داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از قلیان سراهایی که بوی مرگ می دهد؛
رشد قارچ گونه کافی شاپ‌ها در زابل/ ابتلا به انواع سرطان با استعمال قلیان
کد مطلب: ۵۵۳۹۷
تاریخ انتشار:شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۹
این روزها در هر کوچه و برزنی که گام می گذاری کمتر مکانی یافت می شود که در آن قهوه خانه و یا قلیان سرایی وجود نداشته باشد.
رشد قارچ گونه کافی شاپ‌ها در زابل/ ابتلا به انواع سرطان با استعمال قلیان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ طبق گفته ی کارشناسان هر ساله پنج میلیون نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات، جان خود را از دست می دهند که با این اوضاع تا ۲۰ سال آینده تا قربانیان به ۱۰ میلیون نفر در سال خواهد رسید.

به رغم بروز انواع بیماری ها با استعمال قلیان، عر روزه بر تعداد علاقمندان و مصرف کنندگان آن افزایش می یابد به طوری مه امروزه بانوان نیز از پهم ترین علاقمندان آن به شمار می روند.

متاسفانه هزینه ی استعمال قلیان برای یک جمع چند نفره برابری با هزینه یک سانس استخر برای یک نفر می کند بنابراین جوانان ترجیح می دهند به جای گذراندن اوقات فراغت خود در امور ورزشی درقلیان سراها می گذرانند.

برای پی بردن به عمق فاجعه و مسئله اصلی برآن شدیم تا یک روز را در کافه ای در یکی از خیابان های زابل بگذرانیم و به گفتگو با جوانان و نوجوانان در حال استعمال قلیان بپردازیم.

متاسقانه شمار بانوان نشسته در کافی شاپ دست کمی از تعداد آقایان ندارد که نشان از هنجار شکنی و از بین رفتن قباحت این عمل در بین بانوان جامعه دارد.

سبز شدن هر روزه یک کافی شاپ در شهر تا آن جایی یک معضل به حساب نمی آمد که جوانان صرفا به یک دورهمی و نوشیدن یک فنجان قهوه بسنده می کردند اما در حال حاضر تنها مکانی جهت استعمال مواد دخانی و قلیان مبدل شده است.

خطرناکتر از همه اینکه بعضی از دختران و زنان نیز به جمع مصرف کنندگان قلیان در اماکنی نظیر سفره خانه ها روی آورده اند و این یک پدیده ی کاملا جدید در جامعه سنتی و مذهبی منطقه سیستان محسوب میشود.

مصرف قلیان به یک پز اجتماعی مبدل شده است

یکی از بانوان در حال استعمال قلیان به خبرنگار اوشیدا گفت: هر هفته به همراه شماری از دوستان برای مصرف قلیان و گذران وقت به اینجا می آیم چرا که در این شهر جای مناسبی برای تفریح بانوان وجود ندارد.

منیژه ادامه داد: مصرف مواد دخانی به ویژه قلیان این روزها به یک پز اجتماعی در میان ما جوانان بدل شده است

وی تصریح کرد: در زمان حاضر قانون منع گسترش قلیان سراها و اماکنی که در آن قلیان سرو میشود موجود است ولی متاسفانه نه تنها این قانون اجرا نمیشود، بلکه باعث به وجود آمدن کافه خانه های زیاد در سطح شهر شده و علاوه بر کافه ها، سفره خانه نیز به جمع عرضه کنندگان قلیان افزوده شده اند همین امر نیز موجب افزوده شدن جمع کثیری از جوانان به جمع مصرف کنندگان مواد دخانی و قلیان و اتلاف اوقات گرانبهای آنان در این اماکن شده است.

منیژه تصریح کرد: اگر دولت اقدام به ایجاد اماکن تفریحی مناسب برای بانوان و سایر اقشار جامعه می کرد امروزه شاهد خیل عظیم مصرف کنندگان قلیان نبودیم.

وی تاکید کرد: خانواده ام از حضورم در قلیان سراها به خوبی آگاهی دارند اما به رغم مخالفت آنان راه خود را ادامه داده ام و همچنان به مصرف این ماده می پردازم چون سرگرمی دیگری سراغ ندارم.

استعمال قلیان، اعتیادآور است

متخصص بیماری های داخلی به خبرنگار اوشیدا گفت: استعمال یک یا ۲ بار قلیان در روز فرد را دچار اعتیاد می کند در حالی که طبق تصور نادرست عامه مواد سمی موجود در دود قلیان با گذشتن از آب وارد دستگاه تنفسی نمی شود.

محمد رضا میرادی اظهار داشت: هر وعده قلیان در حد مصرف یک پاکت سیگار داری مضرات است به طوری که هر نخ سیگار معادل ۵۰۰ سی سی تا یک لیتر دود تولید می کند و هر بار مصرف قلیان ۱۰ تا ۲۰ لیتر دود تولید می کند.

وی با بیان اینکه مصرف قلیان تاثیر سویی در دوران بارداری بر روی جنین دارد افزود: مصرف کننده قلیان به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی مبتلا می شوند.

میرادی ابراز داشت: به بیشتر تنباکوهای عرضه شده در بازار در طی سال های اخیر اسانس های معطر افزوده اند که علاوه بر تحریک دستگاه تنفسی سبب حساسیت و آلرژی، رینیت آلرژیک و سرفه های مزمن می شود.

وی تاکید کرد: در هوایی که قلیان استعمال می شود افرادی که در معرض دود قرار می گیرند در طولانی مدت عوارض آن در بدنشان مشهود می شود.

میرادی خاطرنشان کرد: مواد سمی از قبیل نیکوتین و خاکستر وارد ریه افراد شده و حبابچه های ریه را مورد تخریب قرار می دهد و به دلیل رطوبت موجود عامل مهمی در رشد میکروب ها و قارچ ها در دستگاه تنفسی و عفونت های مزمن می شود.

متخصق بیماری های داخلی تصریح کرد: انواع سرطان ها از قبیل سرطان حنجره، لب و دندان، لوزالمعده، مری، معده، روده، کبد، زخم های ریفلاکس روده و گوارش مهم ترین عوارض قلیان به شمار می رود.

قلیان ده برابر هرویین اعتیاد آور است

متخصص بیماری های داخلی تاکید کرد: شانس ابتلا به بیماری های تنفسی در کودکانی که درمعرض دود قلیان هستند بیشتر است همچنین دود قلیان سبب افزایش خطر داشتن کودکانی با وزن کم هنگام تولد می شود.

میرادی ابراز داشت: قلیان ده برابر هرویین اعتیاد آور است و عامل اصلی بیمارس سرطان ریه و بیماری قلبی و عروقی شده است همچنین استفاده از قلیان زمینه ساز مصرف سایر مواد دخانی می باشد.

وی با بیان اینکه، تنباکوهای میوه ای از بدترین نوع توتون می باشد ادامه داد: توتون های میوه ای به دلیل تنباکوهای کپک زده در انبارها، باعث ایجاد ۱۳ نوع بیماری خطرناک می شود.

میرادی در پایان گفت: با آگاهی دادن به جوانان و نوجوانان نسبت به مضرات قلیان و همچنین استفاده از ظرفیت رسانه ها و مدارس می توان به مقابله با قلیان پرداخت.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark