داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
حذف غیرنیازمندان از یارانه تکلیف قانونی اما پُرریسک
کد مطلب: ۳۹۱۵۱
تاریخ انتشار:جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۷
با وجود تکلیف قانون مبنی بر حذف غیرنیازمندان از یارانه، اما این کار در نبود اطلاعات کافی دارای حاشیه و ریسک شده و این بار نوبت به حقوق‌بگیران‌، کارمندان و حتی بیکاران رسیده است.
حذف غیرنیازمندان از یارانه تکلیف قانونی اما پُرریسک
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا"یکی از مسایل مهم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مربوط به پرداخت یارانه نقدی است. در ۲ سال گذشته ضرورت اصلاح و بازنگری در پرداخت همگانی یارانه نقدی مطرح شده و قانون بودجه نیز در جهت پرداخت به نیازمندان واقعی اصلاح شد.

بند "ح" تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۹۴ موضوع حذف یارانه غیر نیازمندان

بند "ح" تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۹۴ دولت را مکلف می کند که یارانه خانوارهای پردرامد را قطع کند .

متن این بند به شرح زیر است : "دولت موظف است یارانه خانوارهای پردرآمد را قطع کند. خانوارهای پردرآمد به تشخیص دولت و براساس شرایط اقلیمی، بعد خانوار و محل سکونت و میزان درآمد تعیین می‌شود."
سال جاری نیز دولت مکلف شده است با توجه به کاهش رقم اعتبار یارانه نقدی از ۴۲ هزار میلیارد تومان به ۳۹ هزار میلیارد تومان حدود ۶ میلیون نفر از یارانه‌بگیران باید حذف شوند که این امر نیاز به داشتن بانک اطلاعاتی قوی و شناسایی دقیق افراد بی نیاز دارد.

بر این اساس شروع حذف غیر نیازمندان از سوی دولت البته با مشکلاتی برای بخش‌های نیازمند همراه شده است.

گزارش میدانی فارس، از محل سازمان هدفمندی برای اعتراض به حذف یارانه نشان می دهد، افرادی که حذف شده‌اند با مراجعه به این سازمان خود را مستحق دریافت یارانه می‌دانند.

در همین راستا کاربر پاسخگو در سازمان هدفمندی یارانه می‌گوید موضوع حذف یارانه مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه می‌شود و سازمان هدفمندی دخالتی در آن ندارد، افراد باید به سایت www.yaraneh۱۰.ir یارانه ۱۰ مراجعه کرده و منتظر دریافت پاسخ باشند.

این کاربر معتقد است، در این مکان فقط پاسخگوی تغییرات سرپرست،‌ تازه متولدان و جا ماندگان از یارانه در خانوارهایی است که یارانه دریافت می‌کنند هستیم. البته افرادی که یارانه آنها حذف شده می‌توانند در سامانه سازمان هدفمندی با وارد کردن کد ملی خود از قطع شدن یارانه یا مشکلات دیگر مربوط به آن اطلاع دقیق کسب کنند.

یکی از مراجعه کنندگان که فرد میانسالی است، این گونه مطرح می‌کند که کارمند بوده، اما یارانه‌اش از تیر ماه حذف شده و با مراجعه علت آن را جویا شده و در نهایت در این محل پاسخ شفافی دریافت نکرد.

وی می‌گوید: اعتراض خود را در سایت مربوطه ثبت کرده است و به نظر می‌رسد در حال حاضر جزء مرفهان حساب شده است.

یکی دیگر از مراجعه کنندگان خانمی بوده که خود را مستمری بگیر بنیاد شهید معرفی می‌کند، وی می‌گوید: من یک زن تنها هستم و یارانه‌ام قطع شده است، اینجا مراجعه کرده‌ام تا به این موضوع رسیدگی شود.

با مطرح شدن مشکل این مراجعه کننده مشخص شد یارانه این فرد در تیر ماه واریز شده، اما مشکل از بانک عامل بوده است.

همچنین فرد دیگری به دنبال چرایی عدم واریز یارانه فرزندش بود و عنوان می‌کند ۸ ماه است یارانه‌اش را نگرفته و هر جا می‌رود، پاسخ درستی به او نمی‌دهند و با استیصال در نهایت با سازمان هدفمندی مراجعه کرده است.

وی معتقد است، از ثبت احوال گرفته تا پلیس +۱۰ برای واریز یارانه فرزندش مراجعه کرده، اما هر کدام می‌گویند به آنها مربوط نمی‌شود. این فرد درنهایت جواب روشنی می‌گیرد، زیرا کد ملی فرزندش در فهرست سازمان هدفمندی وجود داشته، اما یارانه‌اش وصل نبوده که کاربر پاسخ می‌دهد از ماه آینده یارانه‌ فرزندش واریز خواهد شد.

از کاربر مسئول در سازمان راجع به ثبت نامی‌های جدید پرسیدیم که عنوان می‌کند، این موضوع هنوز به سازمان ابلاغ نشده و هر موقع اعلام شود، افراد را ثبت‌نام خواهند کرد.

همچنین فرد معترض دیگری منتظر رسیدن نوبتش بود، درد دل می‌کند ۴ ماه است بیکار شده و در این گیر و دار یارانه او و خانواده‌اش نیز قطع شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اوضاع مالی مناسبی دارد و یا دارای ماشین خارجی و ملک و املاک است، جواب می‌دهد که هیچ کدام از اینها را ندارد و پاسخ منفی است، دست آخر جوابی که از کاربر می‌شنود، این بوده که باید منتظر پاسخ وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باشد.

اما فرد دیگری در همین حین بیان می‌کند ۳ ماه است که یارانه‌اش قطع شده و هنوز جوابی دریافت نکرده و البته حقوق بگیر است.

طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین اطلاعیه‌ سایت یارانه ۱۰ این وزارتخانه ظرف مدت ۱۵ روز به اعتراضات پاسخ خواهد داد.

در همین رابطه از کاربر سازمان هدفمندی معیارهای حذف افراد را جویا شدیم که ضمن ابراز بی‌اطلاعی از ملاک‌های دقیق، معتقد است افرادی که ماشین بالای ۱۰۰ میلیون و ملک و املاک داشته باشند، احتمالاً در لیست حذف قرار گرفته‌اند.

پیش از این در رسانه‌ها مطرح شده بود، اقشاری مانند پزشکان، وکلا، قضات از یارانه نقدی حذف شده و اکنون نیز افرادی که برای ثبت اعتراض حذف یارانه خود به مراکز مربوطه مراجعه می‌کنند، خود را کارمند، حقوق‌بگیر و کارگر می‌دانند.

همچنین برخی شنیده‌ها از مسئولان متولی حذف یارانه‌بگیران حکایت دارد در ۳ ماه گذشته بیش از ۱۸ هزار نفر از حذف شدگان با اعتراض مجدد،‌ به فهرست یارانه‌بگیران پیوسته‌اند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : خبرگزاری فارس
    عکاس :