داخلی آرشيو گفتگو صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۰
 
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زاهدان:
حماسه ۹ دی ضربه ای محکم بر پیکر جریان فتنه ۸۸ بود/ نقش مردم در مهار فتنه با تکیه بر بصیرت و ولایتمداری
کد مطلب: ۷۴۸۴۷
تاریخ انتشار:يکشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۳۹
سلطانعلی میر گفت: حماسه ۹ دی، ضربه ای محکم بر پیکر جریان فتنه ۸۸ بود که با حضور و نقش مردم با تکیه بر بصیرت ولایتمداری به انقلاب و رهبری سیمای مقتدر نظام اسلامی را به نمایش گذاشتند.
حماسه ۹ دی ضربه ای محکم بر پیکر جریان فتنه ۸۸ بود/ نقش مردم در مهار فتنه با تکیه بر بصیرت و ولایتمداری
سلطانعلی میر کارشناس سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: نهم دی ماه یکی از مقاطع ارزشمند در تاریخ معاصر انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که شبه حرکت هایی بودکه در اوایل انقلاب شاهد بودیم و حضور عظیم و خروشان ملت بزرگ ایران در نهم دی ۸۸ منجر به این شد که در تثبیت و ماندگاری انقلاب نقش ارزنده‌ای را ایفا کند و حضور عظیم و خروشان مردم در نه دی تجلی بارزی از هویت و ماهیت انقلاب بود.

 نهم دی نقطه عطف تثبیت انقلاب شد
وی افزود: نهم دی یک اتفاق معمولی و یک حادثه ی کوچک نبود بلکه یک اتفاق بزرگ و ماندگار شبه ۲۲ بهمن و شبه قیام های ۱۹ دی سال ۵۶ بود که اگر ۱۹ دی سال ۵۶ نقطه عطفی برای آغاز انقلاب شد و ۹ دی ۸۸ نقطه عطفی برای تثبیت و ماندگاری انقلاب شد.

میر ادامه داد: مردم در این حضور نشان دادند که با شجاعت با بصیرت و با ولایتمداری خط بطلانی را بر تمام ایده ها و تفکراتی که آمده بودند که انقلاب را با مشکل مواجه کنند خط بطلانی بر این نگرش ها کشیده شد و در مقابل توطئه و ترفندی که شکل گرفته بود هم جریانات داخلی و هم جریانات بیرونی و خارجی، اینجا ملت بزرگ ایران و توده های مردم سنگ تمام گذاشتند و بصیرت و ولایتمداری و دفاع از انقلاب را به معرض نمایش گذاشتند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری حادثه و اتفاقی که شاید با هیچ اقدامی نمیشد آن را جمع کرد حضور به موقع با اعتقاد با ایمان و دفاع از کربلا و عاشورا و دفاع از انقلاب باعث شد که این حرکت عظیم در تاریخ ماندگار شود.

و ی افزود: جریان سال ۸۸ صرفا منحصر به حضورعده ای از افراد در خیابان نبود، بلکه همانطور که مقام معظم رهبری هم اشاره کردند ناشی از یک بیماری بود که با اقدام امنیتی و یا سیاسی قابل دفع شدن نبود بلکه به حضور عظیم مردم نیاز داشت و در اینجا نقش کلیدی عاشورا و کربلا را نباید ندیده گرفت.
وی با اشاره به نقش کلیدی عاشورا و کربلا تاکید کرد: اگر عامل موجه انقلاب عاشورا و کربلا بود، ما می توانیم در انقلاب بگوییم که کربلا و عاشورا بود و نهضت امام ابا عبدالله الحسین بود و تأسی به حسین علیه السلام بود چون در نه دی۸۸ همه آمدند برای بیعت مجدد با آرمان های انقلاب و آمدند با رهبری انقلاب با آرمان های شهدا بیعت مجددی را داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زاهدان خاطرنشان کرد: در خرداد ۸۸ حماسه ای خلق شد اما هم جریاناتی در داخل و هم در خارج دست به دست هم دادند تا این حماسه را با مشکل مواجه کنند و ۸ ماه مملکت درگیر حرکتهای اعتراضی شد و نهایتا پس از هشت ماه حتی به عاشورا و کربلا و به پرچم عزاداری اباعبدالله الحسین هم حرمت و احترامی قائل نشدند، این بود که ما ۹ دیماه را باید جلوه ای و تقابلی از حق و باطل باید بدانیم.
وی افزود: از ویژگی های حماسه ۹ دی به این ویژگی ها می توانیم اشاره کنیم که دشمن شناسی مردم و ملت در خور تحسین است حتی ملت باز نخبگان پیشی گرفتند، برخی نخبگان و جریانات سیاسی رفوزه شدند و آن بصیرت کافی و لازم را نداشتند و نکته دیگر اینکه در تاریخ ماندگار شد و ثبت شد به عنوان یک حرکت همیشگی و یک یوم الله و میثاق مجددی شد با رهبری انقلاب و با آرمانهای شهدا.

میر تاکید کرد: ۹ دی را باید حبل المتین انقلاب بدانیم که دوباره بحث ولایت پذیری و بصیرت و آگاهی به معرض نمایش گذاشته میشود و ۹ دی حضور افراد و اشخاص مختلف جامعه با هر علائق و سلائق همه آمدند بدون اینکه حتی فراخوان داده بشود و یک حرکت غیرمتعارف بود، یک حرکت ایمانی و قلبی بود.

وی عنوان کرد: حضور جوانان در این حماسه ماندگار و در این حرکت ۹ دی ارزش قابل توجهی را دارد و درخشندگی و شکوفایی اندیشه های انقلاب را بعد از سالها در حماسه ۸۸ میشود مشاهده کرد، اگر یک روز در آغاز انقلاب نقش داشت ۱۷ دی ۵۶، یا نوزدهم دی ۵۶ نقطه ی آغازی برای انقلاب شد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ۹ دی ۸۸ یک روزی در تثبیت انقلاب ثبت شد و درخشید و این کاری که انجام شد شگرد رسانه ها و ماهواره ها و عناصر ضدانقلاب و همه را با مشکل مواجه کرد و توانست در تثبیت انقلاب نقش ارزنده ای را از خود به جای بگذارد.
وی ادامه داد: بنابراین اگر ما عاشورا را هم علت موجده و هم علت ماندگاری انقلاب بدانیم، می بینیم که در بقای انقلاب و در حادثه ۹ دی هم قضیه کربلا و عاشورا به خوبی ایفای نقش میکند.

میر اظهار داشت: آنچه که مردم را به خیابان ها می کشاند این است که در جایی که احساس کنند به اعتقاد آنها، اندیشه آنها و به کربلا و عاشورا و به مبانی دینی و گزاره ها ی دینی توهین و اهانت میشود و از خط قرمز عبور میکنند، دیگر جریان و جناح نمیشناسند.
وی با اشاره به پیامدهای فتنه ۸۸ افزود: چند پیامد را فتنه ۸۸ برای نظام سلطه داشت یکی کشف وجود جریان سیاسی استحاله شده برای نظام سلطه بود و دوم کشف زمینه سیاسی اجتماعی تولید شورش و فتنه بود که گره خورده بودند برخی جریانهای داخلی با جریانات بیرونی و حرکتی تحت عنوان انقلاب مخملی که  با این حرکت مردم در نطفه خفه شد.

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: کارایی شبکه های اجتماعی مجازی در این جریان به خوبی برملا شد و نقش آنها را ما می‌توانیم حتی در تحولات مخابره پذیری داخلی جمهوری اسلامی ایران به دشمن در عرصه رقابت انتخاباتی بود ببینیم که مخدوش شدن به هرحال این هم یکی از ایرادات و اشکالات بود که وجود داشت و دشمن سعی کرد در این فرآیند دموکراتیک استفاده کند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: تحریم های اقتصادی با این قضیه متاسفانه افزایش پیدا کرد چهره ی دموکراتیک ما را با آن مواجه کردند چون به هرحال یک انتخابات بزرگ و حماسی و ارزشمندی بود.
وی عنوان کرد: بالاترین درصد مشارکت را، در سال ۸۸ در خرداد داشتیم و حرکت های اجتماعی که شد و بی بصیرتی هایی که رخ داد، منجر به این شد که بالاخره برخی از افراد به چهره ی دموکراتیک نظام جمهوری اسلامی ضربه بزنند و اینها را میشود از پیامدهای فتنه ۸۸ بیان کرد.

آثار و پیامدهای حماسه ۹ دی
وی با اشاره به ویژگی های ۹ دی گفت: عکس العمل سریع و به موقع مردم، خودجوش و کاملا مردمی بدون اینکه نظام بخواهد فراخوان دهد،فراگیر شدن همه اقشار و سلیقه های مختلف را در برمیگرفت و حضور بارز نسل سوم انقلاب را ما میتوانیم مشاهده کنیم و شعارهایی که سیاسی و معنادار بود.

آشکار شدن پیوند جریان فتنه با خارج از کشور
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان خاطرنشان کرد: نمایان شدن ظرفیت انقلاب اسلامی با این حرکت ۹ دی مشخص و آشکار شد که جریان فتنه با خارج از کشور پیوند خورده و تقلب در انتخابات رمزی بود برای آشوب، برای براندازی، برای انقلاب مخملی که این حرکت مردم آمد و خط بطلانی کشید بر نفی این دو جریان داخل را که با خارج گره خورده بود.

وی با اشاره به باور این نگاه که جنگ نرم وجود دارد افزود: این نگاه که  برای انقلاب میتواند خطر آفرین باشد و آشکار شدن چهره ی حقیقی برخی از افراد و رفوزه شدن برخی از نخبگان را در پی داشت، خیلی از نخبگان متاسفانه و خواص نتوانستند به موقع عمل کنند و نتوانستند به موقع موضع بگیرند یا در میدان دشمن شروع کردند به بازی کردن و توپ زدن و خب این هزینه ی سنگینی را بر انقلاب و نظام تحمیل کرد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: نمایان شدن کار گسترده غرب، مشخص شد که یک حرکت صرفا داخلی که منحصر به این باشد که انتخابات تقلب شده و یا مانند اینها نبود بلکه یک برنامه مفصلی بود در راستای طراحی راهبردی و استراتژیکی که کشورها را از فرآیند دموکراتیک انتخاباتی که دارند با مشکل مواجه کنند.

میر ادامه داد: بنابراین کار غرب مشخص شد و خیلی جالب است که بعد از جریان حماسه ۹دی خط بطلانی بر تمام حرکت هایی که بنا داشتند انجام بدهند در قالب انقلاب مخملی کشیده شد و شکست تئوری های غربی و کپی برداری از انقلاب مخملی در ایران بود.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark