داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
بدهی وزارت نفت به دولت چقدر است؟
کد مطلب: ۳۹۵۱۱
تاریخ انتشار:سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۲۳
وزیر نفت با تاکید براینکه وزارت نفت هم اکنون 40 میلیارد دلار به بانکها بدهکار است گفت: وزارت نفت امسال ٣٣ هزار میلیارد تومان بابت هدفمندی می پردازند.
بدهی وزارت نفت به دولت چقدر است؟
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا" بیژن زنگنه امروز (سه شنبه سوم شهریورماه) در حاشیه نشست خبری در پاسخ به سوال در خصوص بدهی وزارت نفت به دولت گفت: وزارت نفت هم اکنون ۴۰ میلیارد دلار به بانکها بدهکار است این وزارتخانه نه تنها به بانک ها بلکه به تمام بخشها بدهکار است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر مبینی بر این که چرا اساسنامه شرکت ملی نفت بعد از گذشت سالها دوباره توسط مجلس به روزرسانی می‌شود گفت: اساسنامه شرکت ملی نفت بعد از تصویب هم اکنون در کمیسیون انرژی مجلس در دست بررسی است و به زودی نهایی خواهد شد اما وزیر نفت دلیل اصلی این بررسی را مطرح نکرد و خبرنگار باشگاه خبرنگاران از جواب وزیر نفت قانع نشد.

بابک زنجانی از دادن طلب خود طفره می‌رود

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که گفته می شود وزارت نفت علاقه ای به دریافت مطالبات خود از بابک زنجانی ندارد، گفت: با پیگیری دادستانی و دستور رئیس قوه قضاییه یک وکالت گرفته ایم که اموال شناخته شده بابک زنجانی را یا بفروشیم و یا اینکه به نام وزارت نفت ثبت کنیم که فکر نمی‌کنم این اموال بیش از ١٥٠٠ میلیارد تومان باشد.

زنگنه ادامه داد: نکته جالب در مورد بابک زنجانی این است که بعضی وقتها که نام بابک زنجانی را می آوریم تا دو هفته برخی از رسانه ها به من ناسزا می گویند و برای کمرنگ شدن این موضوع ادعای وجود بابک زنجانی دوم می کنند؛ اما من از شما می خواهم که حتی با مطرح شدن نام بابک زنجانی دوم، بابک زنجانی اول را رها نکنید و کمک کنید تا بتوانیم پول کشور را برگردانیم.

وی گفت: بابک زنجانی چند جا گفته است که من آماده ام تا طلب وزارت نفت را بدهم اما این وزارتخانه هیچ شماره حسابی برای پرداخت طلبم نمی دهد؛ این در حالی است که ما (وزارت نفت) پولمان را می خواهیم و بارها گفته ایم که بابک زنجانی نمی خواهد پول ما را پس بدهد.

وزیر نفت ادامه داد: بارها گفته ام که بابک زنجانی حساب بانکی را که مورد تایید یک بانک دولتی یا خصوصی ایران است و به نام خودش است به ما نشان دهد تا ما بدانیم که چنین پولی وجود دارد، حتی اگر بگوید که این پول بلوکه شده است باز خیالمان راحت است که این پول وجود دارد و من دیگر کاری با او ندارم زیرا می دانم پولها کجاست و بالاخره بعد از تحریمها می توانیم پولمان را بگیریم؛ مثل شرایطی که الان داریم و پول نفتمان در برخی از شرکتها بلوکه شده است و می دانیم بعد از تحریمها می توانیم آنها را بگیریم.

زنگنه با بیان این که بابک زنجانی از شگردهای عجیبی برای انتقال پول استفاده کرده است، ادامه داد: این را گفته ام، چرا بابک زنجانی می خواهد پول را به من بدهد، پول را نزد حسابی در بانک معتبری که بانک خصوصی یا دولتی ایرانی تایید می کند قرار دهد تا خیالمان راحت شود این پول وجود دارد، منتهی او اطلاعات نادرست فراوانی داده است.

پاسخ وزیر به منتقدان مبنی بر مفت فروشی نفت

در پاسخ به منتقدانی که وی را به مفت فروشی نفت متهم می کنند، اظهار داشت: آیا یک نفر در این کشور پیدا نمی شود که نظارتی بر عملکرد من داشته باشد تا اجازه ندهد من قیمت نفت را پایین بیاورم؟

سخنان در باره دیپلماسی انرژی ایران خنده‌دار است

وزیر نفت در پاسخ به این سئوال که گفته می شود دیپلماسی انرژی وی در اوپک ضعیف بوده و در دوره وزارت او قیمت جهانی نفت نیز کاهش می یابد، گفت: سخنانی که در این باره می گویند بسیار عجیب است، زیرا کاهش قیمت جهانی نفت تحت تأثیر مولفه های بسیاری است. آیا شما می توانید قبول کنید که من عامل بحران اقتصاد چین هستم و یا من سبب افت شاخصهای بورس شده ام؟

وزیر نفت خطاب به منتقدان افزود: اگر شما می پذیرید که من چنین قدرتی دارم که می توانم سبب اختلال در اقتصاد جهانی شده و قیمت نفت را پایین بیاورم پس من از رئیس جمهوری آمریکا نیز مهمتر هستم!

زنگنه با بیان این که اصلا چنین چیزی مبنی بر این که شخصی مانند من سبب افت جهانی قیمت نفت می شود صحت ندارد و مسئله خنده داری است، تصریح کرد: کشوری که یک میلیون بشکه صادرات نفت دارد به همان اندازه هم در بازار جهانی قدرت چانه زنی دارد.

وی ادامه داد: زمانی که من وارد وزارت نفت شدم قیمت نفت ١٧ دلار بود و پس از آن به ٧ تا ٨ دلار رسید و در پایان دولت به ٥٣ دلار رسید بنابراین باید بگوییم که من قیمت نفت را ٥٣ دلار کردم اما همین منتقدان می گویند افزایش جهانی قیمت نفت در آن دوران به دلیل رشد اقتصاد جهانی بود حال که قیمتها کاهش یافته است، آنها من را مسئول می دانند.

وزیر نفت با بیان این که ما به اندازه توان تولیدمان می توانیم در بازار جهانی اثرگذار باشیم یادآور شد: منتها ورود من به صنعت نفت با کاهش قیمتها متقارن شده است اما پس از این که من از وزارت نفت می روم هم قیمتها افزایش می یابدکه این مسئله سبب خوشحالی من است.

زنگنه با تأکید بر سخنان قبلی خود مبنی بر این که امروز ما تنها با جنگ نفت در منطقه روبرو نیستیم، افزود: در حال حاضر صهیونیستها تلاش زیادی برای ایران هراسی می کنند و از هیچ کاری برای رسیدن به این هدف خود فروگزار نیستند.

وی گفت: این که عده ای به من نقد می کنند و می گویند چرا با وزرای بیشتری برای کاهش قیمت جهانی نفت و توضیح مضرات آن مذاکره نمی کنید، باید بگویم که آنها تصمیم گرفته اند که با ایران بستیزند و می دانم که قیمت پایین نفت نیز به ضرر همه است همانطور که می بینیم فضای منطقه یک فضای ناآرام سیاسی است. بنابراین چطور باید با آنها مذاکره کنم زمانی که خودشان می دانند که علیه ایران بسیج شده اند.

وزیر نفت با اشاره به منتقدانی که دیپلماسی انرژی وی را در اوپک مورد نقد قرار دادند، اظهار کرد: آیا آقایان نسبت به حذف بی سروصدای سهمیه بندی اوپک و موافقت ایران با این مسئله اعتراضی نداشتند در حالی که اوپک نباید بدون نظام سهمینه بندی باشد، ٣٠ سال کشورهای اوپک تلاش کردند که سهمیه داشته باشند و آنگاه با یک جلسه این سهمیه ها حذف شد و دولت وقت ایران هم اعتراضی نسبت به حذف سهمیه ها نکرد.

زنگنه ادامه داد: چرا زمانی که من قرارداد دکل خارجی را تمدید کردم به انتقاد از من می پردازند اما هیچ اعتراضی نسبت به واردات خارج از ضابطه دکل از خارج به ارزش ٣ میلیارد دلار نکرده اند؟

وی با بیان این که به من می گویند متخصص مفت فروشی نفت هستم، گفت: سئوال من این است که در کشوری با اقتدار ایران که اینک ٦ قدرت بزرگ جهانی به آن اذعان می کنند آیا هیچ ناظری وجود ندارد که نسبت به این رویه من یعنی مفت فروشی نفت نظارت داشته باشد تا من بدون هیچ مشکلی قیمتها را پایین نیاورم؛ واقعا فکر می کنید چرا من باید قیمت جهانی نفت را پایین بیاورم و این مسئله چه نتیجه ای برای من و ایران در پی خواهد داشت؟

وزیر نفت تصریح کرد: ایران باید این دوران رابگذراند. ما تاکنون این شرائط را اداره کرده ایم اما کشورهایی که موافق کاهش جهانی قیمت نفت هستند از این کاهش قیمتها خسارت می بینند. در حالی که دولت ایران حتی با افت جهانی قیمت نفت نیز توانست کشور را اداره کند.

زنگنه افزود: این را هم باید بگویم که حتی اگر قیمت نفت پایین بیاید و یا ١٠٠ دلار بشود ما باید آن را بفروشیم اگرچه دلمان می خواهد نفتمان را گرانتر بفروشیم اما بازار، قیمتها را تعیین می کند.

وی باتاکیدبراین که با انصاف انتقاد کنید، یادآور شد: گاهی درخواست از برخی کشورها برای مذاکره نشانه ضعف است، اینطور نیست که بخواهیم با هر کشوری مذاکره کنیم همانطور که بارها گفته ام فردی را که خود را به خواب زده است نمی توانیم از خواب بیدار کنیم، کشوری که تصمیم گرفته است علیه ما اقدام کند با صحبتها و مذاکره من تصمیم خود را عوض نمی کند.

ایران سهم خود را از بازار نفت پس می گیرد

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که ایران بعد از لغو تحریمها چطور می خواهد سهم بازار خود را پس بگیرد، تاکید کرد: ایران بعد از لغو تحریمها با قدرت تمام وارد بازار می شود و سهم خود را از بازار می گیرد چرا که این سهم حق ماست و کشورهایی که هم در این مدت اضافه تولید داشته اند باید بدانند اگر ما یک میلیون بشکه به ظرفیت تولیدمان اضافه کنیم صادراتمان دو برابر می شود به همین دلیل حتی اگر قیمت جهانی نفت هم نصف شود ایران ضرر نمی کند.

زنگنه ادامه داد: کشورهایی که طی سالهای اخیر اضافه تولید داشتند از کاهش قیمتها متضرر می شوند؛ بنابراین آنهایی باید نگران کاهش قیمت جهانی نفت باشند که سهم دیگران را گرفته اند و حال باید آن را پس بدهند.

وزیر نفت تاکید کرد: ایران باید به بازار جهانی نفت برگردد و دیگر فرصتی برای گرفتن بازارمان نداریم و اگر این فرصت را از دست بدهیم بقیه بازار را هم از دست خواهیم داد.

زنگنه با اشاره به آخرین وضعیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: این پالایشگاه درحال حاضر ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ناچاریم که با صرف هزینه‌ای که البته خرج آن زیاد نیست و زیر یک میلیارد دلار است، این پالایشگاه را تمام کنیم. زیرا قطعاً احداث این پالایشگاه برای ایران اقتصادی خواهد بود.

هندی‌ها درخواستی مبنی بر بازگشت به خط لوله صلح را به ما ارائه نکرده‌اند

وی با اشاره به مذاکره هندی‌ها با وزارت نفت گفت: آنها درخواست بازگشت به میدان فرزاد بی را به ما داده‌اند و ما نیز مذاکرات فنی را با آنها شروع کرده‌‌ایم، اما مذاکرات حقوقی قطعاً بعد از مذاکرات فنی شروع خواهد شد و زمان‌بر است.

وزیر نفت گفت: هندی‌ها درخواستی مبنی بر بازگشت به خط لوله صلح را به ما ارائه نکرده‌اند، زیرا آنها نمی‌خواهند گازشان را از مسیر پاکستان دریافت کنند.

زنگنه با اشاره به اینکه کارت گازوئیل حفظ شده است و این حفظ کارت می‌تواند منجر به قاچاق سوخت شود، خاطرنشان کرد: از سال آینده سهمیه سوخت گازوئیل خودروها براساس پیمایش واریز خواهد شد و این کار مانع از افزایش قاچاق گازوئیل می‌شود.

وی همچنین با اشاره به سوخت شناورها، گفت: براساس تصمیم اتخاذ شده قیمت سوخت شناورها به فوب خلیج فارس مجاسبه می‌شود تا از این طریق نیز جلوی افزایش قاچاق را بگیریم.

وزیر نفت در ادامه نشست خبری با اشاره به درآمدهای نفتی در سال جاری گفت: در حال حاضر شرایط ما برای کسب درآمدهای پیش‌بینی شده نفت مطلوب است زیر در ۴ ماه اول سال قیمت نفت مطابق با بودجه بود بنابراین احتمالاً درآمدهای نفتی امسال محقق می‌شود و اگر تحریم‌ها هم برداشته شود پول‌های ققل‌شده هم بازمی‌گردد و از این بابت ما جای نگرانی نداریم.

زنکنه همچنین در این نشست از مذاکرات جدی برای صادرات گاز میدان سلمان که سالهاست به دلیل قرارداد مشهور کرسنت مورد مناقشه است خبر داد.

وزارت نفت امسال ٣٣ هزار میلیارد تومان بابت هدفمندی می پردازند

زنگنه سهم وزارت نفت در پرداخت پول ناشی از هدفمندی یارانه‌ها را ٣٣ هزار میلیارد تومان در سال جاری اعلام کرد و افزود: ٢٤ هزار میلیارد تومان از این مبلغ سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و ٩ هزار میلیارد تومان هم سهم شرکت ملی گاز است.

زنگنه تصریح کرد: از محل سهم هدفمندی یارانه ها هیچ پولی به وزارت نفت اختصاص نمی یابد و این وزارتخانه سهم ٣٣ هزار میلیارد تومانی خود را تا پایان امسال واریز می کند.

دولت نگران مردم کم درآمد در حذف یارانه هاست

وزیر نفت در پاسخ به این سئوال که چرا دولت در حذف یارانه ثروتمندان تعلل می کند، گفت: دولت و رئیس جمهوری نگران مردم در حذف یارانه ها هستند زیرا تعداد کم درآمدها در کشورمان زیاد شده است اما برای حذف پردرآمدها از دریافت یارانه ها باید به صورت ضابطه مند عمل کنیم.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که هر ضابطه‌ای که در هر بخشی بگذاریم بالاخره اشتباه هم دارد؛ اما پرداخت یارانه برای کشورمان بد است و از اول هم این مسئله بد چیده شد و الان گرفتار آن شده ایم.
Share/Save/Bookmark
مرجع : باشگاه خبرنگاران
    عکاس :