داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
در آستانه نوروز؛
استقبال از نوروز با طعم شیرین کلوچه/ کلوچه پزی سنتی دیرین در سیستان
کد مطلب: ۵۷۶۵۷
تاریخ انتشار:شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۳
با آغاز ماه اسفند و گرم شدن تدریجی هوا کم کم بوی عید استشمام می شود و هرکس به طریقی خود را برای نوروز آماده می کند.
استقبال از نوروز با طعم شیرین کلوچه/ کلوچه پزی سنتی دیرین در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ کلوچه پزی سنتی دیرین و زیبا در منطقه سیستان در آستانه عید نوروز به شمار می آید به طوری که در روزگار نه چندان دور، تا قبل از آغاز خشکسالی به دلیل ازدیاد گندم و آرد در بیشتر منازل حتی در شهر هم تنور داغ وجود داشت و در آستانه عید تمامی کسانی که در خانه تنور داشتند به کلوچه پزی مشغول می شدند.

در حال حاضر نیز در بیشتر روستاها هنوز تنورها پابرجاست و بانوان سیستانی همانند گذشته در کنار نان برای نوروز نیز اقدام به پخت کلوچه می کنند.

در پاره ای از خانه ها نیز در حال حاضر به مدد تنور گازی و فرهای خانگی شاهد پخت کلوچه های شیرین و روغنی هستیم که با شور و شوق مادران پخت می شود.

به سراغ یکی از بانوانی که در یکی از روستاهای شهرستان زابل زندگی می کند می رویم مرضیه رضایی به خبرنگار اوشیدا گفت: هرساله در آستانه نوروز به منظور خوش آمدگویی به بهار اقدام به پخت کلوچه در دو نوع روغنی و خرمایی می کنم و این گونه شادی بهار را به فرزندانم هدیه می دهم.

وی افزود: معمولا کلوچه خرمایی را کودکان و کلوچه روغنی را بزرگسالان دوست می دارند و به همین دلیل از هر دو نوع می پزم.

مرضیه ادامه داد: در گذشته مردم با پخت کلوچه از آن به عنوان شیرینی بهاری استفاده می کردند به طوری که برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود از آن استفاده می کردند.

وی تصریح کرد: قبلا که آبادانی بود و گندم و خرما در منطقه زیاد بود هربار که اقدام به تهیه کلوچه می کردم بیش از سه من(۱۸ کیلوگرم) می پختم و جهت مصرف عید مهیا می کردم.

مرضیه تاکید کرد: در گذشته بانوان محل همه دور هم جمع می شدند و با یکدلی اقدام به تهیه کلوچه می کردند به طوری که هر روز در یک خانه پخت کلوچه انجام می شد و این گونه همه شادمان بودند اما امروزه همه در خانه های خود نشسته اند و دیگر کمتر کسی اقدام‌به پخت کلوچه در تنور می کند و سنت ها به دست فراموشی سپرده شده است.

وی در خصوص طرز پخت کلوچه به خبرنگار اوشیدا گفت: یک شب قبل از پخت خمیر را درست می کنیم، روز بعد خمیر را پس از آغشته کردن به کمی روغن به قطعه های کوچک ‌تبدیل و با باز کردن هرتکه درون آن خرما می گذاریم و سپس با گذاشتن لبه ها روی هم آن را به شکل مثلث درآورده به طوری که خرمای درون خمیر کاملا پوشیده شود و آن ها را درون تنور یا فر گذاشته تا به رنگ طلایی درآید و خمیر کاملا پخته شود.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark