به گزارش
پایگاه خبری اوشیدا؛ رضا کیخواه آریا در گفتگو با خبرنگار
اوشیدا ابراز داشت: در شب یلدا مردم سیستان به ویژه سیستانیان باستان با گردآمدن در خانه بزرگان خود در کنار پدربزرگ ها و مادربزرگ ها شب را به صبح رسانده و با شاهنامه خوانی داستان های شاهنامه را بازگو می کردند.
وی با بیان اینکه، گرفتن فال حافظ از دیگر سنت های موجود در سیستان در شب یلدا به شمار می رود افزود: مردم سیستان در این شب سفره های رنگینی که از دسترنج خود تهیه کرده اند پهن کرده و این شب زیبا را گرامی می داشتند.
رییس میراث فرهنگی و گردشگری زابل تصریح کرد: در شب یلدا به منظور شب زنده داری و پاسداشت آن به ویژه در بین کودکان و نوجوانان علاوه بر هندوانه انواع خوراکی های شیرین و خوشمزه در سفره چیده تا با صرف آن خاطرات خوشی در اذهان آنان به یادگار بماند.
کیخواه آریا خاطرنشان کرد: انواع تخمه ها، شیرنگ، دوشو، ستو و انار از دیگر خوراکی هایی که در شب یلدا در بین مردم سیستان صرف می شده به شمار می رود هرچند امروزه مصرف شیرنگ، دوشو و ستو در این شب بسیار کمرنگ شده است.
وی با عنوان اینکه، در پس هرکدام از سنت های نیاکانمان فلسفه ای ارزشمند نهفته است تاکید کرد: گرامیداشت سنت های کهن یکی از وظایف آحاد جامعه به شمار می رود چرا که با یادآوری آن می توان گذشته خود را بهتر شناخت و با ترویج این سنن، پیشینه تاریخی خود را به جهانیان عرضه و حتی سبب جذب گردشگر شد.
انتهای پیام//