کننده واکسن همواره رخ دهد اما نسبت دادن مرگ میرها به تزریق واکسن نیازمند بررسی چندین پارامتر است.

وی افزود: یکی از این پارامترها این است که عوارض ناشی از تزریق واکسن در تعداد زیادی از افراد رخ می دهد که صرفا شامل مرگ و میر نیست بلکه شامل هر گونه عارضه ای در پوست، دستگاه گوارش و چشم به صورت دائم یا موقت می تواند جزء عوارض واکسن محسوب شود.

متخصص ایمنی شناسی مطرح کرد: تاکنون مواردی این چنینی در اثر تزریق واکسن کرونا در دنیا زیاد نبوده البته یکی از دلایل آن این است که هنوز بر روی تعداد زیادی از افراد آزمایش نشده است.

محمدی بیان کرد: تاکنون ما دسترسی به درصد قابل توجهی از افراد که واکسن را در شرایط خاصی استفاده کرده باشند، نداشتیم، واکسن فایزر و واکسن های مشابه آن واکسن هایی هستند که دوام آن ها در شرایط محیطی بسیار پایین است.

وی یادآور شد: واکسن هایی که ما برای کودکان ایرانی استفاده می کنیم با اینکه از جنس واکسن فایزر نیستند اما فوق العاده نسبت به شرایط محیطی حساس هستند که نسبت به شرایط گرمایی، نوری و رطوبت بیش از حد واکنش نشان می دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: اگر قرار است واکسنی در حالت پودری توزیع  شود، باید در شرایط خشک نگه داری شوند، اما واکسن های فعلی از نوع مرطوب هستند که در ارتباط با دیگر شرایط محیطی همچون گرما بسیار حساس اند.

محمدی اظهار کرد: با توجه به شرایط ذکر شده آیا می توان این نوع از واکسن ها با حساسیت محیطی بالا را در همه کشور توزیع کرد؟ زمانی بحث واردات این واکسن و مشکلات مربوط به نگه داری آن مطرح است اما باید توجه داشت توزیع در داخل کشور از اهمیت بالاتری برخوردار است.

وی ادامه داد: شرایط حمل واکسن از کشور مبدا بحث های فراوانی را در خرید یا عدم خرید این واکسن مطرح کرده بود، در صورتی که حفظ همین شرایط برای توزیع در داخل کشور هم صادق است.

دکترای علوم آزمایشگاهی ابراز کرد: رعایت کردن زنجیره سرد برای واکسن های معمولی که استفاده می شود، دشوار است حال برای واکسن هایی همچون واکسن فایزر که نیازمند نگه داری در شرایط بسیار سرد است و برای نگه داری آن ها باید از ازت مایع استفاده کرد، بعید نیست هزینه بسیاری صرف شود اما واکسن موثر نباشد.

محمدی عنوان کرد: در این شرایط زمانی که ماده واکسن وارد بدن می شود بدون توجه به هر گونه خطر پیش بینی نشده، فرض بر امن بودن واکسن و موثر بودن آن، مشخص نیست در زمان تزریق موثر است و یا اینکه تنها آب نمک بی اثر به بدن افراد تزریق می شود.

وی افزود: سیستم بهداشتی ما اگرچه تلاش فراوانی برای رعایت زنجیره سرد و انتقال آن ها با ماشین های یخچال دار را انجام می دهد، اما تجربه نشان داده که رساندن واکسن های این چنینی و انتقال به نقاط دور دست با بی تاثیری واکسن همراه است.

متخصص ایمنی شناسی تشریح کرد: در این حالت تنها بودجه کشور دور ریخته می شود و عملا ایمنی زایی انجام نمی شود، اگر تزریق واکسن تنها در شهرهای بزرگ و برای افراد خاص تزریق شود باز هم این نتیجه را حاصل می کند که نمی توان به این واکسن امید بست و تنها تبعیض هایی را ایجاد می کند که به واکسن و شرایط نگه داری آن باز می گردد.

محمدی اذعان کرد: اگرچه مرگ و میر به واسطه تزریق واکسن فایزر چندان زیاد نبوده اما دلیلی بر خوب بودن آن قلمداد نمی شود، چرا که ما برای هر تزریقی انتظار بروز عوارضی را داریم که الزاما شامل مرگ و میر نمی شود.

وی یادآور شد: در اینجا باید هم زمان با تزریق واکسن به گروهی از افراد هم شبه واکسن یا ماده ای که کاملا بی اثر و خنثی است و قدرت ایجاد بیماری در افراد جامعه ندارد همچون آب نمک یا آب قند استریل تزریق کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این شبه واکسن هم می تواند در افرادی منجر به مرگ و میر شود اما ما را متوجه می سازد که این مرگ و میر بنا بر دلایل دیگری است و مستقیما در اثر تزریق شبه واکسن ایجاد نشده است.

محمدی تاکید کرد: در نهایت محققین این موارد را از یک دیگر جدا کرده و میزان مرگ و میر یا عوارض ساده تر حاصل از تزریق واکسن را جداسازی می کنند و مشخص می کنند که این میزان در گروهی که واکسن اصلی را دریافت کرده اند بیشتر بوده یا گروهی که شبه واکسن را دریافت کرده اند.

وی ادامه داد: بیان این نکته حائز اهمیت است که در کشورهای سازنده این واکسن بر روی درصد وسیعی از افراد آزمایش نشده و متاسفانه این امکان بسیار قوی است که آن ها منتظر هستند تا نتایج تزریق واکسن را در جمعیت سایر کشورها مشاهده کنند و سپس متوجه شوند که این عوارض بد است و یا اینکه قابل چشم پوشی است.

دکترای علوم آزمایشگاهی بیان کرد: ممکن است حتی بهترین واکسن ها مرگ و میر نداشته باشند اما جنبه دیگر که موثر بودن آن است، زیر سوال برود، ممکن است عده ای با در نظر گرفتن تنگنای حاصل از مرگ و میر کرونا اعتقاد داشته باشند که فقط باید از این واکسن در کشور استفاده شود.

محمدی توضیح داد: در حالیکه عوارض این واکسن به طور وسیع بررسی نشده بلکه میزان موثر بودن آن نیز در سطح وسیع بررسی نشده بنابراین نمی توان بر کارا بودن آن اطمینان کافی داشت.

وی افزود: ممکن است تصور قرار گرفتن مردم سایر ملت ها به عنوان موش آزمایشگاهی توسط کشورهای اروپایی و آمریکا صحت داشته باشد و نمی توان آن را رد کرد، بسیاری از واکسن سازان برای آنکه بعدها آثار بدی از کار خود در کشورشان باقی نماند با این اندیشه که خواهان انجام اقدام انسان دوستانه هستند، مقادیر قابل توجهی از واکسن خود را به سایر کشورها می دهند.

متخصص ایمنی شناسی مطرح کرد: البته نه به صورت رایگان بلکه با دریافت هزینه، چرا که در کار واکسن سازی موضوع تجارت و فعالیت اقتصادی بسیار مهم است و بسیاری از شرکت های تولیدکننده واکسن این فعالیت ها را صرفا به عنوان یک فعالیت بشر دوستانه انجام نمی دهند بلکه منتظر درآمد حاصل از ساخت واکسن هستند.

محمدی تاکید کرد: این درآمدها را می توانند از نظر اجتماعی از جوامعی به دست آورند که بعدا اعتراضی بر کار آن ها وارد نشود یا اینکه برائت نامه هایی برای خود دارند تا مردمی از آن سوی مرزها نتوانند در دادگاه ها آن ها را متهم کنند.

وی یادآور شد: در حالیکه این شرکت ها در کشور خود به راحتی با استفاده از وکلا محکوم می شوند و به اتهامات آن ها رسیدگی می شود از این رو واکسن خود را در جوامع دیگر امتحان می کنند، شرط عقل این است که با جدیت به این مسئله رسیدگی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: طبیعی است که هر واکسن تولید داخل از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر و از نظر حجم تولید نیز اطمینان بخش تر است اگر چه توزیع آن در اقصا نقاط کشور راحت تر خواهد بود.

محمدی ابراز کرد: اما نمی توان گفت که همه واکسن هایی که در داخل کشور ساخته می شوند، خصلت های ویژه ای برای ما دارد چرا که اساس علمی ندارد، گاها واکسن های خارجی که در برخی کشورها تولید می شوند هم می توانند کارایی خوبی داشته باشند.

وی ادامه داد: برخی از واکسن هایی که اکنون در ایران ساخته می شود اصالتا در سایر کشورها ساخته شدند اما با ورود تکنولوژی آن ها به کشور ما را در تولید آن ها خودکفا کرده است.

دکترای علوم آزمایشگاهی تاکید کرد: سابقه واکسن سازی در ایران مربوط به سالیان بسیار دور است و بسیاری از واکسن های ما در سطح دنیا نمونه هستند، از جمله این واکسن ها می توان به واکسن فلج اطفال ساخت ایران اشاره کرد که موجب ریشه کنی بیماری فلج اطفال در کشور شده است.

محمدی تصریح کرد: این در حالی است که بسیاری از کشورها به توصیه سازمان بهداشت جهانی از واکسن ایرانی فلج اطفال استفاده کرده و بسیار راضی هستند.

وی افزود: اگر تکنولوژی ساخت واکسنی در کشور ایجاد شود از نظر هزینه، حجم تولید و سهولت توزیع می تواند مزایای فوق العاده ای داشته باشد.

متخصص ایمنی شناسی عنوان کرد: موضوعی که در ارتباط با واکسن های ایرانی کرونا مد نظر بوده این است که در ساخت این واکسن ها هیچ یک از تکنولوژی های عجیب و غریبی که مورد آزمون قرار نگرفته مورد استفاده قرار نگرفته اند.

محمدی متذکر شد: این نوع از تکنولوژی ها ممکن است تبعاتی را به دنبال داشته باشند که ظرف مدت ۶ ماه یا یک سال بروز نکنند و مشخص نیست که چه اثرات بدی دارد که خود را در دراز مدت نشان می دهند.

وی یادآور شد: برخی از این عوارض در طولانی مدت بروز می کنند، هنوز چند ماهی بیشتر از تست واکسن فایزر نمی گذرد و سازندگان این واکسن نمی توانند ادعا کنند که پس از مدتی چه اتفاقاتی رخ می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: این مسئله در مورد استفاده از داروهای معروفی هم اتفاق افتاده که مورد تایید پزشکان بوده و با مصرف آن ها توسط بیماران، فرزندانی معیوب و ناقص الخلقه در نسل بعد متولد شده اند.

محمدی توضیح داد: این اتفاق برای هر نوع ماده جدیدی که وارد بدن انسان می شود می تواند صدق کند، اکنون هیچ یک از فازهای تست انسانی برای این واکسن گذرانده نشده اند تا بتوان در رابطه با آن ها با قطعیت صحبت کرد.

وی ادامه داد: واکسن هایی که در ایران ساخته می شوند با تکنولوژی های قدیمی تر ساخته می شود و امیدواریم که به میزان کافی موثر باشد و با حجم انبوه در اختیار مردم قرار گرفته و آثار مفید و مصونیت بخش آن ها را مشاهده کنیم.

دکترای علوم آزمایشگاهی در پایان خاطرنشان کرد: این گونه واکسن ها، ناشناخته ها در مورد آن ها کمتر است، ممکن است در رابطه با این نوع واکسن ها که حاوی ویروس ضعیف شده هستند، موتاسیونی در عده اندکی رخ دهد اما قابل پیش بینی و پیشگیری است.

واکسن آمریکایی قابل اعتماد نیست/ با افتخار واکسن ایرانی دریافت می‌کنیم

رضا زنگویی پزشک داروساز خراسان‌جنوبی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند در گفت‌وگو با خاورستان، گفت: با شیوع بیماری کرونا، اقداماتی در داخل و خارج ایران برای ساخت واکسن این بیماری صورت گرفته است.

وی افزود: واکسن تولید ایران از نظر علمی از تکنولوژی بسیار بالایی برخورد است به طوری‌که داروسازهای کشور، علمی‌بودن واکسن ایران را مورد تأیید قرار می‌دهند.

با افتخار واکسن ایرانی دریافت می‌کنیم

رئیس سابق شورای اسلامی شهر بیرجند خاطرنشان کرد: داروسازها و افرادی که در جریان علمی تولید واکسن هستند و دوستان من در این رشته، اعلام می‌کنند "اگر واکسن ایرانی به مرحله تولید انبوه برسد با افتخار واکسن ایرانی را خواهیم زد" چراکه این افراد در جریان دقیق واکسن کشور ما از نظر تکنولوژی و داکیومنت‌های علمی هستند.

زنگویی خاطرنشان کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند واکسن ایرانی یکی از افتخارات ملی ما است، ان‌شاءالله دانشمندان ایرانی واکسنی با کم‌ترین عارضه تولید می‌کنند.

وی با بیان این‌که متأسفانه افرادی که تخصصی از این موضوع ندارند، شبهاتی راجع به واکسن ایرانی مطرح می‌کنند، گفت: برخی اظهارنظرهای بی‌منطق نسبت به واکسن ایرانی صورت می‌گیرد؛ در صورتی که واکسن ایرانی بسیار خوب، بروز و سرآمد واکسن‌هایی است که اکنون در جهان در حال ساخت است.

این داروساز خراسان‌جنوبی یادآور شد: این واکسن برای همه جامعه علمی، داروسازها، پزشکان و جامعه علمی بسیار موجب افتخار است و افرادی که در زمینه علمی فعالیت دارند می‌دانند که همکاران آن‌ها توانستند با تحقیق همه‌جانبه واکسن خوبی بسازند.

زنگویی بیان کرد: در سال 1364 فرآورده‌های خونی آلوده از کشور فرانسه خریداری و وارد کشور شد و به بیماران هموفیلی تزریق شد و مردم ما به ایدز و هپاتیت‌سی مبتلا و تعدادی از هم‌وطنان فوت شدند.

وی تصریح کرد: سابقه خون‌های آلوده نشان می‌دهد که کشورهای خارجی نظیر فرانسه قابل اعتماد نیستند و درست در زمانی که واکسن را به فوریت ساختند، افرادی را می‌خواهند برای آزمایش پیدا کنند.

عضو چهار دوره شورای اسلامی شهر بیرجند ضمن تأکید بر این‌که رهبر معظم انقلاب فرمودند و عقل سلیم نیز می‌گوید واکسن آمریکایی قابل اعتماد نیست، گفت: نباید سلامتی مردم را به خاطر این‌که واکسن آمریکایی و انگلیسی است به خطر بیندازیم و فکر کنیم تکنولوژی بالایی دارد.

زنگویی با بیان این‌که تجربه نشان می‌دهد انگلیس و آمریکا قابل اعتماد نیستند، افزود: اخبار را که رصد می‌کنیم شاهد مرگ تعدادی از افرادی که واکسن شرکت فایزر را تزریق کردند هستیم؛ همه این‌ها نشان می‌دهد این‌ها قابل اعتماد نیستند.

وی با بیان این‌که نگاه کشورهای دیگر در مورد واکسن این است که با آزمایش واکسن اطمینان حاصل کنند، افزود: همچنین بخش اقتصادی نیز مورد توجه است و می‌خواهند واکسن و این داروها را تبدیل به پول کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند، ساخت بهترین واکسن در جهان از سوی ایران را یکی از عواملی دانست که باید به واکسن داخلی اعتماد کرد، گفت: قابل اعتماد نبودن کشورهای دیگر و کارنامه نادرستی که در حوزه بهداشت و درمان دارند نشان می‌دهد نباید به آن‌ها اعتماد کنیم و این عدم‌اعتماد کار درستی است تا سلامت مردم به خطر نیفتد.

زنگویی بیان کرد: همکاران ما خیلی محکم از واکسن داخلی دفاع می‌کنند اما متاسفانه برخی از افراد دانسته و نادانسته درباره واکسن داخلی اظهارنظر می‌کنند در حالی که نمی‌دانند روال ساخت این واکسن چگونه است، چه تکنولوژی بالایی دارد و چقدر این واکسن محکم است.

وی ضمن تاکید بر این‌که همکاران من در صنعت داروسازی می‌گویند ما واکسن ایرانی را با افتخار خواهیم زد، گفت: این واکسن از نظر سلامتی شرایط  لازم را دارد.

این داروساز یادآور شد: اگر کسی می‌خواهد قضایای دهه 1360 مانند فرآورده‌های خونی آلوده که بلای زیادی سر کشور ما آورد، تکرار نشود، باید به داخل اعتماد کند.

بیوتروریستی بودن واکسن امریکایی یک احتمال قوی است/ عملکرد ایران در کنترل کرونا بی‌نظیر بود

علی طائفه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با بیان اینکه نکات قابل توجهی در بحث واکسن خارجی وجود دارد، اظهار کرد: امریکا به دنبال یک جامعه هدفی است تا واکسن کرونا را اعتبارسنجی کند که متاسفانه درصدد است تا از کشورهای دیگر که شیوع بیماری در آن‌ها بالاست برای این هدف استفاده کند که یکی هم کشور ما است.

وی افزود: نکته دیگر بحث بیوتروریستی بودن این واکسن است که بسیاری از کارشناسان ومحققان رسما اعلام می‌کنند که اسرائیل و امریکا و بخشی از کشورهای اروپایی یکسری تراشه در سلول‌های ژنتیکی ویروس کرونا جاگذاری کرده‌اند که باعث می‌شود درواقع مدیریت ژنتیکی و سلول فرد را در اختیار خود گیرند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان قزوین ابراز کرد: بسیاری از کارشناسان و محققان حتی در سطح جهان هم بر بیوتروریستی بودن برخی واکسن‌های خارجی به ویژه امریکا هشدار داده‌اند که نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها هم مورد استفاده قرار نگیرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه دشمنی امریکا با کشور ایران روشن است، تاکید کرد: اکنون در 15 کشور مراحل تولید واکسن انجام می‌شود که خوشبختانه ایران هم یکی از این کشورها است و موفقیت خوبی هم در این زمینه کسب کرده است که بدون شک به زودی نتایج آن حاصل می‌شود و این طور نیست که ما در این حوزه نیازمند بیگانگان باشیم.

طائفه تصریح کرد: اکنون در حوزه کرونا محصولات زیادی در ایران تولید و ارائه شده که واکسن تنها یکی از این موارد است؛ از طرفی هم صرفا واکسن درمان قطعی این بیماری نیست چراکه اکنون بسیاری از طرح‌های پیشگیری و داروها مطرح است که کشورمان در این عرصه پیش قدم بوده است.

وی تصریح کرد: طرح شهید سلیمانی یکی از بی‌نظیرترین طرح‌ها در حوزه کرونا است که در کشورمان اجرا می‌شود و موجب پیشگیری و کاهش چشمگیر بیماری شده و کیت‌های سریع تشخیص بیماری هم توسط جوانان خودمان در کشور تولید شده که با نمونه خارجی آن رقابت می‌کند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان قزوین اذعان کرد: باید روی محصولاتی که در داخل تولید شده و به خودکفایی رسیدیم؛ مانور دهیم و سرمایه‌گذاری کنیم که مردم هم نسبت به تولیدات داخلی اعتماد کنند و این درحالی است که کشورهای مدعی از جمله امریکا هنوز نتوانستند تلفات خود را حتی 10 درصد کاهش دهند.

این مقام مسئول اضافه کرد: اگر امریکا مدعی تولید واکسن کرونا است، چرا مردم این کشور هنوز هم تلفات بالایی از این بیماری دارند بنابراین باید آگاهانه به موضوع نگاه کنیم؛ خوشبختانه اقدامات موثری در ایران برای تولید واکسن و مقابله با کرونا اتفاق افتاده که علی رغم وجود شرایط تحریم بسیار قابل تحسین است.

طائفه تاکید کرد: اگر کشور قوی می‌خواهیم باید از جوانان و تولید داخلی حمایت کنیم و امروز تمام دنیا بر قدرت علمی و پژوهشی ایران اسلامی واقف هستند لذا با روش‌های مختلف دست به هجمه می‌زنند و فضاسازی می‌کنند.

وی در پایان گفت: مشکل ما این است که در داخل خودباوری نداریم و دستاوردهای داخلی خود را نادیده می‌گیریم لذا اگر این خودباوری و توانایی در کشور تقویت شود، هیچگاه دشمن جرات هجمه نخواهد داشت.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark